Comisar sef la Serviciul de Investigare a Fraudelor Vrancea, retinut de DNA. El este urmarit penal pentru luare de mita, abuz in serviciu si distrugere de probe

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 17 martie 2015, 17:52 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA Galati l-au retinut marti pe Stefan Scarlat, comisar sef de politie in cadrul IPJ Vrancea - Serviciul de Investigare a Fraudelor, acesta fiind urmrit penal de trei infractiuni de luare de mita, instigare la abuz in serviciu si sustragere sau distrugere de probe ori de inscrisuri.

In ordonanta de retinere se arata ca:

* In jurul datei de 4 august 2013, Stefan Scarlat, in calitate de ofiter de politie in cadrul I.P.J. Vrancea - Serviciul de Investigare a Fraudelor, a pretins o suma de bani si a primit de la un martor denuntator suma de 150 euro pentru a nu-si indeplini o atributie de serviciu, respectiv aceea de a inregistra in evidentele I.P.J. Vrancea un act de constatare din data de 01.08.2013. Respectivul document privea depistarea martorului denuntator in timp ce efectua curse de transport calatori in comun, fara a emite bilete de transport acestora.

* Mai mult, inculpatul a sustras din evidentele I.P.J. Vrancea documentul respectiv, precum si declaratiile luate pasagerilor transportati de martorul denuntator in regim de transport calatori in comun.

* La data de 12 august 2013, Scarlat pe fondul unei discutii cu un alt martor denuntator, privind solutionarea unui dosar penal in care acesta avea calitatea de persoana vatamata, si-a alimentat autoturismul proprietate personala cu combustibil in valoare de 270 lei de la o benzinarie administrata de acesta din urma, fara a achita contravaloarea.

* La data de 4 iunie 2013, in parcarea unui supermarket din municipiul Focsani, comisarul sef a pretins de la administratorul unei societati comerciale suma de 800 lei si a primit de la acesta suma de 600 lei, in legatura cu o verificare pe care ofiterul de politie a efectuat-o la data de 6 martie 2013, la punctul de lucru al firmei respective.

* In data de 25 septembrie 2013, Scarlat i-a solicitat unui coleg de-al sau, agent de politie in cadrul I.P.J. Vrancea, sa nu-i aplice nicio sanctiune contraventionala unui om de afaceri, ca urmare a unui controlul efectuat in aceeasi zi la firma sa, ocazie cu care fusesera constatate mai multe nereguli. Prin aceasta "interventie", inculpatul i-a asigurat omului de afaceri un folos necuvenit prin neaplicarea sanctiunii contraventionale corespunzatoare.

In acest dosar, procurorii DNA au avut sprijin de specialitate din partea Serviciului de Informatii si Protectie Interna Vrancea.

Stefan Scarlat va fi prezentat prezentat miercuri Tribunalului Galati cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1676 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Plevushca vs Caprioara (Marţi, 17 martie 2015, 17:55)

    un domn [utilizator]

    noi vrem Caprioara ! Legal legata..nu in urma unei operatiuni de Braconaj !
  • +2 (2 voturi)    
    continuare (Marţi, 17 martie 2015, 17:59)

    un contribuabil [anonim]

    Poate se ajunge si la Directia Judeteana a Finantelor Publice, la inspectorii fiscali, dar nu numai, ca tare mai "agonisesc" in timp foarte scurt...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by