Radu Mazare, cercetat penal de DNA privind vanzarea de catre municipalitate a unor terenuri din Mamaia

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 20 martie 2015, 14:56 Dosare Anticoruptie


Primarul Radu Mazare a fost chemat vineri la DNA - Serviciul Teritorial Constanta pentru a fi anuntat ca este cercetat penal pentru abuz in serviciu intr-un dosar mai vechi privind vanzarea de catre municipalitate a unor terenuri din statiunea Mamaia, informeaza Agerpres.

Mazare a iesit din sediul DNA dupa cateva minute, in conditiile in care avea la el o geanta cu strictul necesar in situatia in care ar fi fost retinut.

"A durat putin si am si iesit pe usa din fata de data asta. Procurorul m-a incunostiintat ca a pus in miscare urmarirea penala pentru terenul de la castel, vandut in 2004, pentru terenul de la cazinou, ala din 2007 pentru care sunt anchetat, adica sunt in proces la Bucuresti, pentru ca nu am dat afara functionarii publici in 2008 si pentru ca primaria nu a executat o hotarare de instanta unde noi si cei subordinea mea spunem ca nu putea fi executata. Sunt patru bucati de abuz in serviciu. Nu este un nou dosar, este dosarul vechi. Au fost trimise documente, DNA a facut o expertiza cu un expert din Piatra Neamt care spune ca, spre exemplu, la terenul care este in jurul castelului, el a fost subevaluat, pentru ca acolo daca s-ar fi construit un ansamblu rezidential, terenul n-ar fi costat 24 de euro si ar fi fost 94 de euro. Sigur ca acolo nu era PUZ, sigur ca este monument istoric, sigur ca este iarba cum o vedeti si acum. Pretul atunci l-a stabilit evaluatorul angajat de primarie pe baza de licitatie, care evaluator, intre timp, din 2004 si pana acum a devenit presedintele evaluatorilor din Romania", a declarat primarul Constantei la iesirea din sediul DNA.

Acesta a mentionat ca nu este vorba de retrocedari, ci de vanzari de terenuri.

"Acolo nu sunt retrocedari, sunt vanzari stabilite de consiliul local, evaluate de evaluator, negociate nu sub valoarea evaluarii de catre o comisie a consiliului local si aprobata vanzarea de consiliul local. Dupa ce cetateanul semna cu comisia consiliului local si platea avansul, primarul semna contractul. Eu singur sunt acuzat si nimeni altcineva", a mai afirmat Radu Mazare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1931 vizualizari

  • +5 (7 voturi)    
    Hartuire! (Vineri, 20 martie 2015, 14:58)

    Johanis [utilizator]

    Eu, in locul lui Mazare, as da in judecata DNA-ul pt hartuire. Pai, ce naiba, orice fac, apare DNA-ul!
    Si nu ma suna niciun complexat din psd Bucuresti sa-mi aline durerea!
    Da, vorba lu' ponta, cine mai are curaj sa vorbeasca la telefon in ziua de azi?
    Iti spun eu, victore, noi. Noi avem curaj sa vorbim la telefon vrute si nevrute, noi, oamenii de rand, oameni corecti care n-avem a ne feri de nimeni.
    Noi care nu ne opunem ca voi legilor de genul celei pentru cartele prepay, la care s-a inflamat avocatul poporului! Mare nevoie aveti de cartelele astea!
  • +3 (5 voturi)    
    saracu' .... (Vineri, 20 martie 2015, 15:22)

    lili [anonim]

    Prea-curatul Mazare se plange si el ca e nevinovat, curat ca lacrima...la fel ca toti anchetatii de acum ai DNA: E Udrea, Hrebenciuc, Bica, Cocos, Pinalti, Chiuariu, Ioan Adam, Gabriel Sandu, Videanu....
    Succes DNA, succes Codruta, la puscarie cu ei!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by