Dosarul "Mosia Bratienilor", in care este urmarit penal ginerele lui Traian Basescu, cercetat de DNA

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 18 martie 2015, 16:28 Dosare Anticoruptie


Dosarul "Mosia Bratienilor", privind retrocedari ilegale de terenuri din Arges, in care este urmarit penal si avocatul Radu Pricop, ginerele lui Traian Basescu, si in care este implicata si Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, ca parte civila, va fi cercetat de DNA, transmite Mediafax.

Dosarul a ajuns la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), dupa ce DIICOT si-a declinat competenta, in 16 martie.

Initial, cazul a fost anchetat de procurorii de la Parchetul instantei supreme. Aceasta structura si-a declinat competenta in favoarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), care, la randul sau, a stabilit ca nu este competenta de ancheteze acest caz.

Potrivit Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), in 11 aprilie 2014, a fost inceputa urmarirea penala intr-un dosar privind restituirea unor proprietati, iar in 26 mai 2014 a fost dispusa urmarirea penala si in cazul lui Radu Pricop, ginerele fostului presedinte Traian Basescu, pentru fals si inselaciune.

Alaturi de Radu Pricop, in acest dosar sunt vizate alte 11 persoane. De asemenea, in dosar este implicata si Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, care este parte civila.

Presa a relatat ca dosarul vizeaza un teren de 90 de hectare din localitatea Stefanesti (Arges), care a apartinut familiei Bratianu si care ar fi fost retrocedat ilegal.

Astfel, Radu Pricop a cumparat, impreuna cu cele 11 persoane vizate in dosar, drepturi de mostenire asupra terenului respectiv de la urmasii familiei Bratianu. Dupa ce a castigat mai multe procese in instanta cu statul roman, Radu Pricop si partenerii sai au obtinut de la ANRP despagubiri de 10 milioane de euro, folosind insa documente false.

Radu Pricop este sotul Ioanei Basescu, fiica cea mare a fostului presedinte Traian Basescu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1977 vizualizari

  • -3 (9 voturi)    
    socrul la Parchet, ginerele la DNA... (Miercuri, 18 martie 2015, 16:52)

    lili [anonim]

    T Basescu si-a gasit un ginere "potrivit" !
    Daca Monica Ridzi vorbea si spunea tot, azi am fi vazut-o si pe EBA(desi cred ca inca nu-i tarziu!) la DNA, iar maine poimaine Ioana bagata in cele mai banoase contracte ca notar nu m-ar mira sa ajunga si ea!
    Ginerele din partea EBE-i face si el parte dintr-o familie de mafioti de Monte Carlo, prietenii coruptului milionar in Euro Adrean Videanu!
    La famiglia!!!
    Astia ne conduceau din cea mai inalta functie in stat!
    Succes DNA, succes Codruta!
    • +1 (1 vot)    
      iar spumegi de furie? (Miercuri, 18 martie 2015, 22:57)

      cinic [utilizator] i-a raspuns lui lili

      A. dosarul a fost judecat de o instanta care a pronuntat despagubirea.
      B. a fost sentinta gresita [din ORICE motiv]? Cum se anuleaza ? printr-o actiune a DNA? prin zbieretele tale?
      C. contract de notar banos? taxa e stabilita de LEGE [dar postacii nu stiu decat sa urle]. Cauta la a treia madam Tariceanu un contract banos: singurul din viata - un milion USD la Ford Craiova
      D. ai dovezi despre EBA si le ascunzi? 3 ani la mititica! N-ai, dar calomniezi? numai sase luni

      PS. cand a fost inaintat dosarul Bratienilor era Pricop ginere? sau macar o cunostea pe IB?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by