PDL, unul dintre beneficiarii sumelor platite in cadrul licentelor Microsoft - referat procurori in dosarul Elena Udrea

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 11 februarie 2015, 16:57 Dosare Anticoruptie


Partidul Democrat Liberal este unul dintre beneficiarii sumelor de bani platite in cadrul licentelor Microsoft, se arata in referatul procurorilor privind cererea de arestare preventiva a Elenei Udrea.

"S-a stabilit, de asemenea, ca beneficiari ai sumelor de bani din platile efectuate in baza contractului sunt printre altii inculpatul Sandu Gabriel, inculpatul Cocos Dorin si Partidul Democrat Liberal care a beneficiat de plata unor materiale electorale", potrivit documentului citat.

Astfel, in toamna anului 2009, "s-a incheiat cu Partidul Democrat Liberal un contract de prestari de servicii ce a fost si care avea ca obiect prestarea serviciilor de tiparire si anvelopare a unui nr. de 4.000.000 de scrisori electorale, numarul acestor scrisori a fost suplimentat la 8.600.000, stabilindu-se sa se incheie un act aditional la contractul initial", spun procurorii DNA.

Ulterior, pentru diferenta de 4.600.000 scrisori nu a mai fost achitata contravaloarea prestatiilor iar "cei care au prestat au ajuns sa discute cu Dorin Cocos si au fost in audienta la Udrea Elena Gabriela - vicepresedinte P.D.L dar s-au exercitat presiuni  sa se renunte la pretentii", acuza procurorii.

Potrivit referatului, Gabriel Sandu, ministru al Comunicatiilor la data respectiva, a incheiat contractul de licentiere "ca urmare a presiunilor exercitate de UDREA ELENA GABRIELA - in calitate membru al Guvernului si vicepresedinte PDL, precum si ca urmare a presiunilor exercitate de alte persoane din conducerea partidului".

"In concluzie, rezulta ca, inculpatul Cocos Dorin a pretins si primit de la Florica Claudiu si Pescariu Dinu Mihail suma de 9.000.000 de euro pentru ca prin intermediul numitei Udrea Elena Gabriela - ministru  al Dezvoltarii Regionale si Turismului, membru al Guvernului, si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica Claudiu incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale".

Avand insa in vedere ca "inculpatul Cocos Dorin nu avea atributii in ceea ce priveste incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft, nu se afla in relatii de prietenie cu alti membrii ai Guvernului sau  cu persoane din cadrul Ministerelor implicate in derularea contractului, pentru a avea posibilitatea de a-si exercita influenta asupra acestora" rezulta ca "suspecta Udrea Elena Gabriela si-a traficat functia si influenta la nivel guvernamental in mod direct si indirect fata de cumparatorii de influenta prin intermediul lui Dorin Cocos si a primit foloase necuvenite constand in suma de 9.000.000 de euro", argumenteaza acestia.

Procurorii o mai acuza pe Elena Udrea ca preluarea creditului de la BRD in valoare de 3,6 milioane euro de catre Alexandru Faur, "persoana din cercul relational al lui Gheorghe Stelian si a lui Cocos Dorin" "a reprezentat doar o modalitate de ascundere a circuitului financiar si a beneficiarului real al bunurilor, respectiv a investitiei ce urma a se realiza pe terenul cumparat din credit".

"Astfel, in perioada aprilie 2013 - iunie 2013 inculpatul Cocos Dorin, in mod direct precum si prin intermediul societatii pe care o controleaza - Centrul de Diagnostic Clinic International SRL, respectiv prin intermediul unor rude - Dincu Anca (sora inculpatului Dorin Cocos) sau apropiati Radu Mioara (asociat la Centrul de Diagnostic Clinic International SRL) a incheiat mai multe "Promisiuni bilaterale de vanzare - cumparare a unui bun viitor¬, avand ca obiect suprafete construite din proiectul imobiliar pe care promitentul vanzator se presupunea ca il va dezvolta pe terenul din str. Neajlovului nr. 87 - 95 din mun. Bucuresti (teren achizitionat din creditul BRD)", se arata in referat.

O alta acuzatie a procurorilor este legata de faptul ca Elena Udrea si-ar fi incalcat "una din obligatiile principale impuse in perioada de controlului judiciar", "aceea de a nu comunica cu martorii si alti participanti la savarsirea faptelor in nicio modalitate".

