Alina Bica: Kovesi s-a laudat ca va ajunge sa-mi construiasca anumite dosare penale/ Fosta sefa DIICOT sustine ca Florian Coldea i-ar fi cerut sa intervina pentru Ovidiu Tender

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 4 februarie 2015, 16:57 Dosare Anticoruptie


Alina Bica
Foto: Agerpres
Fosta sefa a DIICOT Alina Bica le-a spus judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie ca a avut relatii tensionate cu generalul SRI Florian Coldea si a aflat ca procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, se lauda in mod frecvent ca o sa-i construiasca anumite dosare penale, relateaza Agerpres. Detalii despre aceasta declaratie apar in motivarea deciziei prin care instanta suprema a dispus, pe 31 ianuarie, arestarea preventiva a Alinei Bica, alaturi de Adriean Videanu, Dorin si Alin Cocos.

Astfel, Alina Bica le-a spus judecatorilor ca a fost chemata de Florian Coldea, prim adjunctul Serviciului Roman de Informatii, "care mi-a adus la cunostinta o informare in care mi se preciza ca, din ratiuni de securitate nationala, avand in vedere pozitia domnului Tender in Africa si faptul ca prin SC Prospectiuni SA urmeaza sa se deruleze anumite contracte, ar fi oportun sa ma gandesc daca este posibil sa reanalizez situatia acestui inculpat".

"I-am explicat domnului Coldea ca lucrurile in dosar sunt foarte bine facute si ca o solutie de achitare este exclusa, iar dumnealui m-a intrebat ce parere am cu privire la modalitatea de executare a pedepsei", a continuat Bica.

Alina Bica a precizat ca a refuzat aceasta cerere, "dar ulterior intalnirii cu domnul Coldea Florian am constatat, ca efect, doua aspecte la nivelul directiei DIICOT: nu a mai primit nicio sesizare de la SRI cu privire la noi posibilitati de investigatii in dosare, astfel ca in decursul anului 2014 la DIICOT au venit in total un numar de 6-7 sesizari si toate neserioase".

Mai mult, in mod frecvent, i se aducea la cunostinta, prin intermediul unor persoane, ca "poate ar fi cazul sa parasesc functia pe care o ocup, ca in birou mi-a fost instalata tehnica de interceptare si ca doamna procuror sef Kovesi s-a laudat, in mod frecvent, ca va ajunge sa-mi construiasca anumite dosare penale, lucru care s-a si intamplat".

"Doresc sa precizez faptul ca il informam pe dl. Coldea in legatura cu fiecare termen de judecata care se acorda in cauza si nu am facut niciun demers de usurare a situatiei inculpatului Tender. Doresc sa precizez faptul ca, din practica judiciara public existenta, constatasem ca inclusiv procurori DNA pusesera concluzii de prescriptie a faptelor in anumite dosare penale si instanta nu a tinut cont de aceste concluzii dispunand condamnarea inculpatilor si, ca atare, am apreciat ca nu savarsesc nicio infractiune deoarece nu am vazut niciunul din acei procurori urmariti penal, de exemplu, in cazul transferurilor, DNA a pus concluzii de prescriptie a faptelor pentru inculpatul Stoica Mihai, iar instanta l-a condamnat la 3 ani inchisoare. Acelasi lucru l-a facut si domnul procuror Radescu in dosarul Dinu Patriciu pentru inculpatul Rosca Stanescu si instanta l-a condamnat la 2 ani inchisoare. Dar se pare, cu toate astea, ca nu am sfarsit bine si domnul Coldea, cu ajutorul doamnei Kovesi, si-a tinut promisiunea. Doresc sa precizez ca relatiile dintre mine si domnul Coldea au fost destul de tensionate, cu atat mai mult cu cat acesta era preocupat de declansarea momentelor operative si in alte cauze ale DIICOT, lucru cu care nu am fost de acord, si am lasat lucrurile sa mearga in ritmul lor firesc iar actiunile sa fie declansate atunci cand sunt probe in cauza si nu cand dorea SRI", a mai spus Bica.



Alina Bica este cercetata intr-un nou dosar, disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP, fiind acuzata, printre altele ca l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender sa obtina o solutie favorabila in dosarul Rafo-Carom, aminteste Mediafax.

