Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, retinuta de procurorii DNA, dupa ce a fost adusa cu mandat la audieri

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 19 martie 2015, 15:13 Dosare Anticoruptie


Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, a fost retinuta pentru 24 de ore de procurorii DNA, sub acuzatia de favorizare a faptuitorului si instigare la infractiunea de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati, anunta DNA, intr-un comunicat de presa.

De asemenea, procurorii au dispus urmarirea penala fata de Niculae Learciu, acuzat de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati.

Procurorii afirma ca avocatul Laura Voicu, aparator ales al Ioanei Georgia Deaconu, arestata preventiv intr-un alt dosar, desi stia ca Niculae Learciu nu detine calitatea de avocat, fiind inscris in asa numitul 'Barou constitutional', "l-a desemnat pe acesta sa participe la activitati de urmarire penala ce urmau a se desfasura la sediul DNA" in dosarul Deaconu precum si, in repetate randuri, in alte cauze aflate pe rolul DNA.

Din dispozitia inculpatei Laurei Voicu, Niculae Learciu ar fi exercitat si "alte activitati ce tin de profesia de avocat, prezentandu-se la termene de grefa in Serviciul de retinere si arestare preventiva unde a acordat asistenta juridica mai multor clienti ai acesteia".

In acest mod, Laura Voicu "a creat conditiile necesare pentru tergiversarea urmaririi penale, prin punerea procurorilor in situatia de a proceda la refacerea actelor de urmarire efectuate cu inculpata din dosarul respectiv (Ioana Deaconi, n.r.), lipsita de asistenta juridica".

"Prin prezentarea lui Learciu Niculae ca avocat, Voicu Laura-Catalina a urmarit si posibila inlaturare a unor probe care ar fi putut fi valorificate in urma desigilarii sacilor in care acestea se aflau, intrucat aceasta operatie nu ar mai fi putut fi refacuta, iar lipsa apararii inculpatei arestate ar fi atras nelegalitatea obtinerii lor, cu consecinta imposibilitatii utilizarii acestora ca mijloace de proba in cauza nr. 189/P/2012 a DNA", acuza procurorii.

Laura Voicu urmeaza sa fie prezentata vineri cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, la Curtea de Apel Bucuresti.

Fosta vicepresedinta a Asociatiei "Tineri Pentru Viitor", Ioana Georgiana Deaconu, si angajatul unei banci, Dan Gruia, au fost retinuti, de DNA, in urma perchezitiilor facute de procurori la Ministerul Fondurilor Europene si la alte institutii de stat, in legatura cu fraudarea fondurilor europene, potrivit Mediafax.

Procurorii o acuza pe Deaconu, vicepresedinte al Asociatiei "Tineri Pentru Viitor" la data faptelor, de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei, inselaciune, schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei si de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Laura Voicu a fost adusa cu mandat, joi, pentru a fi audiata de procurorii DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























13593 vizualizari

  • +5 (9 voturi)    
    Wow. (Joi, 19 martie 2015, 16:02)

    Paul [anonim]

    Asta da stire. Foarte interesant.
    • -5 (19 voturi)    
      pai da ... e o stire (Joi, 19 martie 2015, 16:48)

      zen [anonim] i-a raspuns lui Paul

      mai aflam si noi cu ce se ocupa SRI mai nou ...
      • +2 (6 voturi)    
        faptuitorul e liber complicele e arestat :))) (Joi, 19 martie 2015, 22:36)

        Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui zen

        in ce tara traim? faptuitor e cercetat in libertate iar cea acuzata de favorizarea faptuitorului e retinuta pentru arestare preventiva.
        nu mai spun ca e acuzata de favorizarea infractorului in conditiile in care nu e dovedit nici un infractor.
        nu mai spun ca astea nu sunt fapte de coruptie
        p.s. nu, n-are legatura cu bica, e justitie independenta =))
  • -2 (18 voturi)    
    dragut ... (Joi, 19 martie 2015, 16:48)

    zen [anonim]

    ... si pe cuvant ca nu are vreo legatura cu faptul ca este avocata Alinei Bica ?

    Trebuie neeaparat sa credem acest lucru, nu ? :)
    • -1 (13 voturi)    
      cum e turcu, e si pistolu' (Joi, 19 martie 2015, 17:10)

      Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui zen

      Bica isi putea permite un avocat mai de soi.
      D-na Voicu e mai mult cunoscuta in cercuri mondene si acceptata indeosebi de colectivitatile de barbati, fiind, de ce sa nu recunoastem, o persoana foarte decorativa.
      Ca avocat, nu a avut performante deosebite, s-a remarcat numai ca aparator al Camatarilor care oricum au ajuns la zdup.
      • 0 (0 voturi)    
        iezakt (Vineri, 20 martie 2015, 13:52)

        nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

        cum ii rumanu, si justitia !
        tot inainte, la viktoria finala !
    • +2 (4 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Joi, 19 martie 2015, 22:41)

      [anonim] i-a raspuns lui zen

  • +1 (3 voturi)    
    Asa tineri, asa viitor! (Joi, 19 martie 2015, 21:03)

    EllenaS [utilizator]

    Va dati seama ce specimene misuna prin aceste asociatii cu nume predestinat, "Tineri Pentru Viitor"? De tineri invata doar sa fure!
  • +5 (7 voturi)    
    wtf? (Joi, 19 martie 2015, 21:06)

    Nevermind [utilizator]

    Aici dna-ul pare c intinde coarda. Asta cu baroul paralel stiu ca este o discutie neinchisa, aia avand ceva hotarari judecatoresti la activ precum ca sunt legali.

