Doi directori din UMF Bucuresti, in arest la domiciliu

de I.B.     HotNews.ro
Joi, 26 martie 2015, 0:59 Dosare Anticoruptie


Directorul administrativ al Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Bucuresti Dan Pahoni si directorul tehnic Corina Antoaneta Angheluta, cercetati pentru luare de mita pentru atribuirea contractelor de achizitie publica, au fost plasati in arest la domiciliu, de Tribunalul Bucuresti, potrivit Mediafax.

Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel, dar este executorie.

Pahoni si Angheluta au fost retinuti marti de procurorii Parchetului instantei supreme, fiind acuzati de luare de mita si abuz in serviciu.

Potrivit anchetatorilor, cei doi ar fi au atribuit contracte de achizitie publica unor societati comerciale detinute sau controlate de oameni de afaceri aflati in cercul lor relational, pretinzand si primind in schimb diferite sume de bani.

De asemenea, spun procurorii, cei doi inculpati au dispus divizarea achizitiilor publice in mai multe contracte distincte care sa se incadreze in limitele valorice impuse de OUG nr. 34/2006, astfel incat sa poata fi aplicata fie procedura de achizitie directa, fie cea simplificata a cererii de oferta, iar contractele sa fie directionate catre firmele agreate.

Procurorii mai arata ca, pentru acelasi tip de activitate, in speta reabilitarea unor imobile aflate in patrimoniul UMF si aproximativ in aceeasi perioada de timp, iunie-noiembrie 2009, au fost incheiate mai multe contracte cu societatile detinute sau controlate de oameni de afaceri aflati in cercul relational al celor doi inculpati.

Din cercetari a mai reiesit ca Pahoni a solicitat sume de bani sub forma "sponsorizare", in favoarea unor persoane/entitati din cercul sau relational, de la reprezentantii societatilor cu care se afla in relatii contractuale.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Dan Pahoni solicita pana la 40 la suta din valoarea unor contracte incheiate de UMF Bucuresti cu societati comerciale.

Inca din anul 2009, Dan Pahoni ar fi incasat comisioane pentru contracte de reparatii, curatenie si deratizare, a caror valoare totala se ridica la cateva sute de mii de euro. Pahoni este suspectat si ca ar fi controlat, prin interpusi, noua societati care ar fi incheiat contracte cu Universitatea de Medicina si Farmacie Bucuresti, potrivit surselor citate.

Sursele citate au mai precizat ca Dan Pahoni ar fi cumparat, cu banii primiti pentru atribuirea ilegala a unor contracte, locuinte si autoturisme, iar o parte din sumele cerute ar fi ajuns la complicii acestuia.

In cauza, procurorii au dispus fata de Elena Barbulete si Cristian Dumitroiu, administratori ai unor societati comerciale, masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























581 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by