VIDEO Darius Valcov a recunoscut ca a primit 1,5 milioane de euro de la Theodor Berna (referat DNA) / Fostul ministru a sustinut ca avea bani de la trei nunti si un botez

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 7 aprilie 2015, 21:28 Dosare Anticoruptie


Darius Valcov
Foto: gov.ro
Darius Valcov a recunoscut, cu ocazia audierii in calitate de inculpat, ca a primit 1,5 milioane de euro de la omul de afaceri Theodor Berna, potrivit unui referat al procurorilor DNA in care se arata ca fostul ministru a sustinut ca banii gasiti in casa proveneau de la trei nunti si un botez, scrie Agerpres.

Valcov a recunoscut ca a primit banii atat cash, cat si prin intermediul unor societati.

'De asemenea, inculpatul a declarat ca a primit suma de 1,5 milioane euro, incepand cu anul 2011, prin intermediul inculpatului Prina Minel Florin, administrator public la Primaria Slatina, acesta stabilind si modalitatea de plata. Totodata, inculpatul sustine ca stia de la Prina Minel Florin, Ramba Andrei Ovidiu si Susala Lucian Petrut ca o parte din bani au fost remisi si prin intermediul firmei Plus Confort SRL', se precizeaza in document.



In plus, Darius Valcov a formulat la DNA, pe 1 aprilie, un autodenunt in care preciza ca in cursul anului 2012, dupa ce si-a dat demisia din functia de primar, a discutat cu mai multi apropiati, printre care si deputatul Daniel Ionut Barbulescu, despre infiintarea unor firme si 'dezvoltarea afacerilor in functie de abilitatile fiecaruia'.

'In cadrul respectivelor discutii, inculpatul le-a spus ca ii poate imprumuta cu bani pentru a-i folosi in dezvoltarea afacerilor, dar in timp doreste sa ii fie returnati. Cu privire la provenienta banilor, inculpatul a precizat ca acestia proveneau de la cele trei nunti si un botez, dar si din banii cash pe care ii avea in casa', se mai arata in referat.

Valcov a mai declarat si ca persoanele cu care a discutat i-au propus ca o parte din profitul obtinut sa-i revina lui, iar el a acceptat. In plus, cu ocazia audierii in calitate de suspect, a recunoscut partial anumite discutii pe care le-a avut cu apropiatii sai, dar a sustinut ca a fost vorba doar de sfaturi prietenesti pe care le-a dat in legatura cu infiintarea si dezvoltarea unor afaceri.

'De asemenea, inculpatul nu a negat faptul ca a remis sume de bani acestora, dar le-a justificat ca fiind imprumuturi, urmand ca banii sa ii fie returnati de catre acestia pe masura ce obtineau profit, iar la un moment dat sa primeasca o cota parte din afaceri. Totodata, inculpatul a recunoscut acuzatiile care i-au fost aduse, in sensul ca 'societatile pe care eu le-am imprumut si la care urma sa fiu beneficiar al unei cote parti din profit, au desfasurat activitati comerciale, calitate in care eu eram incompatibil conform statului pe care il aveam'', se precizeaza in referatul DNA.

Deputatul Barbulescu l-a denuntat la DNA pe Darius Valcov

Deputatul Daniel Ionut Barbulescu a denuntat la DNA cum a primit bani de la fostul ministru al Finantelor Darius Valcov pentru a infiinta mai multe firme.

Informatia apare tot in referatul DNA prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventiva a fostului ministru de Finante pentru o noua fapta, cerere respinsa insa de judecatori.

Potrivit documentului, in 19 martie, deputatul Barbulescu a formulat un denunt in care a sustinut ca, in vara anului 2011, Valcov i-a propus sa infiinteze o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura.

'Pentru infiintarea, administrarea si dotarea celor 3 firme, Darius Valcov i-a dat denuntatorului, in mai multe transe, suma de aproximativ 1.500.000 lei, propunandu-i acestuia ca dupa ce vor fi amortizate costurile sa devina partener, cu un procent de 20% la firma de cadastru si 40% la celelalte doua firme. Denuntatorul Barbulescu a declarat ca, in timpul discutiilor preliminare, Darius Valcov a scris olograf, pe mai multe coli A4, un plan de afaceri in care erau mentionate estimarile privind cheltuielile si veniturile, precum si procentele care le reveneau fiecaruia in urma derularii celor 3 afaceri', se arata in referat.

Procurorii sustin ca la aceste discutii a fost prezenta si sotia denuntatorului, Andra Loredana Barbulescu.

Cu banii primiti de la Valcov, acesta a infiintat SC Millenium Tophografica SRL si Sc Contis SRL, devenita ulterior Sc Contis Consulting SRL, precum si Societatea Civila de Avocati Ciobanu si Asociatii.

