Darius Valcov a fost retinut de procurorii DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 25 martie 2015, 17:51 Dosare Anticoruptie


Darius Valcov
Foto: gov.ro
Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov a fost retinut miercuri pentru 24 de ore de procurorii DNA in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, pe vremea cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri. Senatul a aprobat miercuri dupa-amiaza cererea procurilor anti-coruptie de retinere si arestare preventiva a lui Darius Valcov pentru trafic de influenta. Imediat dupa votul din Senat, fostul ministru s-a prezentat la sediul DNA. Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa decida, joi, daca Darius Valcov va primi mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Ora 18:30: Darius Valcov a parasit incatusat sediul DNA, urmand sa fie dus in arestul Politiei Capitalei. "Mergem inainte", le-a spus el jurnalistilor.

Inaintea votului de miercuri, Darius Valcov le-a cerut colegilor sai din Senat sa voteze DA la cererea DNA pentru inceperea urmaririi penale si retinerea sa, spunand ca altfel va demisiona din Senat.

  • De ce este acuzat Darius Valcov

Potrivit DNA, in anul 2009, Darius Valcov a primit, in calitate de primar al municipiului Slatina, doua milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul SC Tehnologica Radion, pentru a acorda acestei firme contracte publice pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti. Faptele ar fi fost savarsite in perioada 2009-2013.

De asemenea, Darius Valcov este acuzat ca, incepand cu anul 2011, a efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru, utilizand informatii obtinute in virtutea functiilor publice, in legatura cu o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura, firme pe care le detinea in fapt si pe care le administra prin interpusi.

Procurorii sustin ca banii si bunurile obtinute in urma savarsirii infractiunilor au fost depozitate intr-un seif, lasat spre pastrare unei persoane apropiate. Seiful respectiv continea 90.000 de dolari, 1,3 milioane de lei, trei lingouri de aur in greutate de trei kilograme, un tablou inscriptionat "Renoir", un tablou inscriptionat "Jean Cocteau" si o pictura pe lemn inscriptionata "Aurel Acasandrei".







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5820 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Plin de afaceriști (Miercuri, 25 martie 2015, 19:08)

    miohaiham [utilizator]

    Capete luminate...
  • +4 (4 voturi)    
    Seif cu lingouri de aur ?!!! Stupefiant ! (Miercuri, 25 martie 2015, 20:27)

    danduta [utilizator]

    Ce lumina ? Asta e ev mediu.
    • +2 (2 voturi)    
      ... (Joi, 26 martie 2015, 7:00)

      cartograful [utilizator] i-a raspuns lui danduta

      pai e nenea care inchidea altora magazinele daca n-aveau bon. Se pare ca nu suporta concurenta. Un talhar in urmarirea unor gainari.
      • 0 (0 voturi)    
        Darius Valcov a fost retinut (Joi, 26 martie 2015, 10:10)

        tzestosel [utilizator] i-a raspuns lui cartograful

        In conditiile in care se dovedeste ca este un hot , cum ramine cu lega 28/1999 modificata de idiot si transformata intr-o lege HITLERISTA ?????
        Trebuie ANULATA nu ?
  • +1 (1 vot)    
    Darius fara mir, in galop spre puscarie (Joi, 26 martie 2015, 6:36)

    Plagarus [utilizator]

    Nemiruit ci doar Hurezarit, domnul Sandru Darius Bogdan, se intoarce de buna voie in cimitirul martirilor, rapusi de justitia nemiloasa si nerecunoscatore
  • +4 (4 voturi)    
    Justiția să hotărască. (Joi, 26 martie 2015, 8:29)

    vali47 [utilizator]

    Vinovat sau nevinovat,Vîlcov a dovedit mai mult bun simț și demnitate decât pișăcosul de Șova uns cu pșat de fată mare.Scârbos!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by