UPDATE Procurori: O parte din mita primita de Vanghelie ar fi ajuns sub forma de contracte de publicitate la OTV si B1 TV / Sediul de campanie al lui Geoana, renovat cu bani din mita

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 13 martie 2015, 19:10 Dosare Anticoruptie


O parte a "comisionului" primit de Marian Vanghelie de la omul de afaceri Dumitru Marin, in contul acordarii unor contracte din bani publici, a reprezentat-o plata unor contracte de publicitate in favoarea a doua televiziuni, OTV si B1 TV, potrivit referatului prin care DNA solicita judecatorilor arestarea preventiva a primarului sectorului 5, relateaza Agerpres.

UPDATE 22:45
Senatorul Mircea Geoana afirma, referitor la informatiile aparute in stenograme in cursul zilei de vineri, ca ''s-a facut o confuzie'' si precizeaza ca sediul de campanie al candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2009 a fost sediul central al partidului din Soseaua Kiseleff, nr. 10. ''Sediile organizatiilor PSD din sectoarele municipiului Bucuresti se afla in directa organizare a respectivelor organizatii, nu a partidului la nivel national'', mai spune Geoana intr-un comunicat de presa remis Agerpres.

'Un alt mod de plata al 'comisionului' de catre suspectul Dumitru Marin l-a constituit incheierea si plata unor contracte de publicitate in favoarea unor televiziuni indicate de catre inculpatul Vanghelie Marian-Daniel. Astfel, in anul 2009, la solicitarea inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, societatile controlate de catre Dumitru Marin au incheiat contracte de publicitate in valoare de aproximativ 2.000.000 de euro in favoarea societatii Ocram Televiziune SRL (operatorul postului de televiziune OTV), controlata de Diaconescu Dan, persoana apropiata inculpatului Vanghelie Marian-Daniel (aceste contracte nu au fost executate de catre aceasta din urma societate comerciala, fiind in schimb platite de cele dintai)', se arata in referat.

'De asemenea, la solicitarea inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, Premier Palace SRL a incheiat contracte de publicitate in valoare de aproximativ 200.000 de euro in favoarea societatii B1 TV Channel SRL (operatorul postului de televiziune B1 TV)', se mai spune in documentul procurorilor.

Sediul de campanie al lui Geoana, renovat cu bani din mita primita de Vanghelie

Sediul de campanie al candidatului PSD la alegerile prezidentiale din anul 2009, Mircea Geoana, precum si sediul PSD sector 5 Bucuresti au fost renovate cu bani primiti ca mita de Marian Vanghelie.

'Alte modalitati, adiacente, prin care Dumitru Marin a achitat 'comisionul' solicitat de catre Vanghelie Marian-Daniel sunt: efectuarea ori plata de lucrari de renovare si amenajare a unor spatii comerciale utilizate de catre societate controlata de catre Fashion Brand Management SRL (asociat inculpatul Niculae Mircea-Sorin, administrata in fapt de catre suspecta Niculescu-Mizil-Stefanescu Oana, parlamentar); efectuarea ori plata de lucrari de renovare si amenajare a altor spatii, intre care sediul de campanie al candidatului Partidului Social-Democrat la alegerile prezidentiale din anul 2009, sediul Partidului Social-Democrat Cotroceni (un imobil situat pe strada Obedenaru, proprietate CALEX BUSINESS GRUP SRL), sediul Partidului Social-Democrat Bucuresti Sector 5, birouri din cadrul Primariei sectorului 5 Bucuresti; strangerea, contra cost, de semnaturi necesare inregistrarii unui candidat la alegerile europarlamentare din anul 2014; suportarea cheltuielilor facute de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel la anumite restaurate; sponsorizarea de catre societatile controlate de acesta a unor manifestari organizate de Primaria sectorului 5 (cum sunt petrecerile de revelion)', se precizeaza in documentul procurorilor"






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4584 vizualizari

  • +6 (10 voturi)    
    hahahaha la b1 (Vineri, 13 martie 2015, 19:32)

    xanti [utilizator]

    Tocmai zicea in stupizenia ei ,Sorina Matei ca unii de la televiziuni au luat spagi si surpriiiiza era chiar B1.
    • 0 (2 voturi)    
      Daca ceva nu e in regula, sa raspunda B1! (Vineri, 13 martie 2015, 22:08)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui xanti

      Ca observatie: B1 este singurul post care nu-i canta osanale lui Iohannis. Pana si cele doua latrine Antena 3 si Romania TV ii canta in struna. Ce sa mai zic de Realitatea TV si Digi 24...
      Repet, daca contractul are lacune sau e ceva ilegal, B1 sa fie pedepsit conform legii!
  • +1 (13 voturi)    
    cat tupeu de la jurnalistii basisti de la B1 (Vineri, 13 martie 2015, 20:03)

    Lexis [utilizator]

    Catalin Pisacariu, pe care l-a prins in emisiunea moderata de el stirea referitoare la banii pentru publicitate catre B1, abia la sfarsitul emisiunii, exact in ultimele 10 secunde, spunea, repede-repede, ca vine publicitatea,cum ca''da, e adevarat ca postul B1 a avut un contract de publicitate cu gasca lui Vanghelie, si ce-i cu asta ?"'
  • -1 (3 voturi)    
    Graba lui Ponta. (Sâmbătă, 14 martie 2015, 8:17)

    vali47 [utilizator]

    Ponta a vrut să//împuște trei dintr-un foc,dar nu a avut răbdare și sa deconspirat.Este tot mai clar că acțiunea//Vanghelie//este opera lui Ponta.Lansarea zvonului că OTV și B1tv sunt implicate se datorează zgârceniei lui Ponta,să nu mai consume muniție.În fapt antena 3 și România tv au primit și ele,chiar la dublu față de cât au primit ceilalți.În 2012-2014 au fost ani electorali și toate partidele au plătit pentru propagandă favorabilă.Ponta iar este prins cu minciuna.
  • -1 (3 voturi)    
    pe toti! (Sâmbătă, 14 martie 2015, 15:14)

    cinic [utilizator]

    cu o parte din mita Vanghelia acumparat un ziar si ceva salam.
    Inchidem Libertatea si Angst?
    Rationament de scandal [prost!]


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by