Primarul din Gheorgheni, arestat la domiciliu pentru abuz in serviciu si santaj

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 12 martie 2015, 16:07 Dosare Anticoruptie


Tribunalul Mures a dispus inlocuirea masurii controlului judiciar cu cea a arestului la domiciliu in cazul primarului din Gheorgheni, Mezei Janos, acuzat de DNA de abuz in serviciu si santaj, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Tribunalului Mures transmis joi, decizia instantei poate fi contestata in termen de 48 de ore de la comunicare.

"S-a admis in parte cererea formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - DNA - Serviciul Teritorial Targu Mures si s-a dispus inlocuirea masurii controlului judiciar cu masura arestului la domiciliu fata de inculpatul Mezei Janos pe o durata de 30 de zile, incepand cu 11 martie, pana la 9 aprilie inclusiv. Incheierea poate fi atacata cu contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare", se arata in documentul citat.

La sfarsitul lunii ianuarie, Mezei Janos a fost prezentat Tribunalului Mures cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, insa instanta a decis ca acesta sa fie cercetat sub control judiciar pentru abuz in serviciu si santaj.

Primarul este acuzat de abuz in serviciu si santaj dupa ce ar fi vandut un teren amplasat pe malul Lacului Rosu si care apartinea SC Monturist SRL, o firma la care municipalitatea este actionar cu 48%.

"In cursul anului 2013, inculpatul Mezei Janos, in calitate de primar al municipiului Gheorgheni, si-a exercitat in mod fraudulos atributiile de serviciu, incheind, in numele municipiului Gheorgheni, un contract de vanzare-cumparare a unei parcele de teren in suprafata de 400 metri patrati, amplasata pe malul Lacului Rosu, prin care a instrainat acest bun catre o societate comerciala, in conditiile in care acest teren nu putea sa fie vandut, deoarece constituia parte din capitalul social adus ca aport la SC Monturist SRL, de catre municipiul Gheorgheni, sub forma folosintei bunului, prin concesionarea pe o durata de 49 de ani catre respectiva societate", arata DNA intr-un comunicat.

Procurorii DNA sustineau ca Mezei Janos l-a somat pe administratorul Monturist sa vina la sediul primariei "si sa-si prezinte demisia din functie, in caz contrar urmand a suferi consecinte negative, precum darea in vileag a unor fapte reale si/sau imaginare care il vor determina sa nu mai poata munci si locui in municipiul Gheorgheni".

"In acest mod, Mezei Janos incerca sa il determine pe administratorul Monturist sa renunte la demersurile sale legitime de a obtine, prin diverse demersuri legale, restabilirea integritatii patrimoniului societatii. Acest demers al inculpatului Mezei Janos a avut ca scop asigurarea si pe viitor a folosintei netulburate a terenului obtinut ilegal de catre reprezentantul firmei care obtinuse, in nod nelegal, terenul de 400 metri patrati", mai subliniau procurorii DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























715 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    iar maghiar? (Joi, 12 martie 2015, 16:19)

    zot [utilizator]

    parca parlamentul a decis sa nu se mai aresteze maghiari ci acerstia sa fie numai "filtrati" ( dupa cum afirma domnul kelemen)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by