    Fiind ceva extrem de discutabil, inclusiv dpdv legal, est o tampenie sa folosesti asa ceva la nivelul asta.
    • +2 (2 voturi)    
      Metode si metode ... (Vineri, 20 martie 2015, 9:45)

      Acestnicknameestedejainregistrat [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

      Exact acelasi lucru vroiam sa spun si eu.

      Faptele acestea se pot cerceta si dupa terminarea procesului Alinei Bica altfel devine o metoda clasica de tip bolshevic de intimidare a avocatului unui acuzat. Oricum, raul a fost deja facut (intimidarea este evidenta!), sper sa nu se ajunga mai departe in acest rau.

      Insistand in prostia asta vor da apa la moara celor care neaga performantele DNA si care ii acuza de excese. Sper ca judecatorii sa fie mai intelepti.
  • +7 (9 voturi)    
    exercitare fara drept a unei profesii? (Joi, 19 martie 2015, 21:14)

    ipolitic [utilizator]

    Sa zicem ca ai terminat o facultate de inginerie, ai dat si masteratul,deci ai zice ca esti inginer.
    Nu,frate, nu-i suficient. Nu poti sa te recomanzi ca inginer numai daca esti membru AGIR, lucrezi la o companie de stat si esti membru PSD.
    Suna neverosimil?
    Baroul Constitutional este inregistrat oficial si legal ca barou de avocati.Deci, membrii sai se numesc avocati.
    Exista multe tribunale care au acceptat membrii sai ca pledanti.
    O decizie CEDO a condamnat " vanatoarea de vrajitor" pornita impotriva celui care a infiintat acest barou alternativ.
    Monopolul impus cu forta de catre unele organisme/organizatii (de ex. Camera de Comert, despre care am putea spune cate ceva)
    este anti-democratic si anti-constitutional.
    In acest caz, DNA forteaza lucrurile si nu in directia buna.
    • +1 (1 vot)    
      :) (Vineri, 20 martie 2015, 8:45)

      alex [anonim] i-a raspuns lui ipolitic

      Tribunalul e diferit de parchet. In general tribunalul nu ii accepta in cauze penale oricum. Membrii baroului alternativ (constitutional) nu au drept de reprezentare in acte de urmarire penala (inclusiv la DNA).
  • +2 (6 voturi)    
    Recunosc ca nu stiu legea (Joi, 19 martie 2015, 21:58)

    LiviuX [utilizator]

    Dar de cand e nevoie ca la DNA (si de fapt oriunde in alta parte cu exceptia curtii de judecata) sa fii reprezentat neaparat de un avocat? La urma urmei e treaba mea cine ma reprezinta, si daca aleg unul care nu e pregatit corespunzator eu suport consecintele ca nu ma reprezinta cum trebuie. Stiam ca numai in fata curtii de judecata trebuie sa fii reprezentat de un avocat si nici macar acolo. Poti fi reprezentat de cineva care e "aproape" avocat (de ex. student in an final) dar numai daca este supervizat de un avocat. Cel putin asa e in alte parti. Dar ca sa trebuiasca sa fiu reprezentat de avocat peste tot, parca e prea de tot.
    • +1 (1 vot)    
      Fara curajul raspunderii (Vineri, 20 martie 2015, 14:24)

      LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui LiviuX

      Vad ca iar am luat minusuri dar fara ca respectivii sa aiba macar curajul raspunderii sa spuna de ce au dat minus. Eu macar am spus ca pot gresi pentru ca nu cunosc legea in privinta asta, am spus cum doar stiu ca e in alte parti si cum mi se pare normal. Daca insa la noi asa e legea si eu gresesc, mi s-ar fi parut normal sa mi se spuna in ce lege, articol se spune ca si la DNA trebuie sa fii reprezentat neaparat de avocat. In acest caz, evident e corect, legea trebuie respectata chiar daca nu ne place. Putem doar milita sa o schimbam (slabe sperante cu asa un parlament insa!).
  • +2 (4 voturi)    
    da, (Joi, 19 martie 2015, 22:02)

    nash pandelica [utilizator]

    de ghitza, nimic ?!
    jos secoritatea !
  • -2 (6 voturi)    
    foarte tare (Joi, 19 martie 2015, 22:22)

    maryus999 [utilizator]

    extrem de tare finca avocatii hotilor s-au specializat in tergiversari in chichite si vicii de procedura pentru sicanarea procurorilor ... deja nu mai apara inculpatii ci ii favorizeaza ... buna treaba arestarea unui avocat parsiv da un exemplu pentru restul avocatilor ... lacomia duce la inchisoare ...
  • +3 (3 voturi)    
    E cam trasa de par... (Vineri, 20 martie 2015, 9:16)

    rcb [utilizator]

    Si DNA-ul, cand s-a prezentat Learciu Niculae la ei sa asiste la diverse proceduri, nu i-a cerut nici o dovada ca ar fi avocat cu drepturi depline? Sau procurorul de caz l-a crezut pe cuvant?
  • -1 (1 vot)    
    . (Vineri, 20 martie 2015, 12:22)

    Marius Muntean [utilizator]

    Cred ca e in desfasurare un proces de discreditare a DNA (prin executarea voita de lovituri care sunt legate de jocul politic si nu de gravitatea faptei de coruptie) pentru a-i reduce suportul populatiei si apoi desfiinta; si pentru a reabilita apoi indivizi ca Voiculescu sau Nastase.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by