UPDATE Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, urmarit penal de DNA in dosarul finantarii cluburilor sportive

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 26 martie 2015, 14:29 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale fata de primarul din Targu Mures, Dorin Florea, si Kiss Imola, director economic al primariei, acuzati de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dupa ce echipei locale de fotbal i-au fost alocati din bani publici patru milioane de lei.

Procurorii afirma ca, in 18 iulie 2013, Dorin Florea "si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu prin incalcarea prevederilor mai multor acte normative care interziceau alocarea de fonduri de la bugetul local catre Asociatia Sportiva Fotbal Club Municipal Tirgu Mures, intrucat aceasta avea obligatii de plata neonorate privind impozitele si taxele catre stat, precum si contributiile catre asigurarile sociale de stat".

Concret, suspectul a initiat un proiect de hotarare de consiliu local, care a stat la baza adoptarii, la data de 25 iulie 2013, a hotararii Consiliului Local Municipal privind "aprobarea alocarii, de la bugetul local, a sumei de 4.000.000 lei pentru sezonul competitional 2013-2014, in vederea continuarii asocierii dintre municipiul Tg. Mures si Fotbal Club Municipal Tg. Mures".

"Ulterior, suspectul Dorin Florea a incheiat si semnat in conditii ilegale, ca reprezentant al municipiului Tirgu Mures, alaturi de suspecta Kiss Imola, in calitate de directorul economic, un contract de asociere cu Asociatia Sportiva Fotbal Club Municipal Tirgu Mures, contract vizat de suspectul Macesanu Virgil in calitate de jurist, prin care s-a alocat acestei asociatii sportive, de la bugetul local, suma de bani respectiva", se arata intr-un comunicat al DNA.

Prejudiciul creat bugetului local al municipiului Tirgu Mures este de 4.000.000 lei.

In acest dosar, mai sunt pusi sub urmarire penala:

- MACESANU VIRGIL, CIOBAN MARIA, jurist respectiv secretar in cadrul Primariei Tirgu Mures, si BENEDEK ISTVAN, GOMBOS GEZA CSABA, PETI ANDREI, JOZSA TIBOR, KARACSONY ERDEI ETEL, BAKOS LEVENTE ATTILA, TORZSOK SANDOR LASZLO, KIKELI PAL ISTVAN, SOOS ZOLTAN, HALLER BELA, ROMAN IOANA DANA, MATEI DUMITRU, PUIAC ION CLAUDIU, FARCAS IOAN, GUJAN HERMAN COSMIN LUCIAN, SOMESAN CRISTINA LIGIA, SABAU POP AURELIAN OLIMPIU, LOGHIN LUCIAN MIRCEA, URCAN GHEORGHE, consilieri locali in cadrul primariei Tirgu Mures, cu privire la savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

In dosar se efectueaza acte de urmarire penala si fata de o alta persoana. In cauza procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea SRI.

Primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea, a fost audiat joi la DNA.

Pana in prezent, in cauza au fost audiati majoritatea consilierilor locali care au adoptat hotararile Consiliului Local din 29 mai 2014 prin care era aprobata finantarea din bugetul local a cluburilor Asociatia 'Fotbal Club ASA 2013 Targu Mures', Baschet Club Mures, Clubul Sportiv Universitar Targu Mures, Clubul Sportiv City'Us Targu Mures si Sport Club Muresul Targu Mures cu peste 15 milioane de lei.

In luna iunie 2014, DNA a solicitat in scris hotararile Consiliului Local Targu Mures din 29 mai 2014 prin care institutia se angaja sa finanteze din bugetul local cluburile sportive.

Asociatia Pentru Minti Pertinente AMPER a solicitat, in urma cu aproape un an, revocarea celor cinci hotarari ale Consiliului Local Targu Mures din 29 mai 2014 de finantare a cluburilor amintite.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4253 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Golan primar (Joi, 26 martie 2015, 16:27)

    Florin [anonim]

    Acest GOLAN (Florea) trebuia inchis si aruncata cheia inau-inte de a deveni primar.
  • 0 (0 voturi)    
    de ce doar clubul dinamo condus de barcagista (Joi, 26 martie 2015, 20:05)

    kkciosuldelahamangia [utilizator]

    are voie sa pape bani publici via minister ?
    dupa dec. '89 se spunea ca cluburile departamentale vor disparea si...au trecut 25 de ani !
  • 0 (0 voturi)    
    hotul care angajeaza borfas pdl pe PFA (Joi, 26 martie 2015, 20:07)

    ionut [anonim]

    hotul care angajeaza hot pdl pe PFA. Data inregistrii PFA Claudiu Maior:3 iulie 2012, data angajarii hoitului:5 iulie 2012. Retineti, un ingineras care a terminat dupa 35 de ani o facultate e angajat pe 35.000 de lei anual de hotul mare pdl mures;) Daca nici asta nu e dedicatie de la hotul pdl la hotul pdl...
  • 0 (0 voturi)    
    in sfarsit (Marţi, 12 mai 2015, 20:42)

    targumuresean [anonim]

    In sfarsit speram sa se faca dreptate si sa ajunga acolo unde ii este locul . Dna-ul sa urmareasca si HCL privind schimbarea de destinatie a liceului de chimie din Mureseni si investirea a sute de mii de euro in reabilitarea internatului licelui, chiar daca liceul este desfintat.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by