VIDEO Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, arestat pentru 30 de zile

de Ionut Baias     HotNews.ro
Joi, 19 februarie 2015, 0:22 Dosare Anticoruptie


Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat in dosarul vizand fraudarea de fonduri europene pentru lucrari de canalizare la Comarnic, executate de SC Grossman Engineering Group, al carei administrator este, potrivit Mediafax.

In acest dosar a mai fost arestat omul de afaceri Vladimir Ciorba, in timp ce fostul consilier judetean de Prahova Mihai Coman retinut si el, va fi cercetat sub control judiciar.

Decizia a fost luata de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie si poate fi contestata la aceeasi instanta.



Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, si oamenii de afaceri Mihail Marian Coman, Vladimir Razvan Ciorba si Liviu Munteanu au fost retinuti de procurorii DNA, fiind suspectati ca firmele acestora au obtinut fraudulos contractul din fonduri europene pentru extinderea canalizarii din orasul Comarnic.

Liviu Munteanu, administrator al SC Grossman Engineering Group SRL din aprilie 2014, a colaborat cu anchetatorii, recunoscand faptele de care este acuzat, astfel ca procurorii nu au mai cerut arestarea sa.

In acelasi dosar, deputatii Sebastian Ghita si Vlad Cosma si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, care au fost plasati sub control judiciar, sunt acuzati ca i-ar fi sprijinit pe cei patru sa obtina acest contract, punand presiune si exercitand amenintari asupra conducerii SC Hidro Prahova, firma Consiliului Judetean care derula proiectul european, pentru ca societatile respective sa primeasca contractul, sa obtina prelungiri ale termenelor prevazute in acesta si sa primeasca ilegal bani in timpul derularii proiectului.

Pe perioada controlului judiciar, Mircea Cosma nu-si poate exercita functia de presedinte al CJ Prahova.

Iulian Cristian Hertanu, administrator al S.C. Grossmann Engineering Group S.R.L, este urmarit penal sub acuzatiile de constituire a unui grup infractional organizat, schimbarea nelegala a destinatiei fondurilor europene si evaziune fiscala. Pentru aceleasi infractiuni sunt urmariti penal si Mihail Marian Coman, administrator si asociat la S.C. Indserv SRL Ploiesti si S.C. Indserv Proiect SRL Ploiesti si consilier al directorului SC Hidro Prahova SA, precum si omul de afaceri Vladimir Razvan Ciorba, administrator si asociat la S.C. CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroesti (Ilfov), S.C. CVR Activites Group SRL Bucuresti si S.C. Gefam Pro SRL Dobroesti.


Premierul Victor Ponta a sustinut miercuri seara, la B1 TV, , ca el si mama sa "habar" nu au avut de contractul cumnatului sau, iar acesta nici nu l-a consultat si ca i-a avertizat pe toti membrii familiei ca vor avea un "tratament special."

El a aratat ca in momentul semnarii contractului verificat de catre procurori, respectiv 13 ianuarie 2012, el nu era prim-ministru, ci doar deputat si lider PSD si habar nu avea ce licitatii sunt la Ministerul Mediului sau Primaria Comarnic, iar cumnatul sau nu l-a intrebat sau consultat despre acest contract, citeaza Mediafax.

Ponta a mai afirmat ca, de cand a preluat postul de prim-ministru, firma cumnatului sau nu a mai participat la vreo licitatie, dintr-un motiv pe care a sustinut de asemenea ca nu il cunoaste.

"Dupa ce am preluat functia de prim-ministru, tuturor celor care imi sunt apropiati - fie direct, fie prin aliante cu rudele mele - le-am spus ca, din acel moment, orice fel de viata a lor personala vor avea categoric un tratament special, pentru ca fac parte din familia mea. Le-am spus care este riscul cand cineva este intr-o functie publica", a adaugat Ponta.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2927 vizualizari

  • +6 (8 voturi)    
    Basescu versus Ponta (Joi, 19 februarie 2015, 8:55)

    Johanis [utilizator]

    Daca maine l-ar intreba dna Merkel pe Basescu despre dosarul fratelui sau, fostul presedinte va spune ca e un caz nefericit in care fratele sau a fost atras in capacana de cativa tigani (fara a avea ceva cu acestia, puteau fi romani) carora poate le-a promis ceva si, mergand la doua capete, s-a scufundat o data cu ei.
    Daca pe Ponta l-ar intreba aceeasi stimata doamna ce poate spune despre situatia cumnatului, surorii, mamei, fostei sotii acesta se va justifica in felul urmator: Draga dna Merkel, la noi in tara toti smecherii ciordeau bani europeni si nu plateau nici impozite pt acestia, niste evazionisti notorii. Am stat si-am cugetat si am zis ca daca nu prind nici trenul acesta, am intrat in politica degeaba. Si uite asa cateva milioane de euro din bani europeni au ajuns in conturile familiei mele. Si acum sa vezi hartuire din partea presei, ca cica suntem niste escroci, evazionisti, papusari, ca cica mai bine ne-ar sta in puscarie.
  • 0 (0 voturi)    
    Septic (Joi, 19 februarie 2015, 10:35)

    ana-pat [utilizator]

    Ceea ce se intimpla la noi acum pare un joc de septic : am o dama, eu am popa, te-am taiat cu septarul !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by