Referat DNA: Tudor Breazu ar fi platit din mita organizarea zilei de nastere a Elenei Udrea si excursii pentru fostul ministru si Ana Maria Topoliceanu

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 11 februarie 2015, 11:48 Dosare Anticoruptie


Tudor Breazu ar fi intermediat primirea unei mite de aproximativ 300.000 de lei de catre Elena Udrea, din care ar fi platit pentru organizarea zilei ei de nastere la Predeal, dar si excursii pentru ea si Ana Maria Topoliceanu. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) arata, in referatul privind propunerea de arestare preventiva a lui Tudor Breazu, in dosarul Gala Bute, obtinut de Mediafax, ca firmele care executau lucrari finantate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului condus de Elena Udrea depindeau de "bunavointa" persoanelor cu functii de conducere din institutie pentru a evita intrarea in incapacitate de plata din cauza intarzierii decontarilor.

In acest context, in perioada 2010 - 2011, Tudor Breazu le-a ajutat pe Elena Udrea si pe Ana Maria Topoliceanu, directorul Companiei Nationale de Investitii, sa primeasca 300.000 de lei de la Dragos Marius Botoroaga, administratorul SC Consmin SA, scopul mitei fiind de a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societate in baza contractelor incheiate cu Compania Nationala de Investitii.

Dupa ce Compania Nationala de Investitii facea platile catre firma lui Botoroaga, acesta dispunea transferul a aproximativ 10 la suta din suma incasata catre Stefan Lungu, pe atunci consilierul personal al Elenei Udrea, prin societatea controlata de acesta - Last Time Studio SRL, in baza unor contracte de consultanta fictive, se mai arata in documentul citat.

In acest mod s-ar fi realizat cinci plati in valoare de 335.486 de lei, bani din care Lungu i-ar fi transferat lui Tudor Breazu, prin intermediul societatii Ekaton Consulting SRL, in baza altor contracte de consultanta fictive, sumele de 209.762 de lei, prin patru transferuri bancare, si de 90.000 de lei, in numerar, spun procurorii.

O parte a acestor sume i-ar fi fost inmanate in numerar Anei Maria Topoliceanu, care le-ar fi predat Elenei Udrea, mai spun procurorii, precizand ca diferenta a fost folosita de Breazu pentru a plati cheltuieli ale celor doua.

Astfel, potrivit anchetatorilor, Breazu a achitat mai multe servicii de care ar fi beneficiat direct Elena Udrea, respectiv contravaloarea cazarii pentru o vacanta petrecuta la hotelul Danai Beach Resort din Grecia, in perioada 2-5 septembrie 2011, si costurile petrecerii organizate cu ocazia zilei de nastere a acesteia, la data de 26 decembrie 2012, la Hotelul Orizont din Predeal, in suma de 12.999 de lei.

Sumele primite ar fi fost folosite si pentru plata unor excursii facute de Breazu cu Topoliceanu: la Florenta, in perioada 19 - 22 mai 2011 (cazare 9.462 lei, plus avion 4.468 de lei), la Mykonos - Grecia, in perioada 6 - 11 iulie 2011 (cazare 16.530 de lei si avion 9.354 de lei), si la Paris, in perioada 30 septembrie - 4 octombrie 2011 (avion 5.406 de lei).

De asemenea, Breazu ar fi achitat deplasarile lui Topoliceanu la Frankfurt, in perioada 30 noiembrie - 2 decembrie 2011 (cazare 2.283 de lei), sau ale unor membri ai familiei sale la Viena , in perioadele 24 - 28 august 2011 (cazare 4.530 de lei si avion 5.800 de lei) si 24 octombrie - 1 noiembrie 2011 (cazare 8.876 de lei plus avion 5.652 de lei), spun procurorii.

Anchetatorii mai noteaza ca, din declaratia Anei Maria Topoliceanu, rezulta ca sumele primite de la SC Consmin SA ajungeau in patrimoniul Elenei Udrea.

Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea, a fost arestat preventiv in 8 februarie, de Curtea de Apel Bucuresti. Decizia nu este definitiva, contestatia urmand sa se judece la instanta suprema.

Judecatorul de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Bucuresti a aratat, in motivarea deciziei, ca Tudor Breazu este un pericol concret pentru societate, chiar daca au trecut peste trei ani de la savarsirea faptelor de care il acuza DNA.

Magistratul a notat, in documentul citat, ca Tudor Breazu, acuzat de complicitate la luare de mita in dosarul Gala Bute, alaturi de ceilalti inculpati, a comis fapta in mod organizat, prin crearea unui circuit financiar complex si prin "ticluirea" de inscrisuri pentru a le da o aparenta de legalitate, implicand mai multe societati comerciale si folosind tranzactii fictive.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5057 vizualizari

  • -1 (5 voturi)    
    Turnatorii mint sa scape (Miercuri, 11 februarie 2015, 12:12)

    Cristiann80 [utilizator]

