DNA nu ancheteaza faptele sesizate de Udrea in cazul Coldea pentru ca procedura nu a fost respectata: Elena Udrea nu s-a prezentat la DNA pentru a explica acuzatiile

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 12 februarie 2015, 17:44 Dosare Anticoruptie


Elena Udrea
Foto: Agerpres
Procurorii anticoruptie nu au inceput urmarirea penala in cazul faptelor reclamate de Elena Udrea referitoare la directorul interimar al SRI, Florian Coldea, intrucat fostul ministru nu a respectat procedura privind denuntul pe care l-a formulat, arata DNA intr-un raspuns transmis Mediafax.

In raspunsul oficial al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) se arata ca Elena Udrea a fost chemata de procurori in 5 si 6 februarie, pentru a preciza cu exactitate care este denuntul pe care doreste sa il faca, insa fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului nu s-a prezentat.

"In denuntul formulat de Udrea Elena nu sunt indicate faptele in sensul art. 290 Cod procedura penala raportat la art. 289 Cod procedura penala. In acest context, conform normelor de procedura penala, doamna Udrea Elena a fost citata sa-si precizeze denuntul formulat, pentru data de joi - 5 februarie, respectiv pentru data de vineri - 6 februarie, dar nu s-a prezentat", potrivit DNA.

Articolul 289 din Codul de procedura penala se refera la "plangere" si prevede ca aceasta trebuie sa cuprinda: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea si domiciliul petitionarului, descrierea faptei care formeaza obiectul plangerii, precum si indicarea faptuitorului si a mijloacelor de proba, daca sunt cunoscute. Conform aceluiasi articol, plangerea se poate face personal sau prin mandatar. Mandatul trebuie sa fie special, iar procura ramane atasata plangerii.

Articolul 290 din Codul procedura penala se refera la "denunt", care este definit ca "incunostintarea facuta de catre o persoana fizica sau juridica despre savarsirea unei infractiuni". Denuntul se poate face numai personal.

In acest context, procurorii anticoruptie arata ca, pana in acest moment, nu a fost inceputa urmarirea penala cu privire la fapte, deoarece nu au fost indeplinite cerintele articolului 305 din Codul de procedura penala, care stabileste modul de incepere a urmaririi penale.

Potrivit articolului 305, organul de urmarire penala dispune inceperea urmaririi penale cu privire la fapta "cand actul de sesizare indeplineste conditiile prevazute de lege si se constata ca nu exista vreunul dintre cazurile care impiedica exercitarea actiunii penale prevazute la art. 16 alin. (1)", printre care lipsa plangerii prealabile sau a sesizarii organului competent, inexistenta faptei sau lipsa probelor referitoare la savarsirea unei infractiuni de catre o persoana.

Deputatul PMP Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, arestata preventiv de miercuri, in dosarul "Microsoft", anunta, in 30 ianuarie, ca a depus la DNA un denunt impotriva directorului interimar al SRI Florian Coldea, pe care il acuza ca a instrumentat campania impotriva sa. Udrea preciza ca in denunt este amintit si procurorul sef al DNA, Codruta Kovesi.

Udrea declara atunci, intr-un interviu acordat Hotnews, ca a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Codrutei Kovesi la conducerea DNA si ca actualul sef interimar al SRI Florian Coldea a fost cel care a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles, afirmand ca cei doi au "o foarte buna relatie".

In acelasi interviu, Elena Udrea afirma ca fostul sau sot, Dorin Cocos, i-ar fi spus ca, la solicitarea lui Florian Coldea i-a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghita, pentru a-si finanta televiziunea.

Udrea mai spunea ca Sebastian Ghita i-a spus ca Florian Coldea ca o uraste. "La o cafea cu domnul Sebastian Ghita, undeva in vara trecuta, va spun si unde - la cafeneaua Sofa de pe Barbu Vacarescu, domnul Sebastian Ghita, un apropiat al SRI-ului si o persoana care se vede des cu domnul Florian Coldea, mi-a spus ca domnul Coldea ma uraste. Am intrebat de ce si mi-a spus un lucru pe care eu apoi l-am spus public, dar bineinteles nu am citat, la vremea aceea: pentru ca am fost permanent o sursa alternativa de informatii la presedinte", sustinea Udrea.

Ulterior, in 3 februarie, Elena Udrea spunea, dupa ce a fost la Sectia 2 Politie, ca a cerut o intalnire cu cei de la SRI si ca este dispusa sa mearga in orice moment la DNA pentru a da o declaratie.

"Merg, nu e nicio problema. Faptul ca de patru ani nu m-a chemat nimeni sa dau o declaratie si la doua zile dupa ce am facut afirmatiile la adresa domnului Coldea se trece la perchezitii. Dupa patru ani sa faci perchezitii, se trece la acuzarea mea pentru ca as fi avut beneficii electorale prin faptul ca am incercat sa promovez Romania la aceasta gala (Gala Bute, n.r.), mie imi arata ca este o legatura clara intre declaratiile mele si ceea ce s-a intamplat luni (2 februarie, n.r.). Ma si gandeam ieri, marti dimineata ce dosar mai urmeaza? Eu as fi dosarul", declara Udrea.

