Marian Vanghelie se lauda ca poate exercita presiuni asupra presedintelui Iohannis prin intermediul realizatorului TV Rares Bogdan (interceptari)

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 13 martie 2015, 18:57 Dosare Anticoruptie


Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost interceptat de procurorii DNA in timp ce ii spunea unei persoane apropiate ca poate interveni la Klaus Iohannis, prin intermediul unui realizator TV, pentru a-l ajuta cu dosarul penal, sustinand ca presedintele are nevoie de el sa faca majoritatea in Senat.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, informatia apare in referatul prin care procurorii DNA solicita judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie arestarea preventiva a lui Marian Vanghelie.

'(...) inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a inteles, in incercarea sa de a o determina pe o persoana sa dea declaratii favorabile acestuia, sa o convinga pe aceasta de faptul ca are capacitatea ca, prin intermediul jurnalistului Rares Bogdan, sa exercite presiuni asupra presedintelui tarii, presiuni care, in aprecierea inculpatului, ar avea aptitudinea de a influenta cercetarile in prezenta cauza', se arata in referat.

In acest sens, la dosar exista o interceptare in care Vanghelie invoca numele lui Iohannis si al lui Rares Bogdan, in cadrul unei convorbiri cu Mariana Carla Dinu.

'Vanghelie Daniel Marian: Deci, eu stiu toate fazele. Deci, nu trebuie sa... sa discutam! Discutam numai la ureche, asa! si eu... Poti sa te duci acasa, sa vii mai tarziu, sa vin la tine, sa trimit avocatul, sa vina... Eu recunosc ca ai venit la mine, ca nu sunt prost! Tre' sa recunosc: 'Da, domne, a venit, ai venit sa te sfatui cu mine'. Si daca vrei... Da' spune-mi adevarul! Pentru ca ma poti ajuta! E pacat de Dumnezeu asa sa... pentru ca te sperii... ca nu te ajuti nici pe tine, nici pe mine, intelegi? Ai rabdare, dracu, ramai cu casele alea, sunt un milion de euro. N-are rost. Eu ma duc oricum in seara asta, auzi, sa vorbesc cu Rares, sa se duca maine dimineata, la prima ora, la Iohannis, intelegi? Ca eu am o... Tin relatia prin Rares Bogdan cu Iohannis, pentru ca are nevoie de mine sa fac majoritatea la Senat.

Dinu Mariana Carla: Am inteles!'.

***

'Dinu Mariana Carla: N-a venit?

Vanghelie Daniel Marian: Da' te rog eu frumos spune-mi, scrie-mi pe foaie ce s-a intamplat acolo, ca sa stiu! Te rog eu frumos! Ai incredere in mine! Eu te cunosc! Eu stiu bine si cum fac astia cu jocurile, intelegi? Eu, dupa ce termin cu tine si cu avocatii, ma duc la... ma duc si ma intalnesc ca sa trimit pe cineva la Iohannis acasa. Deci, eu o sa incerc sa opresc c... asta, da' problema... am nevoie de tine sa fii langa mine. Nu stiu ce dracu ai zis, spune-mi ce-ai spus acolo si hai sa vedem cum o intoarcem cu avocatii! Ma gandesc ca nu-s nebun si tu esti desteapta. Scrie-mi exact pe foaie, c-o tocam! Zi-mi ce s-a intamplat, cum s-a intamplat, ce ti-a zis sa faci? Si cu mine ce sa faci si daca vii la mine si nu stiu ce si dupa aia eu iti... discutam, daca vine avocatul, discutam! Numai de cum te ajut cu avocatul, cu nu stiu ce, nu stiu... Ma, ce scrii tu, asta, nu stie nimeni, decat noi doi, da-o naibii! Spune-mi, nu ti-au zis sa ma... vorbesc, sa vezi, sa ma inregistreze ei de pe undeva, sa faca, sa ma prinda cu ceva!? Te rog eu frumos, te rog eu! ...(neinteligibil)... in, in tine sta, in tine sta pentru... Tu... daca te tii bine un pic este decat ca sa nu mi se intample ceva'.

***

'Vanghelie Daniel Marian: Nu stiu ...(neinteligibil)... incredere in mine.