    Au turnat Breaza si Topoliceanu, cei care s-au imbogatit pe spinarea Elenei Udrea. Ei luau banii, da? Dar ei ii spuneau ce mizerii faceau? Cu siguranta nu, pe asta au si mizat, ca Udrea nu-i banuia avand incredere in ei.
    Iata cum plateste Udrea pentru ca a crezut in oamanii din jurul ei. Parerea mea este ca DNA nu trebuie sa cada in capcana turnatorilor. Sunt in stare sa spuna orice ca sa scape. Ori asta nu este corect, asta nu-i Justitie, ci executie!
    • +1 (3 voturi)    
      stai calm... (Miercuri, 11 februarie 2015, 13:06)

      geo12 [utilizator] i-a raspuns lui Cristiann80

      turnatoriile trebuie confirmate de dovezi! daca faptele ilegale ale Udrei exista si pot fi dovedite, atunci nu mai conteaza cine si cum a turnat! Tu ii plangi de mila acum Elenei ca a vut incredere in oamenii care o ajutau sa fure bani ?!
  • 0 (0 voturi)    
    fugi Tibi!!! (Miercuri, 11 februarie 2015, 12:37)

    CI CIONG [anonim]

    ca ai fost turnat! stii tu de cine! vezi bah Tibi ca viata nu e ca in filme... ce am fost si unde o sa ajungem... ti se rupe inima :(
  • -4 (8 voturi)    
    300000 RON spaga? Formidabil!!! (Miercuri, 11 februarie 2015, 13:03)

    triciupa [utilizator]

    Asta e gigantica spaga primita de Udrea? Deci toata tevatura asta care a intors tara cu fundu-n sus si a dat o gura de oxigen nesperata lui pontaghita e pentru 300000 RON (cam 70000 EURO)???
    Pai unde sunt sutele de milioane de euro despre care urlau televiziunile penalilor? Adica hai, inteleg ca Udrea n-a apucat sa stranga cat hrebenciuc prin conturile alea din Elvetia dar macar 50-100 de milioane acolo, macar sa fie la nivelul mediu de spaga din PSD, nu? Pai cum vine asta? Adica in timp ce greii din PSD agoniseau mii de hectare de padure, case peste case, fabrici, terenuri si alte bunatati Udrea se bucura la niste excursii in Grecia si o paranghelie de ziua ei la Predeal? E ridicol!
    Eu sper ca DNA sa vina cu ceva mai serios pentru ca asta cu 300000 lei e subtire rau si in cazul asta povestea cu Coldea incepe sa fie credibila...
    • 0 (2 voturi)    
      si? (Miercuri, 11 februarie 2015, 13:46)

      geo12 [utilizator] i-a raspuns lui triciupa

      Si Nastase a facut puscarie doar pentru "niste termopane". Infractiunile mari sunt ascunse mai bine decat cele mici.
    • -1 (1 vot)    
      Elena Udrea, balon de sapun (Miercuri, 11 februarie 2015, 15:55)

      EllenaS [utilizator] i-a raspuns lui triciupa

      Hotul ramane hot, indiferent de suma! Aceasta doamna a avut o atitudine total nepotrivita in toate functiile avute: tupeu nemasurat si ipocrizie. Este creatia lui Basescu si acum Basescu nu prea stie cum sa procedeze. O cam scalda. Mandatele lui sunt facute praf si pulbere. Elena Udrea l-a crezut pe Basescu vesnic aparator. Nefiind un om de calitate, s-au lipit de ea oameni la fel ca ea. A trait clipa si nu s-a gandit deloc la viitor. Isi merita cu prisosinta soarta. Pana mai ieri era data de multi ca exemplu de femeie de succes. Balonul de sapun s-a spart si nu a mai ramas nimic. Poate, doar averile dosite in stil mafiot, cine stie pe unde.
      • +1 (1 vot)    
        Pai noi vrem sa apara... (Miercuri, 11 februarie 2015, 17:19)

        triciupa [utilizator] i-a raspuns lui EllenaS

        ...averile alea dosite in stil mafiot, nu 300000 lei!
        Televiziunile gunoaielor si gunoaiele care se exhiba la televiziuni vorbesc de sute de milioane de euro iar procurorii vorbesc de 300000 de lei. Ce sa mai credem?
  • -1 (1 vot)    
    politicienii au strangulat economia... (Miercuri, 11 februarie 2015, 16:24)

    ..13 [utilizator]

    Este extrem de adevarat ca toti politicienii, indiferent de culoarea politica, au incercat sa ii santajeze pe oamenii de afaceri, mai mari sau mai mici.

    Este imposibil sa iti gestionezi cash flow-ul cu imbecilii astia intr-o economie care inca depinde masiv de finantarile de la stat sau de cele europene.

    Ar trebui sa mearga toti la BULAU!

    Nu ma intereseaza semnele uneia sau ale altora si nici cine ii sustine/ le este recunoscator/recunoscatoare.

    Locul lor este la BULAU pentru ca au omorat o multime de oameni care au incercat sa isi castige onest o paine in RO.

    O nesimtitia Udrea asta - la fel sunt toti care o sustin!

    La fel de nesimtiti sunt toti cei care au furat.

    Nici unul dintre ei nu a fost singur, au lucrat in grup organizat. DIICOT sa ii ridice pe toti!
  • +1 (1 vot)    
    de la zeci de milioane din microsoft (Miercuri, 11 februarie 2015, 16:59)

    a [anonim]

    am ajuns la organizarea unei zile de nastere si la o vacanta in grecia.

    cam putin
    • 0 (0 voturi)    
      circul asta cu udrea, este............ (Miercuri, 11 februarie 2015, 17:40)

      oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui a

      dirijat de coldea ., ponta ,etc......pt. a distrage atentia de la tepel uriase din afacerile, MICROSOFT, EADES,dezvoltarea locurilor de munca .....barbati curajosi, cat a fost basescula putere au tacut malc,,,,,,,acum sunt in voce.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by