Udrea mai spunea ca nu se asteapta la loialitate si sustinere din partea nimanui si ca stie ca in acest demers este singura: "Asa am si pornit. Nu am pornit bazandu-ma pe cineva anume si, indiferent si daca as fi un om care a incalcat legea, si daca as fi cel mai rau om din Romania, tot ar trebui sa ne intrebam daca ce spun eu despre domnul Coldea este adevarat".

In 2 februarie, procurorii DNA au facut 18 perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova, Hunedoara si Gorj, la sediile mai multor firme si la persoane suspectate de fapte de coruptie, in dosarul "Gala Bute". Noua persoane au fost duse atunci la audieri la sediul central al DNA, printre care fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, primarul din Lupeni - Hunedoara, Cornel Resmerita, Stefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea in perioada in care aceasta a fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, si Gheorghe Nastasia, fost secretarul general al MDRT.

In aceeasi zi, DNA a cerut aviz de la Camera Deputatilor pentru urmarirea penala a Elenei Udrea in dosarul "Gala Bute", pentru abuz in serviciu, cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

In 4 februarie, DNA a cerut un nou aviz de la Camera Deputatilor, pentru arestarea preventiva a Elenei Udrea, fiind acuzata si de luare de mita. Cererea a fost avizata in 9 februarie de Camera Deputatilor.

Elena Udrea este arestata preventiv din 11 februarie, in dosarul Microsoft, dupa ce Camera Deputatilor a avizat, tot in 9 februarie, cererea DNA de urmarire penala, retinere si arestare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























11307 vizualizari

  • +38 (46 voturi)    
    intre bare (Joi, 12 februarie 2015, 17:51)

    MONICA [anonim]

    DNA-ul nu functioneaza si din proprie initiativa, adica nu se autosesizeaza?

    Trebuie doar plangere facuta ca la carte?

    Si apoi, de ce acest cearsaf de explicatii?

    Ciudat mi se pare chiar si mie, care n-am o afinitate pe ma'm Elena.
    • +8 (16 voturi)    
      frecatul nasului...... (Joi, 12 februarie 2015, 20:01)

      novator [utilizator] i-a raspuns lui MONICA

      .....incepe sa isi faca efectul !

      A auzit cineva de "denunt calomnios"?
      Se pare ca s-a cazut la pace, mai repede ca in Ukraina si marile "adevaruri" stiute de Lenuta vor ramane "la secret", pentru prostimea a toate platitoare.

      Pleaca ai nostri, stop si de la capat, vin ai nostri.
      Asta este marea escrocherie numita "democratie" parlamentara.
      • -8 (10 voturi)    
        Marele "adevar" (Joi, 12 februarie 2015, 20:43)

        NumaZic [utilizator] i-a raspuns lui novator

        Va fi de fapt subiectul de campanie electorala, pregatit de pe acum, ca sa pice cumva vina tot pe PSD ca sunt corupti si penali, desi PDL-ul va fii in procent de 100% in inchisoare. Urangutanii o vor crede si pe asta. Daca stia de fapte penale ar fii facut denunt, nu show la TV.
        • +1 (1 vot)    
          Speri in alegeri anticipate...... (Vineri, 13 februarie 2015, 11:14)

          novator [utilizator] i-a raspuns lui NumaZic

          .......daca te pronunti asa, ceea ce nu cred sa se intample.
          In ce priveste mega-coruptia, nu-ti fa griji. Stim ca PSD = PNL = toate partidele = aceiasi coruptie iar bucuria noastra, a celor neanregimentati politic, este sa vedem DNA-ul, DIICOT-ul si Justitia cum da iama in ei.

          Poate ca vazand atatia ticalosi dupa gratii, ne va veni mintea la cap si vom intelege ca sistemul politic este de vina si ca acesta trebuie schimbat,
      • +1 (1 vot)    
        aha (Vineri, 13 februarie 2015, 11:09)

        Point [utilizator] i-a raspuns lui novator

        pana la urma ce inseamna gestul acela?cuiva drag?lui ghita poate?repet:blonda nu e proasta,avea acces la toti,plimba spagile de la unul la altul.si plapuma asta aruncata peste tambal,de DNA,i-mi intareste banuiala ca treaba cu sacosa de bani,de la cocos,e adevarata.
        DNA pare depasita de amploarea faptelor si marimea personajelor si nu stie cum sa o dea.de-a dreptul sau indarat?
    • +17 (17 voturi)    
      culmea culmilor, (Joi, 12 februarie 2015, 20:12)

      FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui MONICA

      nu s-a prezentat!!!!! Pai nu putea, sau asteapta aia 10 ani daca o fi condamnata? Nu putea trimite pe cineva acolo? Sau nu este interesul lor!!!!
    • +9 (15 voturi)    
      si totusi.... (Joi, 12 februarie 2015, 21:22)

      nadia [anonim] i-a raspuns lui MONICA

      asa un sentiment ca acum nu am mai trait de la revolutie. Mi se pare ca s-au incalcit asa tare sistemele de interese, relatiile oculte, lupta continua de "suprematie" pentru finante, politica, pentru informatii bune de a fi folosite la santajari ca pur si simplu ma sperie. De acum sunt SIGUR ca manipularea noastra este majora. Cred ca 90% din jurnalisti sunt "prieteni" cu structurile. Ceea ce se devoaleaza clar astazi este ca si justitia este in aceeasi hora. Dupa cum isi scriu articolele jurnalistii incepi sa banuiesti cu ce aripa au vorbit. Cei 10 % ramasi intra pana la urma si ei in corul celor manipulati cand li se "susura" la urechi stiri din "surse credibile" Daca se va realiza ceva din acest balci va fi ca EU voi avea incredere f. putina sau spre deloc in toate institutiile statului. - SRI, SIE, DNA, judecatori, armata, Cred ca peste multi ani imi voi revizui parerea - poate !!!!!
      interesul de a participa pe forumuri in presa mi-l voi controla de acum incolo. Ce vad eu prin postari ma convinge ca si aici se manipuleaza la greu. Singura preocupare pe care o voi avea este sa gasesc cateva surse de informare mai oneste. Agresivitatea cu care a intrat si hotnews - de mai bine de jumatate de an -in dezbateri despre Basescu, Udrea m-a cam socat. Puteati chiar sa-i si urati dar tonul vostru nu mai era de jurnalisti.
      • +11 (11 voturi)    
        Tabla de sah (Joi, 12 februarie 2015, 23:37)

        Clop [utilizator] i-a raspuns lui nadia

        Se sacrifica dama care nu mai avea spate- fara indoiala, cu bube multe si dusmani- si se pastreaza nebunul, care ar putea sa dea in gat personaje de-un leat, gen tata-socru si multi altii.
    • +6 (10 voturi)    
      Nu inteleg DNA (Joi, 12 februarie 2015, 23:15)

      CatalinBanu [anonim] i-a raspuns lui MONICA

      Astia vor sa o scoata pe Udrea martir? Acuzele ajunse in presa sunt un pic fortate:
      - interviurile erau comunicari cu martorii din dosar
      - luarea de mita pe baza denuntului unui alta martor (care pare mai mult decat martor) + dovada o hartie scrisa tot de acesta
      - denunt al unuia ca i-a promis nu stiu ce

      SRI nu a ascultat telefoane ? Nu a filmat banii luati in casa Elenei? Dati pe banda tot! wtf?
    • +3 (7 voturi)    
      Corect (Vineri, 13 februarie 2015, 1:47)

      Hohey [utilizator] i-a raspuns lui MONICA

      Chiar mai mult...Generalu Coldea ar putea sa o infunde rau pe blonda. Are un denunt la DNA, semnat si parafat, care se poate transforma usor in denunt calomios...Ori poate are motivele lui sa EVITE o instanta de judecata...
    • +2 (4 voturi)    
      proceduri (Vineri, 13 februarie 2015, 8:07)

      Inuka [utilizator] i-a raspuns lui MONICA

      Haha, asta incepe sa semene cu faptul ca SRI desi avea informatii ca Bica a facut fapte penale nu l-a informat pe Basescu pentru ca nu a intrebat!!!
      Sau ca atunci cand Basescu cerea informatii de la SiE dar i se raspundea ca nu e destinatarul informatiilor.
      Serviciile incep sa devina stat in stat, dincolo de condamnarea gramezii de corupti din ultimul timp posibilitatea de verificare a acestora e 0.
      Oare cu ce e mai credibil denuntul lui Pescariu, tenismen ratat si hot de succes decat declaratia lui Udrea asupra careia nu au prezentat nici macar o hartie sau interceptare inca? Pe baiatul asta vad ca nu il mai cerceteaza deloc, pe langa faptul ca a furat pe rupte acum "e scapat" pentru ca a dat o declaratie impotriva unei tinte a DNA. Ar trebui sa cerceteze DNA si cum a luat cu japca de la stat Pescariu baza sportiva unde se petreceau majoritatea intalnirilor conspirative dar vad ca nu e niciun interes.
    • +1 (3 voturi)    
      interesant...... (Vineri, 13 februarie 2015, 12:11)

      oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui MONICA

      daca procedura nu a fost corespunzatoare....atunci au arestat-o, sa se invete minte sa se mai ia de un ofiter sri, care vrea sa faca politica.....buuuuna treaba.
    • -1 (3 voturi)    
      SRI si DNA clanuri mafiote!!! (Vineri, 13 februarie 2015, 13:35)

      gelu [anonim] i-a raspuns lui MONICA

      SRI este o grupare mafiota de crima organizata care a codus si conduce Romania spre prapastie, pe capetele de organe interesandu-le doar bunastarea si fericirea personala in dolari si euro ci nu servirea intereselor cetatenilor platitori de taxe. Iar DNA este anexa acestei organizatii criminale care-i aresteaza pe cei ce nu colaboreaza cu fagmilia capetelor de organe in jafurile lor asupra bugetului de stat.
  • +18 (24 voturi)    
    Nu da vaca lapte ca e curtea stramba... (Joi, 12 februarie 2015, 17:53)

    Ritzi Pitzi [utilizator]

    Am mai auzit niste motivari cu proceduri incomplete, dar e timp pentru corectarea lor si se va ajunge incet-incet la actiune...

