STENOGRAME Numele lui Nicolae Banicioiu apare in dosarul de coruptie al lui Silvian Ciuperca. Procurorii sustin ca dupa ce baronul de Ialomita i-a cerut ministrului o intalnire, problema sa cu corpul de control al Ministerului Sanatatii s-a rezolvat. Banicioiu neaga vehement implicarea

de Red. Investigatii     HotNews.ro
Miercuri, 11 februarie 2015, 19:41 Dosare Anticoruptie


Numele ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu (PSD), apare in referatul prin care DNA cere arestarea preventiva a sefului Consiliului Judetean Ialomita, Silvian Ciuperca (PSD). Procurorii sustin ca, pentru a scapa de concluziile nefavorabile ale unui control realizat de Corpul de control al Ministerului Sanatatii la Spitalul Judetean Ialomita, Ciuperca l-ar fi sunat pe Banicioiu pentru o intalnire. Ca urmare a discutiei dintre Ciuperca si Banicioiu, raportul corpului de control a fost modificat astfel incat a fost eliminată propunerea de sesizare a Parchetului pentru nereguli in achizitiile de materiale sanitare.
  • UPDATE: Intr-o declaratie pentru Hotnews, Nicolae Banicioiu neaga vehement implicarea in modificarea raportului de control in cazul Ciuperca: "In calitate de ministru am intalniri oficiale cu multi reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale. Mentionez ca discutiile vizeaza doar modul in care putem colabora pentru a imbunatati starea sistemului de sanatate. Subliniez ca nu am avut niciodata discutii referitoare la modificarea unor rapoarte realizate cu ocazia actiunilor derulate de Corpul de Control al Ministerului".
Contextul in care apar mentiunile despre Nicolae Banicioiu este legat de un control realizat la inceputul anului 2014 la Spitalul Judetean de Urgenta (aflat in subordinea Consiliului Judetean). In forma initiala a raportului, Corpul de control propunea sesizarea Parchetului si a Curtii de Conturi cu privire la existența unor suspiciuni de fraudare a achizițiilor în legătură cu contractele de achiziție a dezinfectanților.

Procurorii sustin ca dupa ce a vazut varianta initiala a raportului, Silvian Ciuperca i-ar fi cerut unuia dintre consilierii Corpului de Control, Mihai Ionut Ionescu, sa elimine concluziile care ar fi dus la inceperea unei anchete penale.

Mai mult, intr-o convorbire din 17 martie 2014, Silvian Ciuperca ii spune angajatului de la Corpul de Control ca urmeaza sa se intalneasca cu ministrul Nicolae Banicioiu si ii cere "sa-i dea drumul".

CIUPERCĂ VASILE-SILVIAN
-  Alo! Bună dimineața!
IONESCU MIHAI-IONUŢ – Da, bună dimineața, domnule președinte!

CIUPERCĂ VASILE-SILVIAN
-  Eu mă întâlnesc cu şeful tău mâine dimineaţă, dar vreau să ştiu care e situaţia cu raportul.
IONESCU MIHAI-IONUŢ
– Păi acum îl definitivăm, că l-am mai aranjat un pic.

CIUPERCĂ VASILE-SILVIAN
-  Mi-ai zis, da. Înseamnă că astăzi îl prezinţi întâi pe linie ierarhică, la un director, ceva, acolo. Nu?
IONESCU MIHAI-IONUŢ
- Da, da.

CIUPERCĂ VASILE-SILVIAN
-   De la Direcţia Juridică ...
IONESCU MIHAI-IONUŢ - Da, da, da. Îl transmit la fete, la dumneavoastră, acolo.

CIUPERCĂ VASILE-SILVIAN -  Cum, cum?
IONESCU MIHAI-IONUŢ - Şi după aceea îl dau la fete la dumneavoastră.

CIUPERCĂ VASILE-SILVIAN -  Păi daţi-i drumul astăzi, ca să văd, că eu mâine mă întâlnesc cu BĂNICIOIU şi vreau să discut şi subiectul ăsta.
IONESCU MIHAI-IONUŢ - Da, da, da.

CIUPERCĂ VASILE-SILVIAN
-  Daţi-i drumul, vă rog frumos, da!
IONESCU MIHAI-IONUŢ - Da, nicio problemă. Bine, domnul președinte! La revedere!

Potrivit procurorilor, Silvian Ciuperca voia modificarea raportului pentru ca el si protejatul sau de la sefia Spitalului Judetean, Adrian Berbece, sa nu devina tinte pentru procurori.

Mai mult, pe 31 martie 2014, Silvian Ciuperca l-a contactat pe Nicolae Banicioiu pentru a-i cere o intalnire, iar procurorii sustin ca solicitarea a fost acceptata. Procurorii sustin ca efectul discutiei Ciuperca - Banicioiu a fost acela ca, peste doar o zi, angajatul Corpului de Control a trimis raportul final modificat, din care disparusera concluziile cu potential de pericol pentru Silvian Ciuperca: propunerea de sesizare a Parchetului si a Curtii de Conturi.

Reamintim ca DNA a propus miercuri arestarea preventiva a sefului CJ Ialomita, Silvian Ciuperca, pentru mai multe infractiuni de coruptie, printre care abuz in serviciu, folosirea influenței și autorității conferite de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul a un folos necuvenit.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3502 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    acum sper "sa-i rezolve" si DNAul!! (Miercuri, 11 februarie 2015, 20:08)

    lili [anonim]

    La puscarie cu toata clasa politica penala damboviteana corupta si incompetenta!
    Succes DNA, succes SRI!
    La puscarie cu ei!
    • +3 (3 voturi)    
      Cum?! (Miercuri, 11 februarie 2015, 22:49)

      , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui lili

      Ministrul care cand era la tesede facea rost de koorve pentru pesede?
      Nu se poate!
      La brutarie cu el!
      De la ilici si pana la copii lor, toti la bulau!
      Toti!
      Si cu banii luati!
      • 0 (0 voturi)    
        koorve pentru viorel (Joi, 12 februarie 2015, 12:44)

        timp tamp [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

        Unde e viorel sunt și koorve și viceversa...bucurești, constanța, Gorj mai nou.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by