Omul de afaceri Dumitru Bucsaru, fost patron al clubului Unirea Urziceni, a fost retinut intr-un dosar de bancruta frauduloasa

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 5 martie 2015, 20:52 Dosare Anticoruptie


Omul de afaceri Dumitru Bucsaru a fost retinut, joi, pentru 24 de ore, alaturi de alte doua persoane, cei trei fiind suspectati ca au contractat un credit de 30 de milioane de euro pentru construirea unui complex de locuinte, iar dupa ce au intrat in insolventa ar fi instrainat activele, prezentand evidente contabile nereale. Dumitru Bucsaru, patronul complexului Green City, a fost retinut alaturi de Alexandru Oprea Picu si Alexandru Petre, acestia urmand sa fie prezentati, vineri, cu propunere de arestare preventiva la Judecatoaria Cornetu, anunta Mediafax, citand surse din Politie.

Dumitru Bucsaru este fostul patron al clubului Unirea Urziceni si este cunoscut drept un apropiat al lui Traian Basescu si al Elenei Udrea, noteaza Mediafax.

"Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2013-2014, persoanele in cauza ar fi contractat un credit bancar, in valoare de 30.000.000 de euro, pentru construirea unui complex de locuinte in localitatea 1 Decembrie, judetul Ilfov, iar dupa ce au intrat in insolventa, ar fi instrainat activele, prezentand evidente contabile nereale lichidatorului judiciar", potrivit unui comunicat al Politiei Ilfov.

Dumitru Bucsaru este suspectat si de distrugere, intrucat dupa intrarea in insolventa a societatii Green City Construct, controlata de omul de afaceri, acesta ar fi luat din apartamentele din complexul imobiliar, care erau utilate complet, mobila si centralele termice, pentru a nu le preda lichidatorului juridicar, au mai spus surse din randul anchetatorilor.

In urma perchezitiilor, dintre aceste bunuri au fost recuperate aproximativ 30 la suta. Mai multe centrale termice, instalatii sanitare si usi au fost gasite la locuinta varului omului de afaceri, Ion Bucsaru, ridicat, la randul sau, de politisti, au mai spus sursele citate.

Prejudiciul produs in acest dosar a fost estimat, pana in prezent, la 1,5 milioane de lei.

Politistii ilfoveni au facut, joi, in acest dosar, perchezitii in judetele Ilfov, Ialomita, Dambovita si Giurgiu, la locuintele suspectilor si la societatile comerciale controlate de acestia, fiind conduse la audieri sase persoane.

Green City este un ansamblu rezidential dezvoltat pe un teren de 120 de hectare, in localitatea ilfoveana 1 Decembrie.

Green City Construct este controlata de Dumitru Bucsaru si de fiica acestuia, Iuliana Zenaida Bucsaru, prin intermediul firmelor Valahorum, Perfect City si Comaico, potrivit datelor din 2011 de la Registrul Comertului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2531 vizualizari

  • +3 (5 voturi)    
    Dar la inchisoare (Joi, 5 martie 2015, 21:10)

    SignorRossi [utilizator]

    E igrasie. Nu sunt conditii.
  • +2 (4 voturi)    
    Epidemie (Joi, 5 martie 2015, 22:03)

    CititorulComentator [utilizator]

    De bancruta frauduloasa in Romania!
  • 0 (2 voturi)    
    un alt "basist" (Vineri, 6 martie 2015, 10:03)

    barba-neagra [utilizator]

    am fost curios sa aflu de ce Romania TV si Antena 3, cele doua gemene, l-au categorisit pe Bucsa drept membru al mafiei basiste. ei bine, in 2005 Basescu, sfatuit de nu stiu cine, a cerut ca o firma a lui Bucsa sa primeasca banii chipurile "datorati de stat". Dincolo de acest incident, domnul Bucsa apare pe lista permanenta a PSD, pretin cu Miron Mitrea, pretin cu Nastase, pretin cu Ontanu care mai ieri l-a umplt de bani. Dar... nu! Bucsa e basist, si cu asta au rasuflat inca o data linistiti toti politicienii pretini si mass media de serviciu. Si stiti ceva? Chiar tine figura. Altfel nu-mi explic de ce peste 70% din romani sunt convisi ca Voiculescu, painea lui Dumnezeu, este o victima a razbunarii lui Basescu.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by