    Interesant e ca nu prea se fac valuri despre consilierul ministrului Justitiei, care este ofiter SRI activ. Cum s-ar zice, corb la corb nu-si scot ochii....
  • +14 (16 voturi)    
    Misto (Joi, 12 februarie 2015, 18:00)

    CatalinPetrica [anonim]

    Ce misto, chiar mi se pare ca e un pic de facatura. Daca nu stiu articolul de lege in care se incadreaza infractiunea nu se poate incepe urmarirea penala. c eeste drept mi s-a intamplat si mie asta am facut si eu o reclamatie fata de cineva care ma sicana (plangeri false si negustificate la adresa mea, de pe nume fantoma) si daca nu am putut preciza care este articolul de lege nu s-a intamplat nimic. Dar respectivul facea plangeri eu eram chemat la politie mereu, si trebuia sa demonstrez de fiecare data ca sunt nevinovat, chiar daca politistii nu putea identifica persoana respectiva, sau se dovedea ca datele sunt false.
    • +2 (2 voturi)    
      Nu e chiar asa ... (Vineri, 13 februarie 2015, 14:47)

      D@N [utilizator] i-a raspuns lui CatalinPetrica

      Elena Udrea este avocat, deci a stiut ce face. Totul a fost pentru spectacol, stia foarte bine ca nu are dovezi, asa ca a facut un denunt care a prins foarte bine la public. Este o adevarata artista a comunicarii, foloseste nume compromise in alte cauze si apoi isi contruieste povestile. Nu zic ca nu e adevarat ceea ce sustine, spun doar ca nu are dovezi. Si-mi place sa cred ca justitia functioneaza pe dovezi, nu pe povesti cu zâne ...
  • +21 (27 voturi)    
    Cum era NUP-ul lui Ponta ca nu a plagiat? (Joi, 12 februarie 2015, 18:01)

    Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator]

    Aveau alt caracter de litera randurile? Cam asa si aici!
    • +6 (12 voturi)    
      sri coldea da minusuri la greu (Joi, 12 februarie 2015, 19:47)

      Renesmee [utilizator] i-a raspuns lui Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR

      sri coldea da minusuri la greu la mesaje. E incredibil cum incearca sa manipuleze! Sau poate site-ul acesta e chiar al SRI-ului...
  • +20 (36 voturi)    
    incep sa am dubii (Joi, 12 februarie 2015, 18:10)

    marius [anonim]

    privind corectitudinea si directia actiunilor DNA...s-au sesizat din oficiu pentru acuzatii mai putin grave ..dar acum ne agatam de o tehnicalitate...? ca nu a dat cu subsemnatul?.imi vine greu sa cred ca nu a lasat o hartie descriind acuzatiile..Atat de temut este domnul director al SRI?...bravo oricum DNA ca ne curata de corupti, dar acum se pun sub semnul intrebarii toate arestarile si investigatiile DNA cu sprijinul SRI...au fost facute la comanda? pentru integritatea institutiei trebuiau incepute anchete serioase urmate de concluzii si daca erau cerute niste masuri, in schimb l-au chemat in comisie sa spuna dansul de ce il acuza doamna aceea nebuna?!?
  • +13 (27 voturi)    
    Pai putea din arest? (Joi, 12 februarie 2015, 18:25)

    Cristiann80 [utilizator]

    Coldea s-o bucura ca scapa, dar nu prea cred. Noi nu vrem sa fim panditi, ascultati, monitorizati de acest individ care emana raul pe pamant. Se va gasi o cale sa scapam de Coldea si, sa isi primeasc apedeapsa pentru ce i-a facut Elenei Udrea. El a acoordonat din umbra toate mizeriile puse in carca ei!
    • -2 (18 voturi)    
      admirator, dar nu stii nici sa citesti? (Joi, 12 februarie 2015, 19:37)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

      Pe 5 (CINCI) si 6 (SASE) februarie, lenutza nu era in arest. Zbiera ca vor s-o aresteze ca sa nu spuna adevarul. Acum macane prin intermediari pe net. Nu prea inteleg eu de ce nu spune adevarul ala clamat si cam pute a tupeu si nesimtire. Ambele in forma continua si continuata :D
  • +26 (34 voturi)    
    vinovata dar , (Joi, 12 februarie 2015, 18:27)

    pontiac [anonim]

    DNA se pare ca nu are voie sa se ia de Coldea.
    Motivul e pueril ca sa nu inceapa urmarirea ,e mai credibil daca informatiile vin de la Pescariu.
    Dar de domnul Ponta,tata socru,EADS , nimic nimic ?
  • +20 (32 voturi)    
    dna (Joi, 12 februarie 2015, 18:34)

    verid [anonim]

