Pozitia Ambasadei Marii Britanii fata de votul Senatului in cazul Dan Sova: Suntem total de acord cu principiul ca nimeni nu e mai presus de lege. Monitorizam deciziile Parlamentului in ceea ce priveste imunitatea parlamentara

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 25 martie 2015, 15:25 Dosare Anticoruptie


Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii
Foto: Ambasada Marii Britanii
Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti arata ca este de acord cu principiul fundamental ca "nimeni nu este mai presus de lege", intr-un raspuns la o intrebare pusa de HotNews.ro despre votul Senatului in cazul Dan Sova. Ambasada citeaza ultimul raport MCV, care arata ca "DNA a avut un succes limitat în a convinge Parlamentul să răspundă pozitiv cererilor sale pentru ridicarea imunității unor parlamentari, pentru a permite începerea unor investigații și aplicarea măsurilor de arest preventiv".

  • Raspunsul complet al Ambasadei Marii Britanii la intrebarea HotNews.ro:

Ambasada britanică monitorizează evoluțiile din domeniul justiției, inclusiv deciziile Parlamentului în ceea ce privește imunitatea parlamentară. Ultimul raport al Comisiei Europene referitor la progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) notează faptul că România a devenit mai eficientă în lupta împotriva corupției la nivel înalt. Documentul remarcă totodată, cu îngrijorare, că Direcția Națională Anticorupție (DNA) a avut un succes limitat în a convinge Parlamentul să răspundă pozitiv cererilor sale pentru ridicarea imunității unor parlamentari, pentru a permite începerea unor investigații și aplicarea măsurilor de arest preventiv.

Apreciem rolul pozitiv al DNA în lupta împotriva corupției și sprijinim eforturile sale constante în această direcție. Organismele judiciare ale României, cum ar fi DNA, pun bazele unui principiu fundamental și anume că nimeni nu este mai presus de lege. Suntem total de acord cu acest principiu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1979 vizualizari

  • 0 (2 voturi)    
    Fiecare trebuie să răspundă (Miercuri, 25 martie 2015, 16:06)

    Con_stan_tin [utilizator]

    pentru faptele sale în fața justiției, cu asta sunt de acord. Dar cu expresia comunistă că nimeni nu e mai presus de lege nu sunt acord. Viața oricărui om e mai presus ca legea.
    • -1 (1 vot)    
      sclavi... (Miercuri, 25 martie 2015, 20:58)

      T34 [anonim] i-a raspuns lui Con_stan_tin

      Nu inceteaza sa ma uimeasca lipsa de mandrie si dorinta masochista de a fi umilit a acestui popor!
      Ce naiba, fratilor, ambasadorul Romaniei este solicitat de jurnalistii britanici, olandezi etc. sa-si dea cu parerea cu privire la arestarile facute la ei ori la deciziile parlamentarilor lor?! Astea-s problemele interne ale fiecarei tari, pe care si le rezolva fara a-si spala rufele in public! In plus, in ce calitate acesti "tovarasi" ambasadori isi dau public si permanent cu parerea cu privire la evenimente relativ minore petrecute in tarile unde adasteaza?!
      Ce-i drept, putem considera ca le datoram o oarecare recunostinta fiindca initiativele lor au mai sanctionat uneori derapajele guvernantilor nostri corupti, dar nu uitati ca diplomatia este o meserie EXCLUSIV egoista; adica acesti diplomati dau DOAR declaratiile care corespund intereselor tarilor lor in Romania (de regula, de inlocuire a unor capete mai obraznice cu altele, mai supuse). Ii doare fix in partea dorsala de Romania si de poporul roman!
      Eu propun sa invatam sa ne rezolvam singuri problemele, de o maniere CORECTA, fara a mai sta cu ochii milogi ridicati catre unul sau altul, intrebandu-l mereu : "E bine asa, nenea?"
      Voi credeti ca tarile pe care astia le reprezinta n'au si ele coruptii lor? Ba da, si inca ce-i mai au!! Doar ca ei isi rezolva problemele rapid si eficient, fara sa faca atat de mare tam-tam, ca la noi, si fara sa ceara parerea unor terti, care sa le spuna daca au facut bine sau nu. Asta arata ca-s popoare mandre, care s-au dezvoltat urmand politici clare, proprii, neinfluentate de altii. Nu ca noi, plangaciosi internationali...
  • +5 (5 voturi)    
    Da,Da....... (Miercuri, 25 martie 2015, 16:46)

    sipu [utilizator]

    puteti voi sa monitorizati cat vreti , pe PSD-isti ii doare la "bascheti". Ei au "prosti" lor care ii voteaza si asta e tot ce conteaza ...........................
  • +2 (2 voturi)    
    ai auzit? (Miercuri, 25 martie 2015, 16:47)

    zot [utilizator]

    mafiotule de tariceanu; ai devenit ultimul om din politica romaniei; faci jocurile plagiatorului cu o mare iresponsabilitate ce te caracterizeaza mai ales in ultimul an, dar care te-a insotit toata viata
  • -4 (4 voturi)    
    mai bine (Miercuri, 25 martie 2015, 16:49)

    xanti [utilizator]

    Luati pozitie in cazul Jeremy C, de la BBC.
  • +1 (1 vot)    
    ca tot (Miercuri, 25 martie 2015, 17:47)

    liviu_ [utilizator]

    cerea iohannis sa nu mai fim urmariti in justitie...
    s-a terminat 5 ani de acu incolo nu mai pupam nimic o sa se uite astia la noi ca un copil de 3 ani cu chibrituri langa un aragaz...
    bine, parlamentarii nostrii cam asta sunt...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by