Insa "faptul ca a formulat un denunt cu privire la fapte de coruptie si imediat dupa aceea a facut publice faptele sesizate (dezbatand si probele ce ar putea fi administrate), faptul ca a incercat sa acrediteze ideea ca anumiti participanti la infractiune sunt protejati de organele de urmarire penala, generand asupra acestora o presiune mediatica si mai mare, creaza suspiciunea rezonabila ca va incerca sa realizeze intelegeri cu partile, sa influenteze martorii, sa determine alte persoane sa aiba un astfel de comportament", concluzioneaza procurorii.

Procurorii citeaza inclusiv interviul acordat HotNews.ro de Elena Udrea, afirmand ca fostul ministru "a facut declaratii cu privire la acuzatiile ce i-au fost aduse, declaratii ce vizeaza fondul cauzei si care sunt in masura sa influenteze declaratiile inculpatilor si ale martorilor toate acestea in conditiile in care inculpata nu daduse declaratii in dosarul penal, nici in calitate de suspect si nici in calitate de inculpat".

"Astfel, intr-un interviu pentru Hotnews, inculpata Udrea Elena Gabriela a sustinut ca nu a stiut depre provenienta sumelor de bani bagati de fostul sot in firmele de la care incasa dividende, sugerandu-i acestuia, prin intermediul interviului si explicatia pe care ar trebui sa o dea: 'nu poate fi o certitudine ca orice nevasta stie cum isi face afacere sotul ei. Trec peste faptul ca intamplator eram o nevasta cu o ocupatie foarte precisa si foarte solicitanta'. Inculpata Udrea Elena Gabriela a incercat sa induca ideea ca magistratii ar fi constransi la o anumita conduita prin santaj de catre cei care detin anumite secrete", spun procurorii.

In referat este citata si o interceptare a unei discutii dintre Dorin Cocos si Dinu Pescariu, din care "rezulta ca  inculpatul Cocos Dorin i-a solicitat acestuia semnarea chitantelor antedatate desi realiza caracterul fraudulos al acestora si in conditiile in care inculpata Udrea Elena Gabriel avea cunostinta de demersurile efectuate de inc. Cocos Dorin":

"(...)DORIN COCOS: Pot sa fac asta. Da, mai, cap sec! Eu n-am nicio problema. Eu am vorbit si cu Marian Nazat. Am vorbit si cu mai multi avocati. Dar ala nu recunostea.
DINU PESCARIU: Ti-am zis ca am vorbit cu el. Dar Rares ...?
DORIN COCOS: Are si el (...?). Nu poate sa spuna chiar tot.
DINU PESCARIU: Ce sa zica?
DORIN COCOS: Pai cum ce sa zica? Asta mi-a zis cu teama, Marian. Si zic: Mai, daca ti-a dat din conturile unui om care (...?)
DINU PESCARIU: Nu conteaza. Dar de ce? Sa zica el (...?)
DORIN COCOS: Ma duc pana la prezidentiale, in p... mea.
DINU PESCARIU: Zice... Asta e chiar pe fata.
DORIN COCOS: Si zic: Stai, domnule, asa, ca ti le dau tie. Si el mi-a zis: Nu. Daca mi le dau altii? ...
DINU PESCARIU: (...?)
DORIN COCOS: Nu, te cred, dar din contul tau. Tu mi-i dai mie din cont si-i spun care e problema. Pai hai sa ne vedem intr-o zi. Ia-ti un avocat care ai incredere in el. Zi, cand sa vin?
DINU PESCARIU: Luni.
DORIN COCOS: Luni. La ce ora sa ma prezint? Ca eu ma prezint. Pe la 12:00? E bine? La 13:00? La cat?
DINU PESCARIU: Stai sa vorbesc cu ala. O sa-ti dau telefon.
DORIN COCOS: Dar nu trebuie sa-mi dai telefon. Vin aici de la ora 13:00, sa zicem. Vin la Club la 13:00. Esti aici?
DINU PESCARIU: Da. Da. Da.
DORIN COCOS: Bun. (...)
 "(...)
DORIN COCOS: Las-o asa, ca e mai bine. Las-o asa. Ca am vorbit si cu... cu Elena, si a zis: Foarte bine.
DINU PESCARIU: Da?
DORIN COCOS: Da.