    Pai au chemat-o si n-a venit?Hai lasati copilariile.Cu asemenea raspunsuri ,ne intariti convingerea ca are dreptate.
  • +23 (35 voturi)    
    dubios (Joi, 12 februarie 2015, 18:36)

    cris64 [utilizator]

    Pai daca Udrea a facut denunt, si nu plangere, inseamna ca se aplica art290 si nicidecum 289. Avand in vedere gravitatea denuntului, faptul ca DNA nu face nicio ancheta ascunzandu-se in spatele unei proceduri, destul de fortate, nu face altceva decat sa creasca suspiciunea, si sa faca credibile declaratiile Elenei Udrea.
  • +14 (26 voturi)    
    Mai rugati-o odata! (Joi, 12 februarie 2015, 18:36)

    Martinezu [anonim]

    Pai daca tot e acum la DNA 24/7, are timp sa mai faca o sesizare.
    MI se pare hilar ca nu s-a prezentat la DNA cind in acele zile din cite imi amintesc era cind la sectia de politie cind la DNA.
  • +21 (29 voturi)    
    E clar (Joi, 12 februarie 2015, 18:38)

    munuc [utilizator]

    N-a folosit pasta albastra.
  • -8 (28 voturi)    
    curios (Joi, 12 februarie 2015, 18:42)

    Nevermind [utilizator]

    udrea parca era o avocata capabila si de succes. Succes atat de mare si cu atat de multe capabilitati, incat statul i-a acordat destule contracte. Este atat de prastie incat habar n-are sa faca o plangere penala? Banii de la stat pentru ce capabilitati i-a obtinut?
  • -12 (30 voturi)    
    "Justitiara" Udrea: teatru ieftin si puscarie... (Joi, 12 februarie 2015, 18:46)

    lili [anonim]

    O muiere cu mintea incetosata ca a pierdut lamentabil alegerile prezidentiale(femeia asta chiar o fi crezut ca va ajunge Presedinte al Romaniei?!) arunca-n aer o Romanie intreaga acum cand e cu catuse si trebuie sa dea socoteala pentru fapte penale si pentru o avere uriasa obtinuta de ea si sotul ei pemal in cei 10 ani cat ea a fost cu functii inalte si cu acces nelimitat la BANII PUBLICI!
    La puscarie cu ea, minte si sfideaza o natinue intreaga, asa a facut si in astia 10 ani cat a fost protejata Presedintelui Basescu!
    Ce ironie: "epoca Basescu" (cu care Traian Basescu se mandrea atat!) va ramane ca "epoca Elena Udrea" cu hotii de neegalat, sper...
    La puscarie cu penala asta mincinoasa si aroganta!
    • +10 (16 voturi)    
      Ce ma obosesc invidioasele urateeee !!!! (Joi, 12 februarie 2015, 20:22)

      Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator] i-a raspuns lui lili

      :))
    • 0 (0 voturi)    
      O intrebare pentru anonimul Lili (Vineri, 13 februarie 2015, 10:14)

      Anna O. [utilizator] i-a raspuns lui lili

      V-ati mai verificat tensiunea arteriala in ultimul timp? Sa nu va cauzeze, Doamne fereste! Desi cred ca o psihanaliza temeinica ar fi mai eficienta...
      • -1 (1 vot)    
        anonimei Oana (Vineri, 13 februarie 2015, 11:15)

        lili [anonim] i-a raspuns lui Anna O.

        NU tensiunea aea arteriala este subiectul care ne intereseaza pe toti cetatenii Romaniei, ci megadosarele de coruptie ale Dnei Udrea si ale acolitilor ei!
        Tensiunea mea e OK, chiar ma simt fffff bine vazand cum procurorii DNA ii aduce la audieri, ii baga-n arest preventiv si pe unii ii trimite chiar la puscarie, adica vedem ca PENALII din politica romanesca si acolitii lor care au FURAT banii publici PLATESC care cum merita!
        Dvs NU va simtiti bine cand vedeti ca astia incep sa PLATEASCA pentru hotiile lor?!
        Succes DNA, succes SRI, succes Dna Kovesi, succes Dle Coldea!
        La puscarie cu toti hotii astia!
  • +5 (15 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 12 februarie 2015, 18:46)

    [anonim]

  • +14 (22 voturi)    
    Cazul Coldea (Joi, 12 februarie 2015, 18:48)

    Nae [anonim]

    Dupa parerea mea e o situatie de " SIGURANTA NATIONALA " si nu trebuie sa se impiedice DNA-ul de "PROCEDURI "
  • +19 (25 voturi)    
    Asata cu procedura (Joi, 12 februarie 2015, 18:49)

    xrogo [utilizator]

    este cam trasa de par,in alte cazuri procuratura s-a sesizat la simple desvaluiri in presa!!!
  • +1 (13 voturi)    
    poate de fapt nu a vrut sa fie anchetat Coldea (Joi, 12 februarie 2015, 18:56)

    fit [utilizator]

