Radu Mazare, audiat la DNA Constanta: "M-au chemat sa ma anunte ca s-a extins urmarirea penala" intr-un dosar legat de retrocedari

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 6 februarie 2015, 13:05 Dosare Anticoruptie


Radu Mazare (foto arhiva)
Foto: Agerpres
UPDATE Ora 14.10 Primarul Radu Mazare a declarat vineri la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Constanta, ca a fost instiintat ca s-a extins urmarirea penala in ceea ce il priveste intr-un dosar legat de retrocedari, fiind acuzat de abuz in serviciu.

"M-au chemat sa ma anunte ca s-a extins urmarirea penala, fiind acuzat de abuz in serviciu pentru ca patru functionari publici care au fost trimisi in judecata in dosarul mare din 2008 (n.r. - dosarul retrocedarilor trimis in judecata in 2008) nu i-am suspendat din functie. (...) Nu stiu, acum mi-au adus la cunostinta ca de ce nu i-am suspendat din functie, ca si-au luat leafa in mod ilegal, ca ar fi trebuit sa fie suspendati din functie. (...) Dintre acei functionari unul s-a pensionat - Marica, unul a plecat la un moment dat si, nu stiu, mi se pare ca numai unul mai lucreaza in continuare. In 2008 dosarul a fost trimis in instanta si eu am fost acuzat ca de ce din momentul in care dosarul a fost trimis in instanta nu i-am suspendat pe respectivii din functie", a spus edilul Constantei, potrivit Agerpres.

Initial, la intrarea in sediul DNA, Radu Mazare a declarat ca a fost chemat intr-o cauza care vizeaza un teren din statiunea Mamaia.

"Este vorba de terenul de sub celebra cladire Castel din statiunea Mamaia, cladire care a fost privatizata, dupa care terenul a fost cumparat de la Primaria municipiului Constanta in anul 2004, prin hotarare de Consiliu Local, cu evaluatori si asa mai departe. In dosarul ala am fost chemat, acum nu stiu de ce ma acuza", a spus Mazare jurnalistilor.

Intrebat daca procurorii DNA au mai venit vineri la Primarie, Mazare a raspuns: "Nu, nu au mai venit astazi dar am aflat de la viceprimarul meu Fagadau ca au ridicat contracte din anul 1995. Cu chioscurile unde se vand ziare (...) Acum 20 de ani eram asociat la ziarul Telegraf si au ridicat inclusiv contracte de acum 20 de ani (..) Atunci au fost controale si de la Garda Financiara, dar am avut controale si cand eram la liceu. Nu cred ca ma umfla dar oricum sunt pregatit cu geaca groasa, fular, dar cred in continuare acelasi lucru, ca singurii care impart dreptate si care ne pot scapa de haituiala sunt judecatorii. Si ati vazut ca astazi l-au achitat pe Marian Oprisan si vreau sa spun ca ma bucur tare mult pentru el. Mult a fost hulit de presa, de politicieni, aratat cu degetul si asa mai departe, si uite ca a fost achitat".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6304 vizualizari

  • +12 (14 voturi)    
    e nasol afara ptr kaiac (Vineri, 6 februarie 2015, 13:10)

    un domn [utilizator]

    e cald si bine la Brutarie...Felix ii trimite bezele la Brazilian..vor si ei o prospatura ..sa scape sapunuuu
    • +2 (4 voturi)    
      Nu cred ca vom vedea mari pesedisti la DNA! (Vineri, 6 februarie 2015, 20:30)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      GHITA si PONTA au penetrat SRI-ul, care detine dovezile pentru DNA. Fara ele, DNA-ul isi pierde obiectul muncii. Asa ca pana nu scapam de Ghita la SRI, el va conduce lupta anticoruptie...
  • +8 (10 voturi)    
    mascariciul asta penal e inca liber?! (Vineri, 6 februarie 2015, 13:38)

    lili [anonim]

    Cand il vedem si pe asta cu catuse?!
    Succes DNA, la puscarie cu "mazarea" asta stricata rau!!
  • +5 (7 voturi)    
    old vs new (Vineri, 6 februarie 2015, 14:18)

    goguleana lugojana [utilizator]

    ma uitam la colajele de la tv.
    daca acum ceva vreme era rosu in obraji, voios, acum e tras la fata, nedormit, cu cearcane cat borcanele.

    eu cred ca isi vede sfarsitul aproape.
  • +5 (7 voturi)    
    Nu ma are ce sa zica.. (Vineri, 6 februarie 2015, 14:50)

    Alius [anonim]

    ..Pana acum o tot dadea cu "procurorii lui Basescu".
  • +2 (4 voturi)    
    ....control la toate contractele ! (Vineri, 6 februarie 2015, 15:35)

    B.Michelle [utilizator]

    ...sa ii ceara toate contractele de inchiriere.... si la cladirile in care functioneaza sedii ale primariei...ca a imprastiat primaria asta in tot orasul...trebuie sa mergi in 10 locuri diferite ca sa iti rezolvi o problema...!!!!!
  • +4 (4 voturi)    
    tari calde (Vineri, 6 februarie 2015, 15:45)

    was [anonim]

    Mai bine s-ar pregatii cu chilotii de innot si ceva maruntis, daca trebe sa plece repede, doar nu merge in Rusia, ca are deja proprietate(ti) in Madagascar, tara care nu acord de extradare cu Romania.
    Doar nu crede ca o sa aiba norocul lui Oprisan, care a scapat, nu pentru ca ar fi nevinovat ci din alte cauze (lipsa de probe, spaga data unde trebe etc.)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by