Comisia juridica a Camerei Deputatilor discuta miercuri cererea DNA de arestare preventiva a Elenei Udrea in dosarul Gala Bute

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 17 februarie 2015, 18:18 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea
Foto: Agerpres
Comisia juridica a Camerei Deputatilor va discuta, miercuri, cererea DNA de arestare preventiva a Elenei Udrea pentru noi acuzatii in dosarul "Gala Bute", avocatul acesteia venind, marti, la comisie sa studieze dosarele, anunta Mediafax. Avocatul Marius Striblea a declarat la plecare ca probele "lipsesc cu desavarsire" si ca o sa vina si miercuri pentru a studia dosarele.

"O sa venim si maine (miercuri - n.red.), timpul nu a fost suficient, din pacate la 16,30 programul s-a incheiat, vom reveni si maine si vom completa studiul dosarului. Pe de alta parte, strategia pentru maine va fi facuta exclusiv pe decizia de astazi a Instantei supreme", a aratat Marius Striblea.

Intrebat daca va veni Elena Udrea la Parlament, el a spus ca este dreptul ei sa vina si la Comisie si la plen si spera ca miercuri aceasta sa vina in calitate de cetatean liber.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a ramas in pronuntare marti in procesul in care deputatul Elena Udrea contesta arestarea sa preventiva in dosarul "Microsoft".

Biroul Permanent al Camerei a trimis, luni, la Comisia juridica noile cereri ale DNA privind incuviintarea urmaririi penale si arestarii preventive a Elenei Udrea pentru savarsirea de noi infractiuni in dosarul "Gala Bute". Comisia are la dispozitie trei zile pentru raport, iar plenul inca 5 zile pentru a se pronunta.

Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, referitor la noua cerere a DNA de arestare preventiva, ca Elena Udrea, fiind inca deputat, nu poate intra cu catuse in plenul Camerei si nici in comisie, aratand ca este o situatie delicata si va solicita ministrului Justitiei o solutie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























432 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    Penalii nu au dreptul sa judece un nevinovat (Marţi, 17 februarie 2015, 18:42)

    Cristiann80 [utilizator]

    Paralamentul ar trebui sa fie ultimul care sa judece pe altii stiind ca aproape toti sunt cu probleme legale mai mici sau mai mari. Elena Udrea este victima mafiei de sus, a unor turnatori care s-au folosit de numele ei ca sa se imbogateasca iar acum, ca sa scape scriu ce le dicteaza niste procurori cu un comportament suspect!
  • 0 (0 voturi)    
    Varujane, fii domn (Marţi, 17 februarie 2015, 20:05)

    ofCAER [utilizator]

    si imprumuta-i miru' magic lu' Lenutsa!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by