VIDEO Gheorghe Stelian si Alexandru Faur, adusi pentru audieri la sediul DNA

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 10 februarie 2015, 19:34 Dosare Anticoruptie


Omul de afaceri Gheorghe Stelian este audiat, marti, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, anunta Agerpres.

La DNA este audiata, de peste sapte ore, si Elena Udrea, in dosarul Microsoft.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian este implicat in dosarul despagubirii ilegale de la ANRP, in care a fost arestata fosta sefa DIICOT Alina Bica.

Stelian nu a facut nicio declaratie la intrarea in sediul DNA, relateaza Mediafax.

Elena Udrea a venit la DNA in jurul orei 12.00, pentru a fi audiata in dosarele Microsoft si Gala Bute, insa, timp de sapte ore, ea a studiat aceste dosare, audierile incepind abia dupa ora 19.00, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Gheorghe Stelian este acuzat, in dosarul Alinei Bica, de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

UPDATE: Potrivit B1 TV, odata cu Gheorghe Stelian, a mai fost adus pentru audieri si Alexandru Faur.

Alexandru Faur este cel care, in septembrie 2010, a preluat creditul ipotecar de la BRD contractat de Elena Udrea pentru a cumpara un teren pe malul lacului Grivita. Despre Faur, revista Capital scria ca a fost partener de afaceri cu Gheorghe Stelian. Conform unui anunt al BRD, Alexandru Faur urmeaza a fi executat silit de banca, dupa ce nu a reusit sa ramburseze creditul preluat de la Elena Udrea.



In 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisa in judecata pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, impreuna cu ceilalti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

In perioada ianuarie 2011-2012, Dorin Cocos ar fi pretins si primit, de la Stelian, suma totala de 16 milioane de euro, in transe, in schimbul influentei exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Alina Bica si Sergiu Diacomatu, pentru asigurarea solutionarii a doua dosare de despagubire, printre care cel pentru terenul de peste 13 hectare din Capitala.

Totodata, Stelian, motivat si de valoarea uriasa a sumei pe care urma sa o primeasca, a acceptat solicitarea lui Alin Cocos de a cesiona 25% din drepturile de despagubire la trei persoane, indicate de acesta, in schimbul sustinerii cauzei sale la Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor.

In ceea ce priveste acuzatiile din dosarul Microsoft, anchetatorii spun ca, in 2009, Dorin Cocos, in baza unei intelegeri cu Gheorghe Stefan si cu Gabriel Sandu, ar fi pretins de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu noua milioane de euro pentru el, 3.996.360 de euro pentru Stefan si 2,7 milioane de euro pentru Sandu. Banii ar fi fost ceruti de Dorin Cocos pentru a-si exercita influenta asupra lui Gabriel Sandu, precum si asupra altor persoane din Guvern si, respectiv, din Ministerul Comunicatiilor si Ministerul de Finante, pentru a asigura firmelor sustinute de Florica adjudecarea contractului de licentiere Microsoft din anul 2009. Cocos ar fi primit de la Florica, prin intermediul lui Pescariu, suma de noua milioane de dolari.

Anchetatorii sustin si ca din verificarea extraselor de cont rezulta ca, in mai 2012, Dinu Pescariu a efectuat o plata in suma de 2,5 milioane de euro catre Gheorghe Stelian, persoana implicata in proiecte imobiliare impreuna cu Dorin Cocos.

"In cursul anului 2010, o persoana din anturajul lui Gheorghe Stelian a preluat creanta aferenta creditului de 3,26 milioane de euro contractat de Udrea Elena Gabriel la BRD-Group Societe Generale SA", au mai aratat procurorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2630 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by