Fostul sef al ANI Horia Georgescu cere inlocuirea arestului preventiv

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 8 aprilie 2015, 10:30 Dosare Anticoruptie


Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca miercuri o cerere prin care fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate (ANI) Horia Georgescu solicita inlocuirea arestului preventiv cu o masura mai usoara, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar. Horia Georgescu a fost arestat pentru 30 de zile pe 18 martie, el fiind acuzat de procurorii DNA de savarsirea a trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, fapte comise in calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, prejudiciul in dosar ridicandu-se la 84 milioane de euro.

Potrivit DNA, in ianuarie 2015, Guvernul Romaniei - Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor a sesizat Directia Nationala Anticoruptie cu privire la faptul ca, in perioada 2008 - 2009, rapoartele de evaluare a imobilelor pentru care s-au acordat despagubiri conform Legii 247/ 2005 nu au respectat cerintele Standardelor Internationale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piata a imobilelor.

"Concret, in perioada respectiva, Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, din care facea parte si inculpatul Georgescu Horia, a aprobat rapoartele de evaluare, intocmite de expertii evaluatori, corespunzatoare unui numar de 3 dosare, cu nerespectarea Standardelor Internationale de Evaluare, a dispozitiilor Legii nr. 247/ 2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, in care imobilele pentru care se solicitau despagubiri fusesera supraevaluate. Valoarea totala la care au fost evaluate imobilele supuse despagubirii s-a ridicat, conform expertilor evaluatori, la suma de 129.709.168 euro (467.448.907 lei)", arata DNA.

Procurorii au constatat ca din analiza rapoartelor de evaluare in cazul celor trei dosare a rezultat ca evaluatorii desemnati nu au purtat o corespondenta cu bancile, notarii publici, birourile de carte funciara, agentiile imobiliare etc privind tranzactiile deja efectuate/ certe cu proprietati imobiliare similare.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

480 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Cel mai cinstit dintre pamanteni G.H ! nu H.G ! (Miercuri, 8 aprilie 2015, 12:52)

    andreesanu [utilizator]

    Te crucesti ce loaze au fost si ce hahalere sunt in administratie !!!.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by