DINU PESCARIU: Bravo!
DORIN COCOS: Cand... Am spus...  Ca am stat si m-am gandit... Bai, acolo nu scrie ca trebuie sa-i dau decat dupa 10 ani. Pai incep sa-i dau maine. Ce? Hai sa fim drepti. Si cu asta basta. Si tu lasa-le acolo!
DINU PESCARIU: Mi-a fost frica sa le duc acasa.
DORIN COCOS: Foarte bine! Esti nebun? Mai bine da-le incoace!
DINU PESCARIU: Da.
DORIN COCOS: Lasa-le, dracu'! Ei, usor, asa! (Coboara vocea foarte mult, astfel ca unele fraze sunt neinteligibile) (...)
DINU PESCARIU: Pai da' il facem.
DORIN COCOS: Bai, tu esti prost? Nu intelegi ca de atunci nu mai...
DINU PESCARIU: Nu, mai. Sunt...






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























8126 vizualizari

  • +3 (17 voturi)    
    cotcodac (Miercuri, 11 februarie 2015, 17:10)

    Mazeta [utilizator]

    Unii, mai slabi de minte, își imaginează că justiție înseamnă a aresta oameni din toate taberele.

    Asta este ca și cum găinile din ogradă s-ar bucura că, o dată pe an, sunt tăiați și porcii.
    • +1 (7 voturi)    
      Nu Mazeta, ai dreptate (Miercuri, 11 februarie 2015, 19:04)

      Mariicaialbastri [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      hai să nu ne bucurăm când îl arestează pe unul "de-ai voştri" cu toate cu tu nu pari a fi mai mult de simplu şoşonar ca să citez un clasic în viaţă (DIP).
      Hai să fie ca pe vremea Măriei Sale Bombo I-iul cînd Amărie se juca la PNA cu nişte coperţi de dosare, mai aresta câte un paznic de la AJVPS că a luat mită un fier de călcat vechi ca să lase pe unii să braconeze vreo trei somotei iar Mickey Mouse, viclean copil de casă la PICCJ, se făcea că anchetează afacerea Megapower şi-l disjungea pe tartorul Robert Deutsch (prietenul lui Hrebe sr.) dar trimitea în judecată un acar Păun. Şi ca să nu se supere nimeni bunicuţa roşie de la Cotroceni îl graţia şi pe acarul Păun! Linişte şi pace, linişte asurzitoare în eterna şi fascinanta Românie, asta vrei, nu-i aşa Mazeta?
      • +3 (7 voturi)    
        Ce faci DNA??? (Miercuri, 11 februarie 2015, 20:11)

        AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui Mariicaialbastri

        Procurorii DNA spun ca lideri PDL au folosit fondurile sifonate in dosarul "Microsoft" in campania electorala. Asa o fi, nu-mi pare rau de PDL, si-o merita! Sa plateasca toti. Dar nu vreau sa ma dau dupa cires fara sa sper ca vor apare si altele, nebasiste...In 2008, un motociclist celebru ce tocmai traise a 5-a noapte a nuntii, reusise sa faca praf intr-un timp record (o luna din campanie electorala) 3,5 MILIARDE de euro din fondul de Dezvoltare creat dupa privatizarea BCR. A construit WC-uri de 65.000 EURO la sate pentru asistatii sociali in drum spre sau de la carciuma...:))) Asa a scapat PNL-ul sa ajunga istorie pe spinarea Romaniei pe care a mai tradat-o inca o data conform aceleasi istorii...wink emoticon Dar despre megalomania de pe stadionul Lia Manoliu umplut pana la refuz de rosii Romaniei pesediste la lansarea plagiatorului national pentru candidatura la prezidentiale de care doar se sopteste pe la colturi ca ar fi costat vreo 3 milioane de euro? Dar cu ce bani s-au finantat pozele de 10 metri inaltime care au impinzit tara in campania electorala de ziceai ca Ponta e Kim iar noi niste robotei cu ochii mici si oblici din dragoste pentru pupila lui Nastase si Iliescu.
        Stiu, e mucles, astea nu se pun, au fost furturi antibasiste!...
    • -1 (9 voturi)    
      cotcodac (Miercuri, 11 februarie 2015, 19:07)

      NumaZic [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      altii mai slabi la mine au votat cu Basescu, care si-a finantat ilegal in 2009 campania din banii nostrii. Cu totii ar trebui arestati si expulzati din tara pentru complicitate!
      • 0 (4 voturi)    
        Zau? (Miercuri, 11 februarie 2015, 20:11)

        AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui NumaZic

        Cine ti-a zis? Antena 3, Realitatea TV, Romania TV, PNL sau PSD??? :)
        • 0 (0 voturi)    
          rapoartele DNA (Joi, 12 februarie 2015, 9:52)

          NumaZic [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

          tie cine ti-a zis ca A3 mintea cand zicea acelasi lucru acum 5 ani ? Basescu ?
  • +7 (9 voturi)    
    Haios (Miercuri, 11 februarie 2015, 17:12)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Ce ne facem cu toti cei care au sustinut hotia aceasta electorala? Sunt complici?
    • +6 (8 voturi)    
      dar cu cei care au votat-o? (Miercuri, 11 februarie 2015, 18:14)

      Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      ca au tot sustinut ca pdl e curat ca lacrima
  • +5 (17 voturi)    
    asta era guvernul de criza? (Miercuri, 11 februarie 2015, 17:18)

    jackalphonse [utilizator]

    zi base de ce ziceai ca este nevoie sa facem centura aia de siguranta (un fel de spanzuratoare ulterioara)? daca nu se schimba guvernarea si presedintele, banuiesc ca justitia "isi facea treaba" si neam de pedelist devenit pmp nu era acuzat vreodata.
  • +7 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 11 februarie 2015, 17:24)

    [anonim]

  • 0 (20 voturi)    
    udrea, videanu, blejnar samd (Miercuri, 11 februarie 2015, 17:27)

    jackalphonse [utilizator]

    sunt delicventi in toata regula. bag seama ca tot pdl-ul era o clica de mafioti, evident orchestrata de basescu. credeam ca sfarsitul psd va insemna o raza de lumina, insa, toti sunt o apa si un pamant.
    acum vin si va spunsi voua basistilor: "ati avut ce ati votat", adica o mare hotie care ne a bagat in datorii si a invrajbit clasele sociale intre el (tehnica basista de a scoate tapi ispasitori). eu, personal, n am trait mai bine nici in epoca basista nici in cea pesedista. daca mi a fost bine, a fost pentru ca am avut noroc sa muncesc pe bani mai buni, pentru ca de muncit, am muncit la fel de mult si cand am luat mai putin, dar n am vazut niciun avantaj ca a fost basescu sau alt escu cu ifose de dreapta-stanga
    • +3 (7 voturi)    
      "credeam ca sfarsitul psd va insemna o raza (Miercuri, 11 februarie 2015, 17:57)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

      de lumina" Gura pacatosului adevar graieste.
      Mai spune ceva si despre dolofanul PNL si te votez.
  • +3 (9 voturi)    
    semne de intrebare (Miercuri, 11 februarie 2015, 17:40)

    pragmatism [utilizator]

    Cam evazive explicatiile din referatul procurorilor. Am ... totusi ... niste semne de intrebare.
  • +5 (9 voturi)    
    campanie electorala a PDL in 2009?! (Miercuri, 11 februarie 2015, 18:23)

    lili [anonim]

    Campania electorala a PDL pentru parlamentare a avut loc in 2008, in 2009 a fost campania lui Traian Basescu ptr prezidentiale !!!
    Adica, practic banii au ajuns la Traian Basesdcu!!!
    Ma indoiesc eu ca nu a stiut!
    Ma intreb ce probe au procurorii ACUM despre Traian Basescu si NU le dau drumul asa cum au avut inca DEMULT probele contra Elenei Udrea si le-au dat drumul dosarelor abia ACUM!!!
    Ghici, cine si cand va ajunge sa dea declaratii procurorilor la DNA?!
    Ghici?!
    • 0 (6 voturi)    
      Ponta si Ghita! (Miercuri, 11 februarie 2015, 20:13)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui lili

      Mai tarziu, si tu! :)
      • -1 (5 voturi)    
        pana una-alta!! (Miercuri, 11 februarie 2015, 21:16)

        lili [anonim] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        Dna Udrea a primit 30 de zile in dosarul Microsoft!
        30 de zile de arest in celula cu fauna damboviteana, acolo-i este de fapt locul!!!!
        Urmeaza inca 2 megadosare cu acuzatii grave: spalare de bani, trafic de influenta, spaga si abuz in serviciu si fals in declaratii!!!
        La puscarie cu penalii din gasca portocalie, ajunge cu hotia, minciuna si sfidarea de 10 ani!
        La puscarie!
        A-propos, cand PDL a primit bani, ce inseamna, CINE de fapt i-a primit?!
        Ca, de exemplu, cand se spune ca Romania a luat 20 de milioane de Euro de la FMI i-a luat ba Guvernul ba BNR, NU i-am luat eu sau alt roman de rand!
        In acest caz, cand procurorii spun ca banii au ajuns la PDL, la CINE au ajuns, ii vom vedea dand cu subsemnatul la DNA?!
        Cand?!
        Succes DNA, succes SRI, la puscarie cu hotii astia!
  • +5 (13 voturi)    
    Bai, esti nebun? (Miercuri, 11 februarie 2015, 18:41)