Dinu Mariana Carla: ...(neinteligibil)... sunt speriata, nu mai stiu.

Vanghelie Daniel Marian: Eu iti dau avocat, iti dau aia... ma ocup de tot. Daca eu nu pot sa ies n-am nicio problema. Ei cred ca pe bataliile astea politice vor sa ajunga la mine. ... am o gramada de relatii, am tot. Dar daca mai ma ia si pe mine si ma incurca. Ai inteles?

Dinu Mariana Carla: Am inteles!

Vanghelie Daniel Marian: Eu pot sa chem in seara asta, chem sapte-opt insi din justitie si vorbesc, pac, pac, fac toate lucrurile, fac... Pentru orice facem pasul unu, pasul doi, pasul trei ...(neinteligibil-vorbeste in soapta)...

Dinu Mariana Carla: Ok'.

Tot in referat apare faptul ca Marian Vanghelie a acordat numeroase contracte din bani publici firmelor controlate de omul de afaceri Dumitru Marin, iar in schimb acesta i-a dat primarului, printre altele, doua imobile noi in favoarea unei persoane apropiate lui Vanghelie, aceasta fiind Mariana Carla Dinu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























11669 vizualizari

  • +14 (16 voturi)    
    Nu e de ris (Vineri, 13 martie 2015, 19:09)

    Daniels22026 [utilizator]

    Nici nu pot sa glumesc despre inteligenta lui Vanghelie. Coeficientul sau de inteligenta cinta cu trei octave mai jos decit media.
    • -1 (3 voturi)    
      . (Sâmbătă, 14 martie 2015, 9:14)

      Gelu007 [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

      Chiar as vrea sa vad ce face. Presedintele nostru a facut numai fata pana acum, sa vedem din ce-i facut. Are o munca grea in fata lui, dar ar fi cazul sa se apuce de ea.
    • 0 (0 voturi)    
      cine masoara intelgenta (Duminică, 15 martie 2015, 8:54)

      Viorica Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

      Vanghelie eset incult nu prost.
      De acolo vine pericolul.
  • -15 (23 voturi)    
    pe procurori cine-i aresteaza? (Vineri, 13 martie 2015, 19:13)

    tontu [utilizator]

    E inadmisibil ca probe din dosar sa ajunga in presa pentru a "n"-a oara !
    Tanti Codruta poate n-ar strica sa faci un pic de ordine si-n propria ograda...
    • +22 (24 voturi)    
      ba, baiatule (Vineri, 13 martie 2015, 20:17)

      igorashu [utilizator] i-a raspuns lui tontu

      Ca sa pricepi si tu: "informatia apare in referatul prin care procurorii DNA solicita judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie arestarea preventiva a lui Marian Vanghelie."
      Din momentul in care o informatie ajunge in fata judecatorilor, e informatie publica.
    • +16 (18 voturi)    
      Sa mori tu ca e inadmisibil (Vineri, 13 martie 2015, 20:26)

      Laur_ [utilizator] i-a raspuns lui tontu

      Dar "comisioane" de milioane din banii cetatenilor e admisibil? Primar de trei mandate si sectorul tot vai mama lui de sector e admisibil? Zero transparenta in administratie e admisibil?


      Poti sa te iei de mana cu Vantu si cu Voiculescu - si ei tot pentru procese secretizate militau, ca nu e treaba prostimii sa stie ce au facut ei sau sa judece daca-s vinovati.
  • +18 (20 voturi)    
    Intersant şi poate veridic (Vineri, 13 martie 2015, 19:14)

    felis_tigris [utilizator]

    Astăzi, spre miezul zilei, la Realitatea TV, Rareş Bogdan făcea afirmaţii prin care îşi exprima îndoiala în privinţa vinovăţiei lui Vanghelie, cu argumente subţiri, unele forţate.
    • +15 (17 voturi)    
      la tv-uri toti sint alba ca zapada (Vineri, 13 martie 2015, 20:07)

      linarel [utilizator] i-a raspuns lui felis_tigris

      in realitate insa sint intr-o mocirla .......... incit porcii considera cearceafuri apretate locurile unde stau.