In acest dosar, Inalta Curte de Casatie si Justitie a emis sambata mandate de arestare preventiva pentru Alina Bica, Dorin Cocos, fiul sau Alin Cocos, Adriean Videanu si Florentin Mihailescu.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca in instanta s-a afirmat ca Alina Bica a fost amenintata cu moartea intr-un hotel din Constanta de doi deputati PSD in legatura cu ancheta pe care o facea in dosarul RAFO-Carom al omului de afaceri Ovidiu Tender si ca patronul hotelului respectiv ar fi fost de fata.

Procurorii DNA arata, in referatul cu propunerea de arestare a fostei sefe a DIICOT ca Alina Bica a subordonat DIICOT intereselor lui Ovidiu Tender, a pus procurorii de sedinta sa depuna concluzii favorabile in procesul acestuia si chiar sa semneze un proces-verbal ca vor proceda asa.

"Probele administrate in cauza pana in acest moment al cercetarilor vizeaza modul in care procurorul sef DIICOT, Bica Alina Mihaela, dupa preluarea functiei, in anul 2013, in urmarirea intereselor inculpatului Tender Ovidiu, de a nu fi condamnat la o pedeapsa cu executare, a dispus masuri abuzive care sa directioneze concluziile si pozitia judiciara a DIICOT in fata instantei de judecata de o maniera in care acesta sa nu fie pasibil de o pedeapsa cu inchisoarea cu executare in regim de detentie", se arata in referatul obtinut de Mediafax.

Practic, noteaza anchetatorii DNA in continuare, odata ce a ajuns la conducerea DIICOT, Bica "a inteles sa subordoneze institutia pe care o conduce interesului inculpatului Tender Ovidiu", in dosarul RAFO-Carom.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a formulat la randul sau, vineri, un denunt impotriva Alinei Bica, legat de o mita pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-sef al DIICOT, sub forma de actiuni, printr-un intermediar.

In decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat in dosarul Carom la 11 ani si patru luni de inchisoare, decizia nefiind insa definitiva.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























11582 vizualizari

  • +4 (10 voturi)    
    daca a fost asa... (Miercuri, 4 februarie 2015, 17:05)

    ..13 [utilizator]

    .. de ce nu a luat masuri de atunci - sa demarce presiunile/amenintarile la care este supusa??? Acum este prea tarziu...

    Mare rusine!
    Sefa DIICOT saltata de propriul sau personal!
  • +5 (17 voturi)    
    madam... (Miercuri, 4 februarie 2015, 17:10)

    unualibro [utilizator]

    intre dumneata, care te plimbai cu Udrea de mana la Paris, si un gen. SRI care declari ca ti-a pus gand rau, spre cine crezi ca inclin sa cred?
  • +4 (10 voturi)    
    Ciudat (Miercuri, 4 februarie 2015, 17:10)

    takada [utilizator]

    Foarte ciudat!
    Tocmai acum cand rusii au inceput ofensiva in Est,fortati de catre sanctiunile Vestului,au inceput si atacurile impotriva SRI si DNA.
    Penalii impreuna cu rusofilii nostri au inceput asaltul impotriva unor institutii care inca isi fac treaba in tara.
    Nu zic ca toti si toate ar fi imaculati/e dar cam bate la ochi toata vanzoleala asta impotriva acestor 2 institutii.

    Oare faptul ca musiu voiculescu nu a putut iesi de la parnaie a declansat atacurile astea?
    Ciudat!
  • +9 (13 voturi)    
    se pare că SRI a dat de cuibul infractorilor (Miercuri, 4 februarie 2015, 17:32)

    visio [anonim]

