Marko Attila spune ca a fost condamnat pe nedrept in Romania: Guvernul ungar considera ca nu exista nicio infractiune in acest caz
Intr-un interviu acordat postului de radio ungar Kossuth, Marko Attila afirma ca sistemul romanesc de justitie si procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) sunt un instrument folosit pentru a bloca procesul de retrocedare a bunurilor confiscate abuziv si pentru a nationaliza din nou bunurile restituite.
Marko Attila sustine ca a fost condamnat pe nedrept in Romania, desi el a aplicat o decizie a Guvernului.
El a precizat ca nu vrea sa se intoarca la Bucuresti, deoarece DNA l-a trimis in judecata intr-un alt dosar, si vrea sa inceapa o noua viata la Budapesta.
"Nu ma indoiesc nicio clipa ca lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue in Romania. Cine este corupt, trebuie condamnat", a subliniat el.
Intrebat ce va face daca va fi emis un mandat european sau international de arestare pe numele sau, Marko a raspuns ca statul ungar i-a transmis in mai multe ocazii si in diverse moduri ca nu il va abandona, deoarece "Guvernul ungar considera, de asemenea, ca nu exista nicio infractiune in acest caz", ci este vorba despre "discreditarea unui cetatean maghiar".
Eugen Iordachescu, avocatul lui Marko Attila, declara, marti, ca, din cate stie el, deputatul si-a stabilit domiciliul in Ungaria si ca refuzul lui Marko de a se intoarce in Romania este "un fel de a refuza o jurisdictie pe care nu o considera ca fiind echidistanta".
Camera Deputatilor a luat act, miercuri, de incetarea mandatului de deputat al lui Marko Attila, pentru care DNA a cerut incuviintarea arestarii preventive, acesta trimitandu-si demisia in original Legislativului. Mandatul de deputat UDMR al lui Marko Attila a incetat din data de 1 aprilie si, ca urmare, raportul Comisiei juridice de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a acestuia nu va mai fi discutat de plenul Camerei.
Saptamana trecuta, Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat cererea privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului UDMR, aceasta fiind a doua astfel de cerere in cazul sau, prima solicitare fiind aprobata in 3 decembrie 2014.
Marko Attila a fost trimis in judecata de DNA in 9 aprilie, alaturi de fostul sef al ANI Horia Georgescu si de deputatul Theodor Nicolescu, toti trei fiind acuzati ca au aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).
Deputatul UDMR Marko Attila a plecat in Ungaria in decembrie 2014, dupa ce colegii sai au votat in favoarea arestarii preventive in dosarul ANRP. Desi nu a mai revenit in tara, Marko Attila a beneficiat de toate drepturile de parlamentar, respectiv de indemnizatiile de deputat, de bani de cazare in Bucuresti si de banii pentru functionarea biroului sau parlamentar.
Procurorii au suspiciuni ca, in 2008, Marko Attila Gabor, impreuna cu ceilalti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a emis in cazul a trei dosare titluri de despagubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerintele Standardelor Internationale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piata a imobilelor, supraevaluand bunurile imobile respective cu suma totala de aproximativ 75 de milioane de euro, cu aceasta suma fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent cu obtinerea unor despagubiri necuvenite de catre titularii si cesionarii drepturilor de despagubire.
Deputatul Marko Attila nu mai beneficiaza de imunitatea parlamentara incepand din 3 decembrie 2014, atunci cand colegii sai au incuviintat arestarea sa preventiva, in dosarul de coruptie al fostului procuror sef al DIICOT Alina Bica privind despagubirile de la ANRP pentru un teren supraevaluat.
Intre timp, dosarul a fost trimis in judecata, insa procurorii au fost nevoiti sa disjunga cazul lui Marko Attila de cel al Alinei Bica, pentru ca el nu s-a aflat in tara si nu a putut fi audiat.
In noiembrie 2014, deputatul UDMR Marko Attila a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu, intr-un alt dosar privind restituirea unor imobile.
Un uriaș adormit ar putea ucide viața din oceane / Mark Zuckerberg și-a făcut de râs metaversul / Noi filme „Lord of The Rings” la orizont
Când vremea o ia razna pentru o lună - O „plimbare” virtuală printre extremele de frig și căldură în cele 12 luni ale anului
„Nu mai vorbiți veverițelor, că vă iau și vă prind de coadă și apoi mă excit”. Girl Up, rețeaua adolescentelor care luptă împotriva abuzurilor sexuale din școli
Zelenski spune că situația de pe front devine din cea în ce mai grea. Hanna Maliar: Rușii și-au desfășurat toate forțele pentru a încercui Bahmut
Răsturnare de situație în cazul morții Dariei Dughina. Un grup clandestin anti-Putin a ucis-o pe fiica lui Aleksandr Dughin, susține un fost deputat rus
Proiect finantat de Uniunea Europeana | |
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor. Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania. |
- 16 ani 4 luni
- 16 ani
- 15 ani 7 luni
- 11 ani 11 luni
- 11 ani 9 luni
- 4542 zile
- 4345 zile
- 4011 zile
- 3925 zile
- 3925 zile
- 7863 zile
- 4536 zile
- 6102 zile
- 6677 zile
- 4089 zile
- 3941 zile
- 6528 zile
- 5881 zile
- 6486 zile
- 3983 zile
- 4548 zile
- 6221 zile
- 7055 zile
- 5625 zile
- 5552 zile
- 6607 zile
- 6580 zile
- 3637 zile
- 4788 zile
- 6581 zile
- 4040 zile
- 3856 zile
- 4850 zile
- 5654 zile
- 5668 zile
- 6488 zile
- 5649 zile
- 3933 zile
- 3900 zile
- 4773 zile
- 6291 zile
- 4813 zile
- 6074 zile
- 4366 zile
- 6420 zile
- 4927 zile
- 3863 zile
- 4086 zile
- 5198 zile
- 3876 zile
- 4122 zile
- 6938 zile
- 5846 zile
- 5135 zile
Ia implementati si in RO sistemul slovac referitor la dubla cetatenie.
"Persoanele cu dubla cetatenie nu pot candida pentru functii publice in statul Slovac". Punct.
Palma pentru statul si justitia romana,scuipat intre ochi din partea vecinilor maghiari.Dos de palma pe obrazul contribuabilului ce i-a platit remuneratia de parlamentar lui Marko baci cat timp el ne trimitea bezele de la Budapesta.
Daca nu minte , inseamna ca" Guvernul ungar " are mult tupeu.
Adica isi permite " Guvenul ungar "sa se justitiei .
ai inchis mata' ochii la ala care defrisa tot ce putea, si eu ma mir acum ce poama esti! Budapesta-nule!
Ah...am uitat...avem un tablou la Cotroceni.
GHINION!
Va fi condamnat si bagat la puscarie cu mandat european. Si Ungaria o sa dea marunt din buze, ca UE ne cere justitie.
Nu pot sa nu remarc lasitatea acestui individ. Sa fii reprezentatul unei comunitati din Romania si sa fugi ca ultimul om. Penibil.
Succes DNA, sa nu care cumva sa scape penalul asta pe motiv de ce "considera" Guvernul Ungariei!
Justitia din Romania sa-i puna sare pe coada !!!.
Cum ii stim pe cei de la Buda il vor face parlamentar si-l vor trimite in basalie cu pasaport diplomatic in Romania .
Mai auzim de acest individ !,deja are un dinte in plus pentru tara care l-a crescut !!!!.