Instanta a ramas in pronuntare privind arestarea Elenei Udrea. Avocat: Asteptam solutia intr-o ora

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 11 februarie 2015, 20:01 Dosare Anticoruptie


Instanta suprema a ramas in pronuntare privind cererea DNA de arestare preventiva a Elenei Udrea, avocatul acesteia declarand la iesirea din sala ca solutia este asteptata in aproximativ o ora. Dupa incheierea sedintei de judecata, avocatul a precizat ca Udrea a dat la instanta, ca si la DNA, numai declaratii privind dosarul Microsoft, potrivit Mediafax. Procurorii anticoruptie au emis marti, la ora 21:40, ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele deputatului PMP Elena Udrea in dosarul Microsoft, dupa ce aceasta a stat aproape zece ore la DNA, unde si-a studiat dosarul si a fost audiata.

Potrivit DNA, Elena Udrea este urmarita penal si a fost retinuta pentru trei fapte de trafic de influenta - in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, in legatura cu derularea contractului e-Romania si in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro , precum si pentru spalare de bani.

Elena Udrea a fost retinuta dupa ce Camera Deputatilor a dat avize pentru urmarirea penala si arestarea preventiva a deputatului PMP, in dosarele Microsoft si Gala Bute, in care este acuzata de fapte de coruptie.

In 29 ianuarie, Elena Udrea a fost pusa sub control judiciar in dosarul Microsoft. In 4 februarie, procurorii au cerut arestarea preventiva a deputatului, aratand ca a incalcat dispozitiile legale ale controlului judiciar, facand afirmatii publice cu privire la acuzatiile ce ii sunt aduse.

In dosarul Microsoft, fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos este acuzat ca ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul lui Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de una dintre cele doua persoane incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Potrivit anchetatorilor, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societati cu obiect de activitate IT, suma de circa trei milioane de euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-Romania.

Udrea mai este acuzata in dosarul Microsoft ca a cerut 500.000 de euro de la omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat in acelasi dosar, "pentru a-i rezolva problemele din justitie".

Procurorii au aratat, in referatul prin care au solicitat aviz de la Camera Deputatilor pentru arestare, ca Elena Udrea a fost denuntata la DNA de Dinu Pescariu, vizat in dosarul Microsoft.

"La data de 5.11.2014, Pescariu Dinu-Mihail a formulat denunt cu privire la savarsirea unor fapte de coruptie de catre Udrea Elena Gabriela. Din denuntul formulat rezulta ca, in anul 2013 pe fondul cercetarilor efectuate de Directia Nationala Anticoruptie ca urmare a plangerii formulata de Fujitsu Siemens Computers in legatura cu derularea contractului de licentiere Microsoft si a masurilor asiguratorii dispuse de autoritatile austrice pe conturile sale din Elevatia, Udrea Elena Gabriela a pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justitie. Exista indicii in sensul ca remiterea sumelor de bani a avut loc in mai multe transe in perioada iulie 2013 - februarie 2014", au scris procurorii in referat.

Potrivit anchetatorilor, aceste fapte sunt dovedite cu declaratia martorului, extrasele de cont si inscrisuri olografe ridicate la perchezitii, in care sunt indicate sume de bani platite.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2755 vizualizari

  • +2 (4 voturi)    
    N-ar strica... (Miercuri, 11 februarie 2015, 20:17)

    Cataleya [utilizator]

    ...sa o aresteze pe Udrea, macar pt vreo 10 zile. Ca nu cred eu ca moare de depresie. In afara de asta, poate sa conteste decizia.
    Dar mult mai importanta este "linistea" care s-ar crea in jurul Udrei, liniste care ar readuce in prim-plan dezastrul pe care Plagiatorul si gasca lui il fac la guvernare.
    De o saptamana, Plagiatorul national isi face de cap, nimeni nu mai are grija lui, nimeni nu mai este interesat de ceea ce face si drege la guvern. Ne trezim iarasi cu vreo 7 OUG si inca vreo trei ordonante ministeriale de care n-a avut nimeni habar, cand, cum si de ce au fost date. Poate ca ele sunt deja publicate in MO dar, jurnalistii, ocupati fiind cu Udrea, nu ne mai informeaza absolut deloc despre adevaratele probleme ale Romaniei.
    • +1 (1 vot)    
      uitati-va la emisiunea lui Orcan (Miercuri, 11 februarie 2015, 20:40)

      fit [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      Acum. E interesant ce se intampla acolo... se cere demisia lui Coldea.... de un fost sri
    • +1 (1 vot)    
      Nici nu stiu cum e mai bine! (Miercuri, 11 februarie 2015, 20:50)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      Daca scapa, s-a terminat cu DNA. Daca nu scapa, cu un denunt verbal al lui Pescariu aflat acum in libertate si un biletel pe care scrie "EU 500.000" gasit tot la Pescariu in casa, singurele probe dupa cum spun avocatii, ceva nu e in regula. Sa o aresteze, ca sa taca toata lumea si sa asteptam sa-i vedem si pe Ponta si Sebastian Ghita, plecati intempestiv peste hotare. Facem pariu ca nu vor fi niciodata adusi la DNA???
  • 0 (0 voturi)    
    sange pe pereti (Miercuri, 11 februarie 2015, 20:31)

    xanti [utilizator]

    Vrem sange,cat mai mult sange de vipera dar in compensatie vrem si sangele lui Ponta,Tata socru,Mazare,Sova si inca 20 ani de puscarie pentru Voiculescu


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by