UPDATE Comisia juridica a primit in cazul lui Darius Valcov un volum in plus. DNA: Am transmis, pentru fiecare dosar în parte, exclusiv actele de urmărire penală corespunzătoare

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 24 martie 2015, 12:06 Dosare Anticoruptie


Darius Valcov
Foto: gov.ro
Senatorii din Comisia juridica au primit de la Directia Nationala Anticoruptie documente in plus in dosarul ce il priveste pe Darius Valcov.

Anunțul a fost făcut de Cătălin Boboc, șeful Comisiei Juridice din Senat, care a explicat ca dosarul contine 2.700 de pagini, scrie Mediafax.

 ”Este vorba despre un volum, un dosar care nu are legătură cu speţa pe care o discutăm astăzi ( dosarului lui Darius Vâlcov, nr), probabil că în mod eronat, din cauza volumului mare de dosare pe care îl au cei de la Parchet, l-au transmis. Nu are legătură cu dosarul cauzei, l-am resigilat şi îi vom informa pe cei de la Parchet să vină să îl ridice”, a anunţat Boboc.

Acestea au fost trimise inapoi DNA iar procedura in privinta cererii de arestare a fostului ministru al Finantelor vor continua.

”Nu e un dosar care ne interesează. Din ce am discutat cu colegii noștri, considerăm că e oportun să finalizăm această discuție astăzi”, a declarat Boboc.

Preşedintele comisiei juridice a precizat că este vorba, cel mai probabil de o ”gafă”, nefiind un dosar care să îi intereseze pe cei din comisia juridică. ”Este un dosar care nu are legătură cu speţa pe care lucrăm”, a mai spus Cătălin Boboc.

Procurorii spun ca au transmis doar cele sapte volume care trebuiau

In replica la declaratiile lui Boboc, DNA a transmis un comunicat in care spune ca, atat pentru Darius Valcov, cat si pentru Theodor Nicolescu, a trimis "exclusiv actele de urmărire penală corespunzătoare, fapt care a fost certificat și de către PICCJ".

Ce scrie in comunicatul DNA:

La data de 19 martie 2015, a fost înaintat către PICCJ, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive, referatul procurorilor împreună cu un număr de 7 volume cuprinzând copii certificate ale tuturor actelor de urmărire penală, întocmite până la data respectivă, în dosarul penal care îl privește pe inculpatul Vâlcov Darius Bogdan.

De asemenea, la aceeași dată, dar la o oră diferită, a fost înaintat către PICCJ, în vederea sesizării Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive, referatul procurorilor împreună cu un număr de 10 volume cuprinzând copii certificate ale tuturor actelor de urmărire penală, întocmite până la data respectivă, în dosarul penal care îl privește pe inculpatul Nicolescu Theodor Cătălin.

Conform prevederilor legale și constituționale, referatele și dosarele de urmărire penală aferente, în cele două cauze penale, au fost înaintate de către procurorii DNA către PICCJ, care a verificat corespondența conținutului adreselor de înaintare cu volumele dosarelor de urmărire penală, iar după constatarea conformității, a transmis dosarele către Ministerul Justiției, în vederea sesizării celor două Camere ale Parlamentului din care fac parte cele două persoane vizate, respectiv Senat și Camera Deputaților.

Prin urmare, DNA a transmis, pentru fiecare dosar în parte, exclusiv actele de urmărire penală corespunzătoare, fapt care a fost certificat și de către PICCJ.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1271 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    E de bine, (Marţi, 24 martie 2015, 13:06)

    xrogo [utilizator]

    mai multe dosare inseamna ca procurorii sunt harnici,ce gafa,procurorii nu fac gafe,eventual judecatorii da,avocatii da,procurorii niciodata!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by