'Referitor la justificarea cheltuielilor fata de Valcov, denuntatorul afirma ca ii prezenta periodic acestuia documente justificative sau situatii sumare a banilor cheltuiti. Cu privire la persoanele care fac sau au facut parte din actionariatul societatilor, precum si cele care au detinut calitatea de administrator, Barbulescu Daniel l-a informat in prealabil pe Valcov, acesta dandu-si acceptul in legatura cu respectivele persoane. Ulterior infiintarii celor 3 societati, denuntatorul a declarat ca ii prezenta periodic lui Valcov, la un interval de 3-4 luni, situatia financiar-contabila a celor trei afaceri, dar de la infiintarea societatilor si pana in prezent nu i-a dat acestuia nicio suma de bani', se spune in document.

DNA precizeaza ca, la indicatia fostului ministru, denuntatorul a introdus SC Millenium Tophografica SRL intr-o asociere in participatiune cu Sc SGV SRL si cu Sc City Hotel SRL, urmand ca aceasta asociere sa administreze Hotelul City din Slatina, urmand ca 30 % din eventualul profit sa revina acestei firme, iar pentru aceasta asociere, la indicatiile lui Valcov, care detinea in fapt societatea, au fost virati 800.000 de lei.

Denuntatorul a declarat, potrivit referatului, ca are cunostinte ca unul dintre actionarii afacerii cu hotel City ar fi Darius Valcov, iar managerul este Dorina Barbu, persoana interpusa a acestuia, iar un alt actionar al afacerii ar fi Cristian Ghenciu.

Totodata, deputatul a declarat ca ultimele discutii referitoare la administrarea acestor firme le-ar fi avut cu Valcov la inceputul anului 2015.

Daniel Barbulescu a mai sustinut, mentioneaza procurorii, ca, in aceeasi modalitate, Darius Valcov a procedat si cu sotia sa, careia i-a cerut sa administreze in fapt un centru SPA si o televiziune locala, OLT TV, afaceri detinute de catre acesta.

Tot in document apar si referiri ale deputatului privind pastrarea seifului in locuinta sa pentru fostul ministru.

'Daniel Barbulescu a denuntat faptul ca in cursul anului 2011 Valcov i-a cerut sa pastreze in locuinta unde isi avea domiciliul, situata in Slatina, (...), un seif. Acesta a fost adus in locuinta de catre Lucian Susala, un apropiat al acestuia, iar motivul pentru care i s-a cerut sa pastreze seiful in locuinta sa, a fost acela ca, avand in vedere calitatea de deputat a denuntatorului, domiciliul nu putea fi perchezitionat fara un aviz prealabil din partea Camerei Deputatilor. Referitor la acest seif, denuntatorul a declarat ca pana in luna iunie 2012, cat a locuit efectiv la respectiva adresa, l-a vazut atat pe Valcov cat si pe Susala accesand respectivul seif, dupa ce, in prealabil, acestia il sunau, iar el le permitea accesul in imobil. In situatiile in care accesau seiful, nicio alta persoana care locuia in imobil nu asista la ce se intampla in camera respectiva', ar mai fi relatat acesta.

In continuare, el a fi mentionat ca, incepand cu iunie 2012, cand impreuna cu sotia sa s-a mutat de la adresa respectiva, seiful a ramas in imobil, care a fost locuit in continuare de socrul sau, de la care a aflat ca cei doi au mai accesat seiful.

'Denuntatorul sustine ca in luna februarie 2015, Lucian Susala a adus la respectivul imobil mai multe colete, in care se aflau tablouri. In 15 martie, Barbulescu a declarat ca Valcov i-a cerut sa mute seiful la locuinta primarului din comuna Vitomiresti, judetul Olt, care insa a refuzat primirea acestuia, ulterior, pana la alte indicatii venite din partea lui Valcov, seiful fiind depozitat in imobilul unui apropiat al denuntatorului, situat in comuna Osita de Sus, judetul Olt', mai arata DNA.

DNA a solicitat marti judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie arestarea preventiva pentru 30 de zile a fostului ministru de Finante, Darius Valcov, pentru savarsirea infractiunii de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale.