    ... doar sa inflameze lumea politica penttru a se da drumul la denunturi si arestari.... pentru a se crea impresia de neincredere si sa se dea in gat unii pe altii.... adevaratii corupti...
  • +18 (26 voturi)    
    mascarada... (Joi, 12 februarie 2015, 19:03)

    TeodorGligor [anonim]

    penibilism, acum le trebuie "exactitate'' dar cand Pescariu o denunta pe Udrea atunci e bine, se da si mandat de arestarea...justitia cu basca pe-o parte
  • -5 (17 voturi)    
    Mergi, mergi! (Joi, 12 februarie 2015, 19:23)

    Marcel Ionita [utilizator]

    Cu pasi marunti, dar siguri. Spre puscarie. Un indemn: chemati cat mai multi si mergeti intr-acolo întru singurul obiectiv care v-a unit de atata vreme: coruptia.

    Va asigura ca nimeni nu va va simti lipsa. Ba din contra, lipsa dumneavoastra si a celor de-o teapa va fi o gura de oxigen pentru natiunea asta si pentru justitia ei.

    Daca aveti ceva despre Blaga, Blejnar, Videanu, Traian, Boc, Anastase s.a., acum este momentul sa va aratati cat de sincera si alba ati fost toata aceasta vreme. Aratati-va nevinovatia lovind in gasca si nu in afara ei. Pana cand veti face asta, veti ramane doar "o toapa".

    DNA merge mai departe cu suport de la SRI si prietenii nostri americani. Observ ca loveste din ce in ca mai tare in coruptie. Operatiunea de curatare a regiunii si de punere in ordine a inceput.
  • +17 (21 voturi)    
    In ce tara traim? (Joi, 12 februarie 2015, 19:52)

    CezarN [utilizator]

    Doar cateva zeci de ore au trecut de cand DNA s-a autosesizat si a inceput sapaturile sa vada de ce a coborat Udrea din duba politiei fara sa aiba catusele pe maini, iar acuma acelasi DNA ne explica pe pagini intregi de ce nu poate demara niste verificari macar, daca nu o ancheta, in cazul unor acuzatii extreme de grave.

    Am inteles: la aceasta ancheta nu ar fi mers incheierea de mare effect "aceasta Ancheta a fost realizata cu sprijinul (si la ordinal, as adauga) SRI"
  • +17 (21 voturi)    
    fff. curios....aveam stima pt. DNA, dar...... (Joi, 12 februarie 2015, 19:55)

    oxxxxxyyyyya [utilizator]

    incep sa vad o alta fateta a acestei institutii, decand, varful puterii s-a schimbat, iohanis, ponta si coldea-sri........de reg. pana acum dna se auto sesiza, in probl. fine precum , denuntul elenei privind mita coldea-ghita.tv......acum constat, ca manipulatorii hn, i-au umplut de minusuri pe toti cei care sesizeaza, mizeria dna.
    p.s. hai baieti la treaba.......sunteti in top, dar........pana cand?
  • -1 (13 voturi)    
    DNA presedinte! (Joi, 12 februarie 2015, 20:34)

    gogu [anonim]

    Ba, voi ati innebunit? Acum pe bune, cum va permiteti sa aveti cea mai mica indoiala legata de activitatea DNA-ului? DNA PRESEDINTE!!! Multumim Radu Morar! Jos Gheorghiu Dej!
    • +10 (12 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Joi, 12 februarie 2015, 22:02)

      [anonim] i-a raspuns lui gogu

  • +19 (21 voturi)    
    autosesizare, din presa (Joi, 12 februarie 2015, 20:46)

    nash pandelica [utilizator]

    seara trecuta, la b1, un fost ofiter sri, a adus probe ca, ministrul justitiei are consilier un ofiter active al sri.

    si a mai facut niste dezvaluri referitoare la increngatura de relatii si interese intre politicieni si sri, in special in prahova.

    la asta, dna, parchetul militar, politicienii, inclusive presh romaniei, vor avea ceva de spus ?

    acel fost ofiter sri a facut un denunt public, pe un post de televiziune, cu documente si aratandu'si dorinta de a pune la dispozitia organelor de stat, probe despre amestecul sri in politic.

    sunt curios daca dna, sectia militara, sau sectia militara a parchetului general, i'au fixat o programare pentru sustinerea celor spuse.
  • -4 (6 voturi)    
    Nasucul ei (Joi, 12 februarie 2015, 21:49)

    jochen [anonim]

    Nici nu ma asteptam la altceva. Pute a ......
  • +6 (8 voturi)    
    E.U (Joi, 12 februarie 2015, 22:47)

    obs. [utilizator]

    Denuntul lui E.U nu poate fi calificat ca si calomnios, ea fiind urmarita penal este un denunt in aparare.
  • +2 (4 voturi)    
    explicatia procurorilor e cam blonda (Joi, 12 februarie 2015, 23:06)

    I [utilizator]