    CezarN [utilizator]

    Deci:
    "..., inculpatul Cocos Dorin a pretins si primit de la Florica Claudiu si Pescariu Dinu Mihail suma de 9.000.000 de euro "

    Asta este o fi o fapta. O putem accepta ca atare, sa spunem.

    "... pentru ca prin intermediul numitei Udrea Elena Gabriela - ..."

    Pai, din referat nu se dovedeste cu NIMIC asta. Doar ca apare un nume de ELENA intr-o convorbire telefonica (personal cred ca despre Udrea este vorba, dar doar CRED) nu inseamna nimic, ca DOVADA.


    Acuma urmeaza perla coroanei, dovada ca procurorii are cicumvolutiuni(ca e mai putine de 50 :))

    "inculpatul Cocos Dorin nu avea atributii in ceea ce priveste incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft, ... rezulta ca "suspecta Udrea Elena Gabriela si-a traficat functia si influenta..."

    Bai, ma lasi? Adica daca procurorii nu sunt in stare sa dovedeasca nimic in acest caz, nu sunt in stare sa adune probe, altele decat turnatoriile inculpatilor intre ei, rezulta ca Udrea a facut si a dres.

    Doamne, nu mai publicati, fratilor, asemenea perle de elevi prosti cu patru la bacalaureat, ca, zau asa!, imi piere si bruma de incredere pe care incepusem sa o captat in DNA si in justitie in general.


    P.S.
    Cica aia de la BCE vor sa scoata bancnota de 500.000 EUR. Se va numi "1 SACOSHA" si va avea pe fata un Cocos, iar pe verso serele de la Coldea.
    • 0 (0 voturi)    
      e tare ! (Joi, 12 februarie 2015, 9:04)

      vezi [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

      Super ! Procurorii "au tras concluzia" !
      Deci arestarile se fac pentru ca unii procurori trag concluzii, nu pentru ca "au dovezi" !
      Cum ramane cu prezumtia de nevinovatie ?!
      Parca asa se spunea...procurorii trebuie sa "aduca probe" care sa probeze vinovatia. Ce cred ei, ce credem noi...asta e alta treaba, e barfa sau discutii pe chat.
      "Romania lucrului bine facut !"
  • +1 (5 voturi)    
    Paride noi, croite pe tipare vechi! (Miercuri, 11 februarie 2015, 19:29)

    hotnewsfil [utilizator]

    Ce-a fost, a fost!
    Acum, fostllor pedelisti le e rusine de fostul lor partid, ii gasesc numai hibe, l-au abandonat cu arme si bagaje, si au intrat in 'Marele PNL'.
    Daca tot au facut acest pas, vor la guvernare cat mai repede, nu au rabdare, cum n-are nici jumatatea-frate, pana la alegeriloe din 2016. Incerca fel de fel de manevre, dand astfel curs si recomandarii presedintelui lor - Iohannis ( necolorat politic, doar provizoriu!).
    Liberalii nu vor reusi sa-i debarce pe pesedisti fiindca poporul nu vrea investitii din care sa le vina un profit personal doar dupa multi ani. Saracimea vrea bani acum, ca sa aiba ce pune pe masa copiiilor, vrea reducerea drastica a TVA, reducerea taxelor si impozitelor, vrea ajutoare sociale cat mai mari, n-o intereseaza autostrazile pe care , zic ei, sa se plimbe imbuibatii, sa circule camioane care sa le aduca 80% din alimente de la firme straine, la preturi care sa faca imposibila rezistenta producatorului roman.
    Asa stau lucrurile daca, la eventuale alegeri anticipate, Iohannis nu s-ar amesteca, nu ar interveni cu plusul lui de succes la public.
    Saracimea este predominanta numeric. Ea decide cine sa castige alegerile. Clasa mijlocie este nesemnificativa numeric.
    PNL este constient de aceasta situatie de fapt si incerca sa faca uz de 'vechile metode' de a ajunge la putere (cumpararea de traseisti pentru a-si asigura majoritatea parlamentara, etc.).
    Este de acord Iohannis cu a ceasta 'ne-altfel' de politica? Ar mai inchide ochii, ar intoarce capul in alta parte? Ce il sfatueste Mihalache (Domnul Mihalache!).
    • +1 (1 vot)    
      NTZ (Miercuri, 11 februarie 2015, 20:59)

