ANI: Fostul procuror Maximilian Balasescu nu poate justifica aproximativ 37.000 de euro

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 23 martie 2015, 12:25 Dosare Anticoruptie


Fostul procuror Maximilian Balasescu nu poate justifica aproximativ 37.000 de euro, Agentia Nationala de Integritate cerand comisiei de specialitate de la Curtea de Apel Bucuresti sa verifice averea acestuia, din perioada 2000-2008, cand a fost magistrat la Parchetul Tribunalului Ilfov, potrivit Mediafax.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat o diferenta nejustificata de 166.965,74 de lei (aproximativ 37.000 de euro) intre averea dobandita si veniturile realizate, impreuna cu familia, de catre Maximilian Ion Balasescu, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov in perioada 2000-2008.

Astfel, ANI a solicitat Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti sa verifice veniturile realizate de Maximilian Balasescu in perioada in care a fost procuror al Parchetului Tribunalului Ilfov.

Maximilian Balasescu a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare si elementele identificate, iar fostul procuror a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, a precizat ANI.

In 17 iunie 2013, fostul procuror Maximilian Balasescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare, in dosarul in care a fost acuzat de procurori ca a cerut mita 300.000 de euro pentru a da o solutie favorabila unei persoane acuzate in dosarul privind inselarea Oanei Zavoranu.

Maximilian Balasescu a fost lasat sa plece din penitenciar in 16 martie, dupa ce Tribunalul Ilfov a decis definitiv eliberarea conditionata a fostului procuror.

Balasescu a fost acuzat de procurori ca, in luna ianuarie 2012, cu ajutorul lui Cristian Marian Ene si Marian Simirianu, a cerut o suma de bani ca sa dea o solutie favorabila unei persoane cercetate in dosarul de inselaciune si santaj in care erau acuzate si Minca Rada, cunoscuta ca vrajitoarea Melissa, si Roxanei Lider, cunoscuta ca vrajitoarea Vanessa. Ulterior, Ene si Simirianu i-au comunicat persoanei respective, denuntatoare in cauza, ca suma pe care trebuie sa o dea este de 300.000 de euro, in doua transe, de 100.000 de euro si 200.000 de euro. Din acesti bani, lui Balasescu ii reveneau 50.000 de euro.

Anchetatorii aratau in rechizitoriu ca Maximilian Balasescu incerca sa o convinga pe Oana Zavoranu ca Sebastian Dobrescu, impotriva caruia aceasta facuse plangere, nu este vinovat de acuzele aduse, indicandu-i drept vinovati pe vrajitoarea Vanessa si pe un apropiat al acesteia, "Nat". Zavoranu a facut plangere penala in cazul lui Sebastian Dobrescu, acuzandu-l de inselaciune. Ulterior, Dobrescu l-a denuntat pe Maximilian Balasescu.

La sfarsitul lunii februarie 2012, Maximilian Balasescu anunta ca a demisionat din Ministerul Public.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1276 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    coruptie (Luni, 23 martie 2015, 12:50)

    floriniulian [utilizator]

    Toti procurorii sau aproape toti sunt in aceeasi situatie.
    Nu este nevoie de dovezi.Gradul de disolutie a statului se datoreaza in cea mai mare masura coruptiei din Parchete ..si acest lucru se vede in jaful total la care a fost supusa Romania in ultimii 25 ani,FARA ca NIMENI sa raspunda.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by