    Adică a ajuns la esență! Să vedem faptele:
    1. George Maior își forțează propria demisie certându-se cu ditamai judecătorii; e clar că Maior a făcut acest intenționat tocmai pentru a i se cere demisia;
    2. Apoi iese Udrea și spune că adjunctul SRI l-a obligat pe Cocoș să-i dea lui Ghiță 500.000€; pe bune? Păi Ghiță avea banii ăștia de buzunar înainte ca Elena Udrea să descopere utilitatea hainelor;
    3. acum apare corupta asta de Alina Bica și vorbește prostii; care este scopul acestei infractoare? Să nu ne amăgim crezând că un oficial de rangul ei poate fi arestat numai pentru o presupunere; dosarul Alinei Bica este beton și ea știe că drumul ei se termină în pușcărie.
    Evident că SRI a fost cu ochii pe ei tot timpul și acum vor să se răzbune. Pe de o parte SRI face treaba pentru care este plătit, pe de altă parte vedem numai corupți: Ghiță, Maior, Ponta, Bica, Obreja, etc. Sincer, Obreja a căzut ca fraierul în treaba asta. Că era el sau altul....sigur că nu conta. El i-a ieșit în drum Vampei blonde. Apropo, vă amintiți ce a spus Băse despre elena udrea: ”este onestă și loială”. Hai să facem o analiză pe text: un om onest nu trebuie să fie neapărat cinstit; un om loial depind ecui este loial! Deci, e promoție la scaune și dați fuga la piață să vă luați popocorn. Părerea mea este că George Maior va fi următorul arestat. Ok, veți spune că un șef de Serviciu secret unu poate și nici nu trebuie să fie arestat. Eu pot să cred și asta, ceea ce conduce la altă concluzie: cineva de foarte sus trebuie să cadă. Și nu mă refer la Băsescu pentru că la cât i-au vrut unii capul era floare la ureche să îl agațe cu ceva! Părerea mea este că asistăm la ultimele luni din viața PSD-ului. Literalmente! De ce spun treaba asta: DNA a terminat 2014 foarte aglomerată și a început 2015 într-un iureș! Frate, da iureș rău! Vă mai amintiți ce spunea Plagiatorul: ”Dacă nu ies Președinte, scapă cine poate!” Exact asta se întâmplă!
    • -1 (1 vot)    
      am votat anti-ponta si nu pro Iohannis (Miercuri, 4 februarie 2015, 23:15)

      was [utilizator] i-a raspuns lui visio

      Dar se pare ca a inceput treaba bine facuta, iar domnul presedinte Klaus Iohannis tace si face.
      • 0 (0 voturi)    
        johannis nu are nicio treabă aici, el doarme (Joi, 5 februarie 2015, 11:41)

        visio [anonim] i-a raspuns lui was

        dacă nu candida înpotriva Plagiatorului, pierdea glorios; el este bun ca primar și atât; johannis este cel mai prost Președinte ever; îți amintești de expresia cu profesorii ghinioniști?! Trebuie ori multă prostie, ori mult sadism să afimi așa ceva! Și într-un caz și în celălalt, nu vorbim de inteligență.
        Eu tot cu johannis am votat, deși este omul psd-ului. De când a venit la Cotroceni a făcut nimic: a mers la slujbe religioase, la je suis Charlie....despre Poziția Plagiatorului și despre faptul că Ponta este o rușine pentru România nu am auzit niciun cuvânt!
  • +5 (7 voturi)    
    nu e foarte clar ce vrei sa spui (Miercuri, 4 februarie 2015, 17:44)

    -dorian- [utilizator]

    dar imi doresc foarte mult ca vinovati sa fie in arest, poate se sparge acesa cloaca de politicieni mizerabili care si-au batut joc de noi si ne-au distrus tineretea
  • +2 (6 voturi)    
    bica=taur (Miercuri, 4 februarie 2015, 17:55)

    transformare.... [anonim]

    Sper ca justitia sa-si respecte menirea iar "taurita" sa raspunda penal pentru infractiunile savarsite cu intentie ori fara.
  • -2 (4 voturi)    
    comentariu (Miercuri, 4 februarie 2015, 19:01)

    Stanciu [anonim]

    Delatorii,beneficiarii sacoselor lui Udrea sunt foarte vigilenti si prezenti iute pe toate blogurile . Astia sunt ca raia ,nu inteleg ca gata le-a secat izvorul,le-a trecut vremea si sa se apuce de munca cinstita ,fara delatiuni,manipulari si vanzari/cumparari de constiinte .Plecati de aici baieti/fete ,la munca cinstita,lasa-ti intoxicarile ca ne-am saturat de minciunile voastre.
  • +3 (7 voturi)    
    Aceasta alina bica pare sa fie (Miercuri, 4 februarie 2015, 19:15)

    gica43 [utilizator]

    .....-si probabil ca este-o mare,mare hoata !!
  • +3 (3 voturi)    
    Alta infractoare... (Miercuri, 4 februarie 2015, 20:53)

