VIDEO Toni Grebla, intrebat "unde sunt caprele": Caprele exista acolo unde au fost. Se zice ca as fi incercat sa instrainez aceste capre

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 19 martie 2015, 17:52 Dosare Anticoruptie


Toni Grebla, la DNA
Foto: Agerpres
Fostul judecator al Curtii Constitutionale Toni Grebla a declarat joi ca nu isi mai doreste sa ocupe vreo functie, sustinand ca acuzatia ca ar fi incercat sa vanda 50 de capre de la ferma sa din Gorj este o "poveste". Intrebat "unde sunt caprele", Toni Grebla a raspuns: "caprele exista acolo unde au fost. Se zice ca as fi incercat sa instrainez aceste capre pentru a obtine un avans de 5.000 euro pentru un imprumut. Nu aveam nevoie de imprumut".

Declaratia a fost facuta la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), unde s-a judecat contestatia DNA fata de decizia instantei de nu-l aresta la domiciliu pe fostul judecator al CCR, intr-un dosar in care este acuzat de mai multe infractiuni, printre care si trafic de influenta, informeaza Agerpres.

"Eu, in prezent, nu mai am nicio functie si nici nu mai doresc sa mai am vreo functie. Fata de cererea anterioara a DNA nu a mai aparut niciun element nou in dosar. Pozitia mea este ca nu am comis niciuna din faptele care mi se imputa", a spus Grebla.

In legatura cu acuzatia DNA ca ar fi incercat sa vanda 50 de capre, Toni Grebla a spus ca aceasta este "o poveste" si nu exista niciun argument rational ca impotriva lui sa fie luata o masura preventiva.

"Caprele exista acolo unde au fost. Se zice ca as fi incercat sa instrainez aceste capre pentru a obtine un avans de 5.000 euro pentru un imprumut. Nu aveam nevoie de imprumut. Un avocat de prin Ploiesti, pe care nu il cunosc, s-ar fi oferit sa faca un proiect de contract, fie de imprumut, fie de vanzare-cumparare, nu am inteles prea bine despre ce e vorba, pentru ca nu auzisem in viata mea de acel avocat, si l-as fi rugat pe el prin intermediar. Daca as fi dorit un proiect de vanzare-cumparare, l-as fi facut eu si nu as fi apelat la nu stiu cine din Ploiesti", a declarat Toni Grebla.



Pe 11 martie, ICCJ a respins cererea DNA de arestare la domiciliu a lui Toni Grebla, insa DNA a facut contestatie.

Toni Grebla a fost retinut de procurori pe 10 martie, fiind acuzat de trafic de influenta, in forma continuata, efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (2 infractiuni), constituirea unui grup infractional organizat (in forma constituirii si in vederea pregatirii infractiunii de folosire, la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate).

Ulterior, DNA a cerut in instanta ca Toni Grebla sa stea in arest la domiciliu, motivul invocat de procurori fiind faptul ca el a incercat sa vanda animale (capre) de la ferma sa din judetul Gorj, desi primise interdictie de a efectua acte de comert.

Concret, pe 13 februarie 2015, un avocat a fost contactat pentru incheierea unui contract de vanzare - cumparare, implicat fiind judecatorul Toni Grebla, care a facut demersuri pentru a instraina caprele catre un cumparator din Brasov, om de afaceri.

Anchetatorii mai aratau ca, intrucat Grebla avea probleme judiciare, nu isi dorea sa apara in act, motiv pentru care el si Daniel Frunza cautau fiecare cate o persoana interpusa care sa ii substituie atat ca vanzator, cat si in calitate de cumparator.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























585 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Caprele-s pastorite de "dr" Viorel ? (Joi, 19 martie 2015, 18:49)

    Plagarus [utilizator]

    Dupa de s-a umplut de raie penala, a l'u Grebla fu prins cu ceaslovul plin de marafeti,drept care fu pohtit pe Calul Dreptatii de catre parintele DNA.
  • +1 (1 vot)    
    grelă mâna i se făcu (Joi, 19 martie 2015, 19:00)

    timp tamp [utilizator]

    Greblă, minerii te vor în subteran cu ei, te vor la Turceni și Rovinari, Gorjul plânge și moare de foame în timp ce tu, victore victore, șova ați furat, ați furat, ați furat și nu ați dat măcar un capăt de ață oltenilor voștri în afară de câteva pungi cu ocazia alegerilor.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by