    .
  • +10 (12 voturi)    
    Intrebare, (Joi, 12 februarie 2015, 23:07)

    Florin_666 [utilizator]

    DNA,nu se autosezizeaza la declaratii asa grave?de ce se inchide asa repede sezizarea cand cea care a sezizat e sub obrocul lor?sau coldea florian e prea important pentru tara ca sa fie intrebat,verificat, controlat?Este chiar asa intangibil pentru societatatea romaneasca,precum varujan?
  • +5 (5 voturi)    
    Intram intr-o perioada McCartyana in Romania (Vineri, 13 februarie 2015, 8:13)

    Alui [anonim]

    Mie mi se pare ca Udrea e victima unei "vanatori de vrajitoare" specifica erei McCartyene din America anilor 1950. Dovezile aduse impotriva ei nu sunt practic dincolo de orice indoiala. O declaratie a cuiva, ca sa fie considerata credibila ar trebui sustinuta de inregistrari (daca exista asa ceva, trebuiau aprobate de un judecator in prealabil), extrase de cont(nu cred ca toti cei implicati si-au tinut banii la saltea si nu exista iesiri/intrari care nu pot fi explicate altfel din conturile celor implicati). Justitia se face pe dovezi fara urma de indoiala, nu pe antipatii si dorinte personale. Cine a instrumentat cazul Elenei Udrea risca sa faca DNA-ul de ras, si daca rateaza, Udrea o sa-l arda in viitor rau de tot.
  • -6 (6 voturi)    
    dnei Udrea si penalilor acoliti - partea I (Vineri, 13 februarie 2015, 8:15)

    lili [anonim]

    Tara mea....de Andrei Plesu
    "Ştiu. Ţara „ta“ e ţara naşterii şi a destinului tău, ţara istoriei tale, ţara limbii în care vorbeşti şi scrii, ţara culturii tale şi a co-naţionalilor tăi. Dar este – sau ar trebui să fie - şi ţara prezentului tău, ţara în care îţi trăieşti zilele, în care îţi alegi conducătorii, în care ai drepturi şi obligaţii cetăţeneşti. Ţara, în sfîrşit, care te protejează, în care ai încredere şi pe care o asumi ca pe o marcă identitară de neocolit.
    De la o vreme însă, toate aceste subînţelesuri au intrat în derivă. Trăiesc într-un loc pe care nu-l mai pot resimţi ca fiind „al meu”. Ceea ce se petrece în instituţiile fundamentale ale ţării, ceea ce văd pe toate canalele de televiziune, ceea ce aflu din ziare, toate mă fac să cred că ţara mea nu mai are mare legătură cu mine. E ţara altora: a unei reţele de indivizi care au ajuns la vîrf prin grosolane manevre de partid, de familie şi de gaşcă. Faţă de ţara „lor” mă simt nu numai străin, ci pur şi simplu ameninţat. Sunt şocat cînd le văd portretele, cînd îi aud vorbind şi cînd mă gîndesc că ei îmi hotărăsc viaţa. Singura consolare, singura speranţă e că încă sunt informat asupra malversaţiunilor lor şi că încă se încearcă stăvilirea juridică a nesăţioasei lor ”eficienţe”.
    Se fură lacom, se fură obraznic, se fură iresponsabil, pînă la pierderea instinctului de conservare. Infractorii se simt infailibili, invulnerabili, nemuritori.
    Mi se va spune că ilegalităţi şi tîlhari există peste tot. Cu siguranţă. Dar să ne uităm puţin în jur. „Dozajul”, tupeul, identificarea cu „puterea” şi anvergura trans-partinică a „caracatiţei” autohtone nu se pot compara cu nimic din geografia contemporană a civilizaţiei. Se fură lacom, se fură obraznic, se fură iresponsabil, pînă la pierderea instinctului de conservare. Infractorii se simt infailibili, invulnerabili, nemuritori. Dacă sunt prinşi, se declară victimele unor manevre politice. Încearcă, eventual, să scape, turnîndu-se între ei. "
  • -6 (6 voturi)    
    dnei Udrea si acolitilor ei - partea a II-a (Vineri, 13 februarie 2015, 8:19)

    lili [anonim]