      macar sa-i ia pe toti dna-ul, sa-i bage la zdup si macar stim o treaba.......
      • -4 (10 voturi)    
        Interesant (Vineri, 13 martie 2015, 21:04)

        Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui linarel

        S-ar putea emite o lege. Toti autodenuntatorii care doneaza un million de euro la bugetul de stat, sa efectueze imediat un an de puscarie, fara sa mai fie anchetati si judecati pentru faptele savirsite in trecut. Averea care le ramine, sa le ramina, Dar sa nu mai aiba voie niciodata sa candideze nicaieri in Europa si nici sa nu mai fie angajati vreodata in administratie. Sanatate si virtute!
        • +1 (3 voturi)    
          Spune drept. (Sâmbătă, 14 martie 2015, 9:54)

          vali47 [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

          Cât ai furat,de vii cu o asemenea propunere?
    • +10 (12 voturi)    
      nici la interventia sa...... (Vineri, 13 martie 2015, 21:27)

      novator [utilizator] i-a raspuns lui felis_tigris

      ......din aceasta seara nu a fost prea convingator, ba mai mult, ii cerea socoteala procurorului de caz, de ce apare numele sau in dosarul de la inalta curte.
      Ce ar fi vrut ? Procurorul trebuia sa cenzureze inregistrarile cu Vanghelie si sa le prezinte trunchiat judecatorilor ?
      Cam ciudata atitudinea dar ne vom lamuri in zilele urmatoare.
      • -3 (7 voturi)    
        nu e ciudata (Sâmbătă, 14 martie 2015, 3:42)

        eucretu [utilizator] i-a raspuns lui novator

        Nu e ciudata atitudine, ba chiar e fondata, daca ai fi citit printre randuri! Rares a spus ca il va da in judecat pe procurorul de caz pentru ca a introdus in referat o minciuna gogonata. DNA, instantele, etc. sunt controlate de Ponta acum, dupa plecarea bossului Basescu. Este ca pe vremea lui Nastase (ca na, doar de la cine o fi invatat ponta): atunci cand nastase avea boala pe cineva, inventa acuzatii si ordona procurorilor sa le sustina si sa le semneze cu trimiterea in judecata a celor care il suparau pe nea Adrian. Asta face si Ponta! Nu ti se pare dubios ca aceasta interceptare a aparut la cateva zile dupa ce a inceput scandalul Ponta-Rares Bogdan?
        • +1 (3 voturi)    
          poate ca nu ai inteles...... (Sâmbătă, 14 martie 2015, 8:41)

          novator [utilizator] i-a raspuns lui eucretu

          .....ce am spus eu. Repet : Materialul probator pus la dispozitie judecatorului de catre procuror, este stenograma unei convorbiri inregistrate, audio-video, in care Vanghelie pomenea si numele lui Rares Bogdan.
          Intrebare : Procurorul, cu de la sine putere, ar trebui sa prezinte materialul asa cum este, sau ar trebui sa il "aranjeze" in functie de interesul personal ?

          Daca Rares Bogdan are vreo culpa, cine trebuie sa decida ? Nu cumva judecatorul ?

          Se pare ca dam din lac in put. De la postacii pontisti am ajuns la postacii iohanisti, la fel de orbi si unii si ceilalti.
          Pentru mine, minciuna si escrocheria este acelasi, indiferet de persoanele care le practica.

          Hai ca ne trezim ! Ei sunt angajatii si nu stapanii nostri !
        • +2 (2 voturi)    
          ... (Sâmbătă, 14 martie 2015, 11:00)

          vitan.sandu [utilizator] i-a raspuns lui eucretu

          Multa minte trebuia sa-ti lipseasca pentru a il acuza pe ponta pentru ceea ce zice Vanghelie despre Rares! Numai o logica rasturnata poate produce asemenea argumente. E clar ca Rares incerca sa puna umarul la daramarea lui ponta, asa ca era in stare sa-l ia in brate pe marean, numai sa poata face o majoritate antipsd.
  • +11 (13 voturi)    
    M.D.VANGELIE (Vineri, 13 martie 2015, 20:17)

    sorinpaul123 [utilizator]