      Cetateanu [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

      Partide vechi, metehne vechi, da cu gardul vopsit.
      De ce crezi ca sunt disperati sa puna mana pe putere? Ia uita-te la CVuri, declaratii. Pai simt funia care se strange si spera, in tembelismul si aroganta lor, sa faca ceva sa scape- macar unii din ei. De ce crezi ca l-au adus pe Iohannis? Ca in spatele lui sa-si faca mendrele.
      Evident problema este cu cine-i schimbam.
  • +2 (6 voturi)    
    Cititi ...cel mai curat si cinstit parlament si .. (Miercuri, 11 februarie 2015, 19:52)

    yyyyyy [utilizator]

    ... guvern de la '90 incoace, instapinite de Iliescu si continuate de Ponta si predecesori FSN/PDSR/PSD prin traseism politic:

    Fragment din recentul articol al lui Liiceanu:

    "Un vis recurent din ultima săptămână

    Mărturisesc că, tot uitându-mă la televizor, de-o săptămână încoace am noapte de noapte același vis: mă aflu în sala mare a Parlamentului, undeva sus, în loja pierdută a unui balcon. Imensul parter are toate locurile ocupate. E o ședință a plenului. Toți parlamentarii, bărbați și femei, sunt îmbrăcați în haine vărgate. Președintele Senatului, cățărat pe cea mai de sus tribună și având pe cap o bonetă tărcată mai înaltă decât a celorlați, bate demn cu un ciocănel în pupitru. Rumoarea din sală se stinge. „Doamnelor și domnilor, e ora 10. Vă previn că la ora 14 vom fi duși înapoi la penitenciar. E o ședință specială, în regim de urgență: avem la dispoziție mai puțin de patru ore ca să luăm o hotărâre în privința colegei noastre, doamna Elena Udrea. DNA-ul vrea să știe dacă, în final, suntem sau nu de-acord să o primim pe doamna Udrea în rândurile noastre și, eventual, chiar de astăzi, să ne întoarcem împreună la penitenciar. Vom vota cu bile la vedere. Vă previn că, dacă va fi balotaj, dubele ne vor aduce mâine din nou la serviciu, și tot așa, până când noi, Parlamentul României, vom putea spune ce decizie am luat.”
    La capătul unui rând, stă doamna Udrea îmbrăcată într-un deux pièces Chanel și, desigur, cu eterna poșetă Louis Vuitton în poală. Poartă pantofi Christian Louboutin. Contrastează teribil cu uniforma vărgată a celor din sală și din pricina asta. Pare ușor stingherită. Președintele Senatului bate din nou cu ciocănelul în pupitru. Zgomotul strident mă trezește. Sar din vis, fără să știu dacă sunt sau nu în camera mea și nici, în general, pe ce lume mă aflu."

    Ca bine spui, dle Liiceanu ...
    • +1 (1 vot)    
      Bine ? Prea putin spus! EXCELENT ! (Miercuri, 11 februarie 2015, 22:47)

      solar [utilizator] i-a raspuns lui yyyyyy

      Dar ia sa vedem noi cum vor suporta (multi, neicusorule, multi)extraordinarul,incendiarul articol al lui LIICEANU !? Nu vezi tu, scumpe UTILAZTORULE, ce jenanta tacere s-a asternut , pana hat, departe,departe ?Da, dar linistea asta face in zgomooot ... Nu-l auzi? Eu DA!!
  • +1 (1 vot)    
    Deci (asadar si ...prin urmare) (Miercuri, 11 februarie 2015, 22:38)

    solar [utilizator]

    Hai , ca incet, incet parca am putea face mai multa lumina... Pai, pare-se ca se contureaza doua feluri de fapte de coruptie 1) pe...persoana fizica si 2) pe persoana... numita PARTID (juridica)In cazul dat PDL !! Hopa !
    Gata:va dau voua cuvantul mai departe....
  • +1 (1 vot)    
    Reforma Statului dă Dreapta :)) (Joi, 12 februarie 2015, 9:40)

