Dosarul perchezitiilor la CFR: O sefa din companie primea mita card de combustibil, telefoane mobile si bani de nunta

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 18 februarie 2015, 12:30 Dosare Anticoruptie


Estrella Stefanescu, sef serviciu in CFR, ar fi favorizat firmele oamenilor de afaceri Iorgu Ganea si Costel Comana in licitatii, primind in schimb de la acestia card de combustibil, cazari la pensiuni, telefoane mobile si bani de nunta, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. Estrella Stefanescu urmeaza sa fie adusa la DNA, alaturi de alte persoane vizate in acest dosar, au mai spus sursele citate.

Sefa Serviciului urmarire transporturi din CFR este vizata pentru posibile fapte de coruptie, intr-un dosar in care DNA face, miercuri, perchezitii la Ministerul Transporturilor, Compania Nationala CFR, Regionala CFR din Brasov si mai multe firme, printre care RC CF Trans SRL Brasov.

Potrivit surselor citate, ea este suspectata ca ar fi favorizat firmele oamenilor de afaceri Iorgu Ganea si Costel Comana pentru preluarea multor trasee de la CFR Calatori, pentru care aceste firme incasau subventii.

Pentru a-i favoriza, ea le-ar fi pus la dispozitie celor doi oameni de afaceri informatii despre societatile concurente, astfel ca ei stiau exact ce oferte sa faca pentru a castiga licitatiile.

Cei doi au casigat contractul de inchiriere integrala a infrastructurii de pe raza Regionalei CFR Timisoara cu firma lor SC RC CF Trans SRL Brasov.

Pentru aceste favoruri, Stefanescu ar fi primit de la cei doi oameni de afaceri card de combustibil pentru mii de kilometri, revizie la masina sa Audi, anvelope, o bicicleta, cazare gratuita pentru ea si fiica ei la pensiuni, telefoane mobile de ultima generatie, un laptop performant, dar si bani ca sa mearga la o nunta in familie, spun anchetatorii

In plus, copiii ei au fost angajati formal, pe perioada verii, controlori de bilete pe ruta Bucuresti - Constanta pe care opereaza curse firma privata Regiotrans, controlata tot de Ganea si Comana.

Estrella Stefanescu urmeaza sa fie adusa la DNA, alaturi de alte persoane vizate in acest dosar, au mai spus sursele citate.

Directorul operatorului feroviar privat Regiotrans, Florin Hadarean, este deja audiat la DNA in acest dosar.

***

Intr-un comunicat transmis miercuri dimineata, Directia Nationala Anticoruptie anunta ca procurorii fac cercetari intr-o cauza penala care vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, in domeniul transportului feroviar privat de calatori si subventiilor, infractiuni comise in perioada 2008 - 2013.

In acest dosar au loc perchezitii in Bucuresti si in judetele Brasov si Ilfov, la 19 adrese, din care doua sunt sediile unor institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane.

Procurorii DNA fac perchezitii la Ministerul Transporturilor, Compania Nationala CFR, Regionala CFR din Brasov si mai multe firme, printre care RC CF Trans SRL Brasov, potrivit unor surse.

Procurorii suspecteaza, printre altele, ca, din 2010 pana in prezent, functionari din Ministerul Transporturilor si CFR au favorizat operatorul privat Regiotrans, care ar fi primit, numai in 2011, 182 de milioane de lei din subventii, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Sursele judiciare citate mai spun ca reprezentanti ai CFR vizati in acest dosar sunt suspectati ca au transmis informatii nedestinate publicitatii in scopul atribuirii unor contracte catre anumite firme, pentru achizitia de echipamente scoase la licitatie de CFR.

Printre persoanele vizate in acest dosar s-ar afla Costache Nicolau, fost director al CFR Infrastructura Regionala Brasov, care este suspectat de luare de mita de la Vasile Fanea, administratorul Vest Construct, pentru favorizarea firmei acestuia la atribuirea unui contract de lucrari.

Totodata, in acest dosar Claudiu Dumitrescu, director in Ministerul Transporturilor, este suspectat ca ar fi luat mita de la omul de afaceri brasovean Ganea Iorgu, pentru favorizarea firmei private de transport Feroviar RC-CF Trans.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3928 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    Te crucesti... (Miercuri, 18 februarie 2015, 12:47)

    lucadd [utilizator]

    la ce tipuri sau forme de mita pot sa subscrie unii... "cazari la pensiuni"
  • +3 (3 voturi)    
    ...bani de nunta... (Miercuri, 18 februarie 2015, 12:51)

    pointless man [utilizator]

    și fasole cu cîrnați. Desigur, cîrnații separat, fasolea la fel, în cantități ceva mai mari decît se oferă mojicilor la sărbătorile naționale. Și, evident, ”crude”, că doar e femeie și știe să gătească.

    Ai, mato ! (vezi filmul Șatra)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by