    Nascut,crescut in Ferentari, la ce va asteptatzi
  • +9 (11 voturi)    
    Excrocul Vanghelie (Vineri, 13 martie 2015, 20:38)

    ghitabica1970 [utilizator]

    Cum e posibil ca un astfel de excroc sa fie inchis asa tirziu?
    Acest derbedeu trebuie sa i se dea sentinta capitala dar inainte sa i se ia tot.
    Justitia asta e naiva. Cu astfel de excroci nu te porti cu manusi.
  • +9 (11 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 13 martie 2015, 20:57)

    [anonim]

  • +4 (6 voturi)    
    poate (Sâmbătă, 14 martie 2015, 0:02)

    xanti [utilizator]

    i-a dat bani,e in galeata Rares Bogdan
  • -3 (3 voturi)    
    !!!!!!!! (Sâmbătă, 14 martie 2015, 3:29)

    raul1568 [utilizator]

    Este clar ca buna ziua ca aceasta fatusca este una pe care o fraieresti extraordinar de usor... Se vede din avion ca Rares Bogdan si Klaus Iohannis nu au nicio implicare in acest dosar si ca Marean a spus lucrurile astea, mintind, ca sa se bage pe sub pielea ei si sa o faca sa se simta in siguranta daca declara ceea ce vrea el. Adica, a fost la modul: Vanghelie: "Carla, e ok, spune ca mine ca eu am relatii la Iohannis, prin Rares Bogdan, si nu are ce sa ti se intample, vei fi in siguranta"... Deci, minciuni, peste minciuni... Nimic nu era adevarat!
    • +1 (1 vot)    
      haz mare! (Sâmbătă, 14 martie 2015, 8:38)

      barbu007 [utilizator] i-a raspuns lui raul1568

      ce trebuie să-și râdă-n pumni alde Turcescu și Radu Moraru!...
      încă unul picat pe bec - așa cum a picat Mircea Băsescu
  • -3 (5 voturi)    
    DUBIOS de DUBIOS (Sâmbătă, 14 martie 2015, 3:36)

    eucretu [utilizator]

    Mie imi miroase urat toata treaba asta, adica a Ponta! Dupa cum stim, toti procurorii sunt controlati de pontac. Si din moment ce toti cei care au fost exclusi din partid si care l-au suparat pe plagiator au ajuns la DNA (vezi sova, vezi vanghelie, vezi valcov, etc.) mi se pare EXTRAORDINAR de dubios. Iar acum, Rares Bogdan, dupa ce, cu nici o saptamana in urma, s-a certat cu dottore... Pai ce justitie independenta mai e asta oameni buni?
    • +2 (4 voturi)    
      ,,cei care...l-au suparat pe plagiator au... (Sâmbătă, 14 martie 2015, 6:42)

      EU-74-RON [utilizator] i-a raspuns lui eucretu

      ...ajuns la DNA''...adică şi: mă-sa, sor-sa şi cumnatu'-su: eu cred,,,sincer,,, că Ponta vrea să scape de ei şi, de exemplu, să le ia averea...
      ,,Dupa cum stim, toti procurorii sunt controlati de pontac'' : nu e nimic ,,dubios'', ci chiar rezonabil... să credem că memoria, uneori, ne e ,,de foarte mare ajutor,,...
      Şi mie îmi miroase urât toată treaba asta: Ponta, mai spală-te!...
  • -3 (3 voturi)    
    La Rares Bogdan poate veni oricine (Sâmbătă, 14 martie 2015, 11:27)

    eurazvan [utilizator]

    Rares Bogdan nici nu stiu cum a facut, dar a ramas singurul realizator TV impartial la care poate veni oricine. Intr-o tara in care nu mai pot sa citesc o stire obiectiva, chiar tin sa ma uit la emisiunea lui Rares Bogdan si toate acuzatiile astea sunt o mizerie la fel cum e si omul care le face.
  • +2 (2 voturi)    
    MV (Sâmbătă, 14 martie 2015, 12:17)

    kronk [utilizator]

    Acum goagale a inceput sa clampane.Cam mult.Asa pe limba lui de analfabet se intelege ca-l va trage si pe dottore la fund.Avem un serial nou.Viata bate filmul


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by