Radu Pricop, ginerele lui Traian Basescu, pus sub control judiciar pentru 60 de zile

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 3 aprilie 2015, 14:48 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA au inceput controlul judiciar pentru 60 de zile fata de avocatul Radu Pricop, ginerele lui Traian Basescu, care este acuzat de complicitate la santaj in dosarul in care mai sunt cercetati fiul unui fost presedinte al Moldovei, Sergiu Lucinschi, si un procuror DIICOT.

Radu Pricop este acuzat ca "a uzat de calitatea de avocat in savarsirea faptei retinute in sarcina sa, rezultand ca, desi initial a oferit personal inculpatului Lucinschi Sergiu 'consultanta juridica' continand elemente contrare legii, ulterior, pentru a masca participatia la savarsirea infractiunii, a procedat la interpunerea, in relatia cu inculpatul Lucinschi Sergiu a altor persoane, pentru a disipa eventuala raspundere penala, transmitand prin intermediul acestora, lui Lucinschi Sergiu, informatiile necesare obtinerii sumei de bani necuvenite".

In perioada in care se afla sub control judiciar, Radu Pricop trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:
  • a) sa se prezinte la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei si la Politia - Sectia 1 ori de cate ori este chemat;
  • b) sa informeze de indata Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei cu privire la schimbarea locuintei;
  • c) sa se prezinte la Politia sectia 1 - organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat.
  • d) sa nu depaseasca raza teritoriala a Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului;
  • e) sa nu se apropie de ceilalti participanti la comiterea infractiunilor, persoane distinct nominalizate si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale;
  • f) sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.
Inculpatului Pricop Radu Petru i se atrage atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1363 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Nestiutorul (Vineri, 3 aprilie 2015, 15:08)

    Von Klausewitz [utilizator]

    Saracul socru cum nu stia el nimic....cu tot SRI-ul la degetul mic.
  • +3 (3 voturi)    
    Cam ce ne spune ... (Vineri, 3 aprilie 2015, 15:20)

    blackarrow [utilizator]

    faptul ca unele persoane apropiate lui Basescu au probleme cu justitia ? analog si la Ponta .
    Sint convins ca se vor mai descoperi si alte chestii , de exemplu legate de fiica cea mare , care in nici un caz nu e Alba ca Zapada .
    Vedeti dvs. , ce procent de familii se pot "mandri " cu asemenea oameni ? sint ei reprezentativi pt. Romania ?mie personal mi-ar fi o are rusine daca as avea un asemenea ginere , dvs, nu ? de ce briza marii i-am ales sa ne conduca tocmai pe acesti nemernici ? fiindca ne-au pacalit, manipulat in cel mai subtil mod si fiti convinsi ca numai niste mari nenorociti pot ajunge in functii mari , asa a fost la noi (sper sa fie la timpul trecut )
  • +2 (2 voturi)    
    il astept pe T Basescu.. (Vineri, 3 aprilie 2015, 17:59)

    lili [anonim]

    Sa raspunda intrebarilor ziaristilor pe subiect!
    Sa mai intre o data cu bocancii in "justitia lui" libera si independenta!
    Tare ar fi s-o vedem pe fiica presedintelui impreuna cu T Basescu maine poimaine ducandu-i astuia la arest apa plata si servetele si hartie igienica de calitate!!
    Succes DNA, la puscarie cu hotii din politica romaneasca!
  • +3 (3 voturi)    
    cine seamana vant (Vineri, 3 aprilie 2015, 19:49)

    rov [utilizator]

    culege furtuna!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by