Prefectul a semnat ordinul de incetare a mandatului de presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti al lui Adrian Duicu

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 23 martie 2015, 13:16 Dosare Anticoruptie


Prefectul judetului Mehedinti, Nicolae Draghiea, a semnat luni ordinul de incetare a mandatului presedintelui suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Mehedinti, Adrian Duicu.

"M-am conformat hotararii Inaltei Curti de Casatie si Justitie care a admis cererea Agentiei Nationale de Integritate si a respins actiunea lui Adrian Duicu, ca nefondata. Hotararea este definitiva si irevocabila", a precizat prefectul Nicolae Draghiea, citat de Agerpres.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a mai aratat ca ordinul semnat va fi inaintat CJ Mehedinti, functia de presedinte fiind detinuta interimar de vicepresedintele Aladin Georgescu.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) l-a declarat pe Adrian Duicu incompatibil, dupa ce acesta, in calitate de consilier judetean, a participat la adoptarea unei hotarari prin care CJ Mehedinti a inchiriat un teren si a vandut doua imobile unei firme la care acesta era asociat.

In prezent, Adrian Duicu este in arest la domiciliu. El a fost trimis in judecata la sfarsitul lunii iulie 2014 pentru trafic de influenta, cumparare de influenta si dare de mita. Alaturi de Duicu au mai fost trimisi in judecata si Stefan Ponea, fostul sef al Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti si Constantin Popescu, om de afaceri si fostul presedinte al PSD Orsova.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























350 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by