Darius Valcov a tinut seiful cu lingourile de aur si operele de arta in casa deputatului PSD Daniel Barbulescu

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 25 martie 2015, 21:17 Dosare Anticoruptie


Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov a tinut seiful in care se aflau cele trei lingouri de aur, trei opere de arta si mai multe sume de bani in casa deputatului PSD Daniel Barbulescu, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Conform sursei citate, deputatul PSD a fost audiat in calitate de martor in dosarul lui Darius Valcov.

Daniel Barbulescu este prieten cu Darius Valcov, parlamentarul fiind cel in casa caruia anchetatorii au gasit seiful in care se aflau mai multe bunuri materiale, intre care sumele de 90.000 de dolari si 1.323.850 de lei, trei lingouri de aur, care cantaresc in total trei kilograme, un tablou cu rama aurie, inscriptionat Renoir, un tablou inscriptionat Jean Cocteau si o pictura pe lemn, inscriptionata Aurel Acasandrei.

Daniel-Ionut Barbulescu este deputat din 2008, fiind membru in Comisia juridica. Deputatul PSD are din 2005 un cabinet de avocat, in Slatina.

In declaratia de interese din aprilie 2014, Barbulescu a scris ca este vicepresedintele PSD Olt. Deputatul a mai mentionat in declaratie ca este avocat in Baroul Olt si practician in insolventa.

Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov a venit la DNA, miercuri dupa-amiaza, dupa ce Senatul a avizat retinerea si arestarea sa in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri.

Darius Valcov, care a fost si miercuri dimineata la Directia Nationala Anticoruptie, a ajuns din nou in fata anchetatorilor in jurul orei 15.00.

La DNA se afla si primarul din Slatina, Minel Prina, care este cercetat, in arest la domiciliu, in acelasi dosar. Cererea DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive in cazul lui Darius Valcov a fost aprobata, miercuri, de Senat, fiind inregistrate 97 de voturi "pentru", 48 "impotriva" si cinci abtineri.

Directia Nationala Anticoruptie a solicitat, in 19 martie, aviz de la Senat pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Darius Valcov, pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la suta din sumele incasate.

DNA a cerut un nou aviz, marti, pentru arestarea lui Darius Valcov, acesta fiind suspectat ca a folosit informatii obtinute cand a fost primar, senator si ministru, pentru a sprijini o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura. Procurorii sustin ca aceste firme erau detinute de Valcov, dar erau administrate prin interpusi.

Potrivit DNA, Darius Valcov ar fi obtinut, astfel, mai multe bunuri, intre care trei lingouri de aur, care cantaresc in total trei kilograme, un tablou cu rama aurie, inscriptionat Renoir, un tablou inscriptionat Jean Cocteau si o pictura pe lemn, inscriptionata Aurel Acasandrei, precum si sumele de 90.000 de dolari si 1.323.850 de lei. Anchetatorii sustin ca banii si bunurile au fost depozitate intr-un seif, care era lasat spre pastrare unei persoane apropiate fostului ministru.

Aceasta a doua cerere formulata de DNA in cazul lui Valcov va intra in perioada urmatoare in circuitul parlamentar.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























26757 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    pai ? (Miercuri, 25 martie 2015, 21:39)

    maryus999 [utilizator]

    si Daniel Barbulescu nu se incadreaza la tainuire si favorizarea infractorului ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by