Fratele lui Radu Mazare despre arestarea primarului Constantei: A fost o surpriza, dar suntem pregatiti psihic

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 2 aprilie 2015, 21:59 Dosare Anticoruptie


Mihai Mazare, fratele primarului Radu Mazare, a mers, joi seara, la sediul IPJ Constanta pentru a-i duce mai multe lucruri acestuia, spunand ca a fost o surpriza arestarea preventiva, avand in vedere ca prima instanta l-a lasat in libertate, dar ca edilul si restul familiei sunt "pregatiti psihic". Mihai Mazare, unul din cei doi frati ai primarului Radu Mazare, a venit la sediul Politiei Judetene Constanta pentru a-i duce fratelui sau cateva lucruri de care are nevoie in arest.

"Am dus bagajele, gentuta lui celebra. Am suplimentat gentuta cu mai multe lucruri, haine, mancare, periuta de dinti, sapun, doua carti, tigari, lucrurile de care ai nevoie la arest", a povestit Mihai Mazare, citat de Mediafax.

El a precizat ca nu l-a vazut pe fratele sau si nici nu o va putea face pana cand nu va fi stabilita o zi de vizita. Mihai Mazare a adaugat ca mandatul de arestare preventiva a fost emis pentru Constanta, dar ca acest lucru se poate schimba. "Mandatul este emis pentru arestul de aici, dar daca procurorul sau instanta decide altceva dupa aceea sau e nevoie de el sa-l duca la Bucuresti, atunci il duc la Bucuresti", a mai afirmat Mihai Mazare.

Mihai Mazare a recunoscut ca nu se astepta ca Inalta Curte de Casatie si Justitie sa decida arestarea preventiva a lui Radu Mazare, avand in vedere ca prima instanta l-a lasat in libertate. "A fost o surpriza pentru ca este dintr-o extrema in cealalta, adica la prima instanta l-a pus in libertate fara nicio alta masura si acum ne-am trezit cu arest preventiv. Intr-adevar este o surpriza, e o chestie pe care nu ne-o putem explica, eu nu am nicio cadere sa o explic, dar avocatii asteapta si ei motivarea sa vada ce urmeaza si ce masuri trebuie luate, se ataca in instanta, cum, nu stiu sa va spun mai multe. Asta e viata, ce sa facem", a spus Mihai Mazare.

El a mentionat ca fratele sau si restul familiei sunt "pregatiti psihic" pentru acest moment. "Nu ne-am asteptat, ne-a luat prin surprindere, asta-i viata, daca asta au decis judecatorii, asta facem. Si pe el l-a surprins, dar psihic este pregatit pentru orice. Noi suntem o familie de barbati, nu e nicio problema din punctul asta de vedere, daca asta este situatia si asta trebuie sa faca, asta o sa faca. (...) Noi suntem tabaciti cu chestiile astea. Sunt multi ani de zile de cand traim cu presiunea asta, psihic suntem pregatiti, inclusiv mama mea este pregatita. Stim ca se poate intampla asta, perchezitii au fost de mai multe ori, toti fratii am avut perchezitii, mama a avut perchezitii", a spus Mihai Mazare.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a fost adus, joi dupa-amiaza, in arestul Politiei Judetene Constanta, dupa ce instanta suprema a decis ca acesta sa fie arestat preventiv in dosarul in care este acuzat ca a luat mita 9 milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii.

Surse din Politie declarau ca Radu Mazare a fost depistat, joi dupa-amiaza, in municipiul Constanta si a fost adus in arestul Politiei Judetene.

Primarul va ramane in arestul Politiei Judetene Constanta pana cand se va stabili unde va efectua restul zilelor de arest preventiv.

Instanta suprema a decis definitiv, joi, ca primarul Constantei, Radu Mazare, sa fie arestat preventiv pentru 30 de zile, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita noua milioane de euro, de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii si respectiv castigarea unei licitatii.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au admis, astfel, contestatia procurorilor impotriva deciziei de cercetare in libertate a primarului Constantei.

In acest caz a fost arestat preventiv si omul de afaceri Sorin Strutinsky, care este deja incarcerat, pe numele sau fiind emis un alt mandat de arestare preventiva, intr-un alt dosar.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























710 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    saracutul de el (Joi, 2 aprilie 2015, 21:33)

    delacerbi [utilizator]

    ce bine o sa iti fie acolo unde meriti!
    daca ai dona tot ce ai luat asa de mocca unor orgaanizatii de binefacere cine stie poate o sa te simti ceva mai bine si o sa dormi mai bine dar cum nu cred ca esti in stare de asa ceva va trebui sa dormi ca un iepuras ...si MORCOVII o sa te ajunga sa fi sigur mai devreme sau mai tarziu..... vise placute!!!! In viata totul se plateste mai devreme sau mai tarzizu, si stii ceva nu iti doresc bafta iti ddoresc sa te simti ca mine si ca multi altii care au plecat din tara din cauza unora ca tine, si am plecat cu nimic doar cu bani de drum si iti mai doresc sa ramai doar cu banii de drum cu care am plecat eu adica 150€
  • +2 (2 voturi)    
    nu v-ar fi rusine obrazului! (Joi, 2 aprilie 2015, 22:16)

    roxana [anonim]

    Voi sunteti o familie de trantori care traiesc pe banii nostri...unul hot ,talhar de milioane de euro,altul senator zero barat care nu stie nici o meserie dar a ajuns senator ca pe afis ,,garanta mazare ,,pt el si tu care la inceputul aventurii lui fratitu te-ai pus paravan in fel de fel de firme pt el?Barbati???/HALAL!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by