    "Pînă la urmă, diferenţele dintre făptaşi şi instituţiile menite să-i pedepsească se tulbură. Şefa DIICOT (adică a organizaţiei care se ocupă de criminalitatea organizată) se transformă din acuzator în acuzat, şefi de poliţie sunt arestaţi pentru afaceri dubioase, „mascaţi” sunt luaţi pe sus de alţi mascaţi, la ANAF (adică acolo unde se controlează rigoarea fiscală a cetăţeanului) se fac percheziţii pentru depistarea unor fraude fiscale, preşedintele Autorităţii pentru Supraveghere Financiară e arestat pentru corupţie, preşedinţi şi membri ai consiliilor judeţene din toată ţara şi din toate partidele sunt anchetaţi şi reţinuţi pentru tot soiul de golănii, la grămadă cu primari, parlamentari, miniştri, membri proeminenţi ai diverselor partide politice.
    Peste tot, dai peste soţi, soţii, fini, naşi, cumnaţi, amici, veri, progenituri, mercenari şi pile.
    Primul ministru fură titluri academice şi minte vesel şi suveran, fostul preşedinte dansează electoral cu şefi de clan din lumea interlopă, capii serviciilor secrete sunt denunţaţi pentru trafic de bani şi influenţă, vice-prim-ministrul e în cercetări pentru fraudă electorală. Peste tot, dai peste soţi, soţii, fini, naşi, cumnaţi, amici, veri, progenituri, mercenari şi pile. Reţele de distribuţie a unor medicamente vitale distribuie apă chioară în loc de citostatice, prin spitale mor oameni cu zile, milioane de români preferă să muncească în afara ţării, gazetari dedicaţi, pînă mai ieri, cîte unui patron solvabil, schimbă brusc macazul şi se mută la „ăilalţi”, Biserica, prin unii reprezentanţi ai ei, face propagandă electorală, critici literari obosiţi devin, peste noapte, „analişti politici”, publicişti încă nealcătuiţi explică, seară de seară, poporului cum e cu dreptatea şi adevărul, inşi fără meserie şi fără nicio ispravă în spate sunt abonaţi pe termen nelimitat, ca „experţi”, la dezbateri televizate mono-maniacale. "
  • -6 (6 voturi)    
    dnei Udrea si acolitilor ei - partea a III-a (Vineri, 13 februarie 2015, 8:24)

    lili [anonim]

    "Emisiunile de divertisment sunt un fel de bordeluri de mahala, vieţile private ale unor semi-anonimi devin „breaking news”, jumătate din adolescenţii ţării (ne spun statisticile) sunt analfabeţi! Ţara mea? Ţara „noastră”? Nu seamănă toate astea mai curînd a „condamnare pe viaţă”? Nu riscăm să aflăm că „a fi român” a devenit sinonim cu „a fi prins” într-o capcană fără ieşire, ca o insectă fragilă în ghearele unui prădător dement?
    Cine e de vină?
    Răspunsul e pe buzele tuturor: clasa politică. Partidele sunt simple trambuline pentru afaceri, promovările interne se fac pe bază de relaţii şi interese, competenţa şi onestitatea au încetat de mult să mai fie criterii credibile. Dar asta se întîmplă şi pentru că pe scena publică a apărut un nou tip uman: avem, în sfîrşit, „omul nou”, pentru care sensul vieţii este achiziţia, consumul, parada. Confundă – ar fi spus Petre Ţuţea – idealurile cu scopurile. A dori să ai o casă, o maşină şi o poziţie profesională onorabilă e normal. Toate sunt „scopuri” plauzibile. Dar a le lua drept idealuri, a crede că rostul tau pe lume e să-ţi multiplici, la infinit, averea, să faci baie în Dubai, să ai colecţie de ceasuri scumpe şi poşetuţe de firmă e a avea conturul mintal şi sufletesc al unui cocălar…Or tocmai asemenea oameni au ajuns „să facă jocurile”. Trăim sub ocupaţia unor ţoape! Şi, ceea ce e mai grav, nu prea ne pasă. Ne uităm la catastrofă ca la un spectacol. Bombănim, votăm năuc, ne certăm între noi. "
    Asa arata TARA noastra dupa astia 10 ani de mandat Traian Basescu si 25 de ani de guvernare post '89 a acelorasi politicieni cu averi uriase facute din FURAT banii publici!
    Ce-au distrus acesti politicieni in 25 de ani nu ne vor ajunge 100 sa recladim o Romanie normala, cu VALORI in prim plan si NU cu imagini de 2 bani jumate, ajunse acum in arest preventiv.
    • +1 (1 vot)    
      ...6 6 6....numai minusuri (Vineri, 13 februarie 2015, 13:57)

      oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui lili

      asta-i nr. care te caracterizeaza....du-te si nu te mai intoarce.
  • +4 (4 voturi)    
    DNA pare (Vineri, 13 februarie 2015, 8:35)

    Bogdan_100 [utilizator]

    mai interesat de proceduri, imagine, vendete personale decat de aflarea adevarului. Probabil niste oameni nepregatiti intelectual pentru a detine puterea s-au trezit cu prea multa impunitate si vor sa vada cat li se permite. Echilibrul puterilor in stat ar trebui restabilit si DNA pus la locul care trebuie si indrumat in a face activitatea pentru care a fost creat. Se impun schimbari la varf. pana la urma fiecare manager isi atinge limita competentei proprii (legea lui Peter).
  • 0 (0 voturi)    
    De ce DNA nu se sesizeaza din oficiu? (Luni, 16 februarie 2015, 18:44)

    Vlad PV [anonim]

    Ok. Daca procedura nu a fost legal indeplinita atunci de ce DNA nu se sesizeaza din oficiu? :))
    Ma amuza :)) Mai urmeaza sa ii dea "Udrei" si 2 ani in plus ptr lipsa de procedura :))


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by