Aceasta este a doua cerere de arestare trimisa in instanta de DNA, dupa ce Darius Valcov a fost arestat preventiv pe 2 aprilie, in dosarul de trafic de influenta.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























19105 vizualizari

  • +10 (16 voturi)    
    Premiera europeana (Marţi, 7 aprilie 2015, 21:56)

    buncrestin [utilizator]

    Cred ca este pentru prima data in istoria Europei cand un guvern rezista binemersi in urma unui scandal de coruptie de asemenea amploare. Au cazut guverne pentru o factura neplatita iar la noi dupa ce un ministru care recunoaste ca a luat 1,5 mil euro si sustinut pana in panzele albe de actuala putere, guvernul merge mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Asta arata ca nu suntem inca o tara europeana. Pentru asa ceva in seara asta trebuiau sa fie minim 100.000 de oameni in fata Guvernului strigand Demisia!
    • 0 (0 voturi)    
      URGENT! (Miercuri, 8 aprilie 2015, 8:50)

      Ali [anonim] i-a raspuns lui buncrestin

      Pornind de la acest caz se impune URGENT verificarea tuturor primarilor din orasele resedinta de judet!
  • -6 (8 voturi)    
    totuși... (Marţi, 7 aprilie 2015, 22:00)

    Gustav666 [utilizator]

    Ce a recunoscut Valcov? Ca a primit 1,5 milioane de coco de la Bernea sau ca provin de la trei nunți si un botez?
    • +4 (4 voturi)    
      oameni buni, (Marţi, 7 aprilie 2015, 23:37)

      Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      Pot sa fiu de acord cu minusurile dar lămuriri-ma si pe mine ce-ați înțeles din prima fraza a articolului.
      • +1 (1 vot)    
        limba romana nu-i usoara (Miercuri, 8 aprilie 2015, 7:43)

        ernst [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

        ia nu-ti mai pune atatea intrebari, ca poate conchide lumea din greseala ca te indoiesti de DNA, sau mai rau ca esti de-al lui Valcov si-ti iei minusuri fara numar si poate si un ban :)

        povestea e asa: limba romana e complicata si timpuri precum cele implicate de constructii gen "pe care anterior declarase ca i-ar fi primit din trei nunti si un parasta" sunt mult prea complexe pentru unii.

        deci recomand sursa agerpres pentru clarificari.
    • +1 (3 voturi)    
      h3h3 (Marţi, 7 aprilie 2015, 23:42)

      AnderT [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      koko jambo bă...

      lecturiți lecturiți lecturiți
  • +7 (9 voturi)    
    ”natură moartă cu corupție ridicolă” (Marţi, 7 aprilie 2015, 23:38)

    Harald [utilizator]

    Ca să aduni tablouri în ritmul ăsta presupune să n-ai niciun scop în viață și niciun fel de planuri. A văzut el în filme că oamenii bogați aveau colecții de tablouri, l-a mai văzut și pe Adrian Năstase cu pereții plini de tablouri, așa că a ajuns la concluzia că tablourile sunt dovada că ”s-a realizat”, cum spun cei de nivelul lui.

    Ăștia ar trebui duși la psiholog să învețe ce să cumpere cu banii din șpăgi, măcar să nu se mai facă de râs aiurea :)
  • +2 (4 voturi)    
    darius, numele filmului ie altu' (Marţi, 7 aprilie 2015, 23:58)

    nelu [anonim]

    filmul se numeste "4 nunti s-o inmormantare"
  • +2 (4 voturi)    
    Ei asa da! (Miercuri, 8 aprilie 2015, 0:08)

    nano2k [utilizator]

    Pai asa se explica faptul ca alesii nostri isi baga picioarele in ea politica votand cu cate doua manute unele decizii si absentand la altele.

    La ce ocupati sunt cu activitatea infractionala nici nu ma mir ca saracii de ei nu au timp de prostii care i-au votat.

    Te crucesti nu alta, si Ponta inca e calare pe un guvern care ne conduce (!!!)
  • +2 (2 voturi)    
    tara de penali (Miercuri, 8 aprilie 2015, 8:33)

    ConstantinOseriu [utilizator]

    tara de penali!
  • +2 (2 voturi)    
    //// (Miercuri, 8 aprilie 2015, 9:19)

    anonim [anonim]

    sa ii purecati pe toti,inclusiv pe Ponta,si urmatorii,sa le confiscati tot,ca sa o ia de la zero,ca omul de rind,,si nu in puscarie,fiindca se cheltuiesc 2400 lei,de fiecare,pe cind in spital iti dau o zeama lunga,de 7lei /zi!!
  • 0 (0 voturi)    
    bine asa (Miercuri, 8 aprilie 2015, 14:57)

    silviu [anonim]

    bine ne fac astia mai ca noi ca romani suntem tare prosti. meritam asta...........inghitim toate kkturile
  • 0 (0 voturi)    
    Darius Valcov a recunoscut ca (Miercuri, 8 aprilie 2015, 15:15)

    tzestosel [anonim]

    Nu poate nega cineva ca D.Valcov este un om bolnav cu capul.
    In situatia aceasta ce se intimpla cu OUG pe care le-a redactat Valcov si ce se intimpla cu Codul Fiscal al carui "tata" este bolnavul Valcov ?????
    In mod legal trebuie abrogate.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by