Elena Udrea: Parlamentul si Justitia dublei masuri. Fie lui Sova i se aplica acelasi tratament, fie am asistat la un urias abuz al conducatorilor Camerei Deputatilor

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 25 martie 2015, 13:53 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea
Foto: Agerpres
Echipa de comunicare a Elenei Udrea comenteaza, intr-o postare pe Facebook, votul Senatului in cazul lui Dan Sova, calificandu-l drept o dubla masura. Potrivit echipei de comunicare, Dan Sova a evitat arestul preventiv pentru ca nu s-a intrunit o majoritate calificata, in timp ce solicitarea DNA in cazul Elenei Udrea a fost aprobata, desi nici in cazul ei nu se intrunise o majoritate calificata, de data asta la Camera Deputatilor. Regulamentul Senatului prevede ca pentru ca o astfel de cerere sa fie aprobata este necesar votul secret al majoritatii membrilor sai, in timp ce regulamentul Camerei Deputatilor prevede votul majoritatii membrilor prezenti.

Elena Udrea cere, prin intermediul echipei de comunicare, ca in cazul senatorului Dan Sova sa se aplice acelasi tratament ca in cazul ei, aratand ca in caz contrar este vorba despre un abuz al conducatorilor Camerei Deputatilor, in frunte cu Valeriu Zgonea, si a celor din Justitie.
  • Mesajul integral postat pe Facebook de echipa de comunicare a Elenei Udrea
Socant! Senatul a decis ca Dan Sova nu poate fi arestat preventiv pentru ca nu s-au indeplinit conditiile din statutul parlamentarilor: nu au votat jumatate plus unu din numarul senatorilor pentru incuviintarea cererii DNA. Au votat 79 de senatori din 85 cati era nevoie pentru o majoritate calificata.

Reamintim faptul ca Elena Udrea este in arest in dosarul "Gala Bute" desi Camera Deputatilor a facut acelasi lucru ca in cazul lui Dan Sova: au fost doar 170 de voturi in favoarea arestarii din necesarul de 199 pentru o majoritate calificata invocata acum. Avocatii au invocat atunci aceasta situatie, dar s-a trecut foarte usor pentru ca era vorba de "dusmanul poporului".

Sunt doua variante: fie lui Sova i se aplica acelasi tratament ca si Elenei Udrea, fie am asistat la un urias abuz al conducatorilor Camerei Deputatilor, in frunte cu Valeriu Zgonea, si a celor din Justitie in cazul fostului ministru al Dezvoltarii.

In oricare dintre situatii, avem de-a face cu o mizerie politica.

#Kafka


Dan Sova a scapat miercuri de arestare pentru ca in Senat nu s-a intrunit numarul necesar de voturi in favoarea solicitarii DNA. Din 151 de voturi exprimate, 79 voturi au fost "pentru", "contra" 67 si 5 voturi anulate. In urma votului exprimat nu a fost intrunita majoritatea necesara de 85 de optiuni "pentru".

Ce scrie in Regulamentul Camerei:
Art. 198 (8) Camera Deputatilor se va pronunta asupra masurii in cel mult 20 de zile de la sesizare, cu votul majoritatii membrilor prezenti.

Ce scrie in Regulamentul Senatului:
Art.173. - Senatul hotaraste asupra cererii cu votul secret al majoritatii membrilor sai.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2082 vizualizari

  • 0 (8 voturi)    
    Sunt curios la cati se vor imparti azi... (Miercuri, 25 martie 2015, 13:59)

    EU-74-RON [utilizator]

    ...cei 10.000....
    • -4 (6 voturi)    
      si mie mi-a dat dimineata un leu sa comentez (Miercuri, 25 martie 2015, 14:47)

      Cristiann80 [utilizator] i-a raspuns lui EU-74-RON

      Stiti ceva, Udrea trebuie arsa pe rug in Piata Publica, foarte repede daca se paote pana in Paste. Sunt ferm convins, gata, dupa ce am vazut si azi ca toti sunt sfinti, ieri DNA i-a iertat pe marii spagari care au declansat afacerea Microsoft, au luat milioane de euro si acum sunt liberi cu averile neatinse, ba mai mult sunt si pazititi pe banii fraierilor ca cica i-a amenintat cucu din deal! Gata cred ca Udrea este vinovata, este criminala, ea a subminat economia, nu Vosganian, ea a luat milioane de euro de la Turceni nu Sova si Ponta, ea i-a obligat pe toti sa isi faca case: Iohannis 5, Ponta 6, Macovei 5, Nastase vreo 7, tata socru case si conac, Blaga palate, Videanu palate etc. Da, Udrea i-a siluit, i-a obligat, Udrea trebuie arsa pe rug. Inchizita spaniola e aici?
      Am terminat, merg sa-mi incasez leul pe gandul meu de roman fraier care a crezut in tara asta, in Justitie, in drumul spre Europa, ca sa aflu azi ca suntem o tara din lumea a treia.
  • +4 (10 voturi)    
    ... (Miercuri, 25 martie 2015, 14:17)

    uncetateansimplu [utilizator]

    Are in sfarsit dreptate si Nutzi...
  • -2 (4 voturi)    
    discrimiare (Miercuri, 25 martie 2015, 15:40)

    anisca [utilizator]

    Banuiesc ca aceasta nedreptate, care i se face dnei Udrea este din cauza faptului ca dinsa este femeie si deci, poate fi maltratata si nedreptatita, chiar daca se trimbiteaza egalitatea tuturor in fata legii.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by