Fostul primar din Mangalia si adjunctul sau, trimisi in judecata de DNA

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 20 martie 2015, 15:39 Dosare Anticoruptie


Iorgus Zanfir
Foto: Camera Deputatilor
Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a fostului primar al municipiul Mangalia, Iorgus Zanfir si a fostului Vicepreimar Botas Paul Liviu pentru pagubirea bugetului local cu aproape 500.000 de lei din investitiile pentru Oborul de animale.

In sarcina acestora s-a retinut savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in forma continuata, arata un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorii spun ca in perioada decembrie 2006 - 04.10.2007, inculpatul Iorgus Zanfir, in calitate de primar al municipiului Mangalia, in mai multe randuri, nu a indeplinit si respectiv a indeplinit in mod defectuos mai multe acte legate de atributiile de serviciu care decurgeau din functia publica aratata. Mai exact, prin faptul ca nu a organizat o procedura de achizitie publica conform legii, pentru executarea obiectivului de investitii Obor de animale.

Executarea lucrarii nu avea aprobarea consiliului local, iar platile au fost facute in mod nelegal, din fonduri publice, catre SC Euro Coram SRL, pentru o lucrare in fapt neexecutata, prin care a prejudiciat bugetul local al mun.Mangalia cu suma de 490.011,12 lei, arata DNA.

De asemenea inculpatul Botas Paul Liviu, in calitate de viceprimar al mun. Mangalia, a condus comisia de evaluare a ofertelor si a atribuit contractul pentru realizarea obiectivului de investitii Obor de animale, in cadrul unei proceduri flagrant contrare prevederilor OUG nr.34/2006, catre SC Euro Coram SRL, desi oferta acesteia era neconforma.

Ulterior, in perioada 22.03.2007 - 19.04.2007, a efectuat mai multe plati nelegale din fonduri publice catre societatea mentionata, pentru o lucrare in fapt neexecutata, participand astfel in mod direct si nemijlocit la prejudicierea bugetului local al mun. Mangalia cu suma de 490.011,12 lei.

In cauza s-a dispus luarea masurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor terenuri intravilane din localitatea Neptun, categoria de folosinta curti, constructii, apartinand inculpatului Iorgus Zanfir, pana la concurenta sumei de 490.011,12 lei, in vederea recuperarii prejudiciului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1063 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Bai nene (Vineri, 20 martie 2015, 16:01)

    CititorulComentator [utilizator]

    Da' toti parca sunt luati din albumele foto de la politie :)))


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by