    Fanfan la tulipe [utilizator]

    Brusc au prins voce infractoarele tarii....Madam sef DIICOT care a cerut procuorilor din subordine sa ceara in instanta pedeapsa cu suspendarea pentru Tender...Cea care a luat un teren mita si care a dat despagibiri de milioane de euro familiei cocos si prietenei udrea...
  • 0 (4 voturi)    
    concluzia? (Miercuri, 4 februarie 2015, 23:09)

    was [utilizator]

    Din acest articol eu inteleg urmatoarele:
    Doamna Bica nu a fost de acord cu cererile domnului Coldea de a sustine cauzele domnului Tender. Astfel sumele platite de domnul Tender au ocolit pe domnul Coldea, iar doamna Bica astfel a "castigat" mai mult, dar a si "pierdut" mult cu relatia si-asa tensionata cu domnul Coldea.
    Pana la urma toti au mustata murdara, poate nu ar trebui sa scriu aici nici eu niste nebunii, ca vorba, sri te priveste...
  • +1 (1 vot)    
    coruptie generalizata la varfurile societatii (Joi, 5 februarie 2015, 10:50)

    licarirea [anonim]

    Urata treaba, Coruptia s-a dezvoltat treptat, la toate sferele si varfurile institutiilor. SRI-ul are o mare problema de raspundere, nu a prevenit, nu ne-a aparat de mafioti din interior si nici de cei din exterior. Ori este o mare eroare de sistem, ori angajatii SRI nu si-au respectat juramintele si procedurile din fisa postului. Poate fi o mare vinovatie de neglijenta in serviciu. Poate ca Alina are dreptate, cand afirma despre JOCURILE MURDARE, presiunile, intimidarile, diversiunile unor lideri ai SRI, care poate au alte scopuri si obiective decat acela declarat sa-si apere tara cu pretul vietii. Acum incepe o noua era, ciocnirea intre coruptii de marca ai societatii romanesti. Cine a facut societatea romaneasca asa de corupta. Cine are interes si cine ne mai apara de cainii turbati din interior si de lupii fiorosi din exteriorul tarii.
  • 0 (0 voturi)    
    Deocamdata dna Kovesi (Joi, 5 februarie 2015, 19:19)

    mopsu [utilizator]

    merge inainte, chiar cu victime colaterale. Mai are multe de facut si de bagat la beci, hotii din Romania sunt incredibil de multi.Acum , hotii modifica din mers metodele de furat, asa ca drumul e lung.
  • 0 (0 voturi)    
    incep sa ma cutremur (Joi, 5 februarie 2015, 23:46)

    necunoscator [anonim]

    Incerc un mic efort de imaginatie:
    1. Doamna Bica cu noroc si gratie ajutorului SRI este mare infractoare corupta, prinsa si urmeaza sa faca puscarie. Fericire maxima, inca o bila alba pentru Romania in lupta cu coruptia. Sa spunem ca este de bine.
    2. Dar daca doamna Bica asa cum afirma acum( sa admitem ca nu minte) cand este in arest la stramtoare, nu a mai facut jocurile SRI-ului (si in special ale varfului - Maior, Codlea) in cazul Tender? Pare fireasca atat denuntarea lui Tender impotriva lui Bica cat si supararea lui Codlea pe Bica pe 2014. Aceasta oarecum demonstreaza lipsa dosarelor trimise catre DIICOT dar si sa spunem ciudatul filaj la Paris, aparut in presa mai mult ca o gafa si disparut tot la fel.

    Daca Domnul Codlea in incercarea de a o avea la mana pe doamna Bica intr-un caz de coruptie majora in care sunt implicati toti la nivel inalt, chiar a pus sa-i fie filata intreaga activitate, ma intreb cine oare usor usor incepe sa se instaureze la puterea acestei tari?

    Si ma mai intreb daca toate dosarele grele au inceput sa fie perfectate cu o viteza ametitoare, de ce dosarul lui Ghita (ofiter acoperit) cu Acesoft-ul este in capul listei pe Hotnews cu 12 ani blocare?

    Ma ingrozeste un singur gand - imediat dupa caderea comunismului cu totii eram speriati de "vin securistii!!!" sau unitati externe sub acoperire infiltrate.

    Ma intreb, exista oare o forma corupta de securisti in democratie? ... se poate asa ceva?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by