    HeyRup [utilizator]

    In toamna anului 2009 singurele alegeri au fost alea prezidentiale si referendumul ala cu 300 de parlamentari. :))
    Cu alte cuvinte, banii furati din Microsoft erau folositi pentru tiparirea a vreo 8 milioane de scrisori Portocalii prin care se sugera, probabil, ca un parlament mai mic si neaparat unicameral este mai bun pentru reforma statului si pentru un al doilea mandat prezidential basist. :)))
    PDL-noi facem reforma statului, noi facem ce nu nu s-a facut de 20 de ani, Traian Basescu este un reformist (dă dreapta), noi suntem niste reformisti (dă dreapta, normal) iar restul sunteti niste comunisti, niste jurnalisti mancurtizati, niste falsi dizidenti aflati in lupta cu dictatura basista, niste oportunisti, niste frustrati, niste naivi isterici, niste turnatori la Securitate (Carol Sebastian cumva ? sau tovarasa plutonier Culcer ?), niste penali, niste sindicalisti corupti si niste intelectuati ratati,niste partide expirate si o societate civila trucata, toti aflati neaparat in solda Moscovei.
    Cam asta era mesajul, una peste alta...Tinel, Talmacean, Turcan, Boc, Udrea, Basescu, Blaga, EBA (remember ?), Cristi Preda, TRU, Papahagi, Neamtu, MRU si multi, foarte multi altii, asta sustineau.
    Alaturi de haita care da plusuri si minusuri, nu in functie de ceea ce ESTE, ci in functie de simpatiile politice. Alaturi de "businessmani", de MarianiEugeni, Cristiani80 si de alte nick-uri dubioase care se doreau a fi elita pro-Vest care ne da directia corecta in timp ce astia furau de nu mai puteau. Dar ce conteaza ? In fond era o lupta intre alde Breazu, omul de afaceri tanar, pro-american care stia sa foloseasca o tableta + chestii, si elementele retrograde, comunist-sovietice, asistatii, bla. :))
    Iar acum vine intrebarea; unde sunt toti astia ? Au intrat sub pamant ? S-au retras la manastire ? Au demisionat ?
    A se citi si http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-6381392-alianta-anti-falsii-dizidenti-dictaturii-basescu.htm :))
  • -1 (1 vot)    
    Conform logicii lui Ponta (Joi, 12 februarie 2015, 9:47)

    hsl [utilizator]

    PDL și Udrea au plătit electoral deci ce-ar mai fi de cercetat?!
    Să dea o ordonanță prin care Udrea renunță la Cocoș și să se încheie cazul.
  • 0 (0 voturi)    
    Asta-i logica dă Dreapta (Joi, 12 februarie 2015, 12:13)

    HeyRup [utilizator]

    Ca zice Ponta e una, problema e ce zice dreapta. :))
    Unde-s analizele ? Unde-s comentariile ? Unde-s condeiele ascutite ? Unde-s intelectualii ? Unde-i Patrasconiu ca sa citeze din TRU, si TRU ca sa citeze din Patrasconiu ? :))

    Cat de reformata e dreapta ? Ce zice familionul politic european, Merkel, Sarko & co ? Conservatorismu' si crestin-democratia ? Tot socialismu' e de vina ca furau astia dă Dreapta ? :))

    Unde-s aia "buni", pro-occidentalii, aia care aveau asecendentul moral ?

    Au platit electoral ? Eu cred ca tot prezidiul ala al PDL ar trebui sa primeasca o ordonanta. :)) Nu de guvern, ci de retinere. Si mai vedem dupa aia.
  • +1 (1 vot)    
    PDL beneficiar?! (Miercuri, 25 februarie 2015, 10:20)

    lili [anonim]

    Ca in cazul PSD - Adrian Nastase, la campania prezidentiala din 2004!
    Nastase candidatul la prezidentiale al PSD a facut puscarie, sa intelegem ca in final se va ajunge la TB candidatul PDL?!
    He, he, urmeaza vremuri interesante, cu megaaudiente la TVurile de stiri!
    Probabil ca va face ptr inceput Dl Blaga carare la DNA, apoi il va trage dupa el si pe Traian Basescu, ultimul mohican portocaliu!
    Ce spectacol, ce entuziasm pentru milioanele de romani umiliti de EU si PDl si TB!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by