Peste 230 de angajati ai Ministerului de Interne au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie in 2014

de Alina Neagu     HotNews.ro
Duminică, 1 februarie 2015, 14:00 Dosare Anticoruptie


Peste 230 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne au fost trimisi in judecata, anul trecut, in dosare instrumentate de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie, sub coordonarea procurorilor Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, DNA si DIICOT, potrivit bilantului Directiei Generale Anticoruptie, anunta Mediafax.

In 2014 au fost inculpate 1.603 persoane, cu 35 la suta mai multe decat in anul precedent, dintre care 236 sunt angajati ai Ministerului Afacerilor Interne, 31 cu functii de conducere si 205 cu functii de executie, se arata in bilantul Directiei Generale Anticoruptie.

Ofiterii de politie judiciara ai DGA au facut anul trecut cercetari in 2.414 dosare si s-a inceput urmarirea penala in 1.023 de cazuri, dintre care 183 sunt instrumentate sub coordonarea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, 35 sub coordonarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si 805 de catre procurori ai structurilor teritoriale ale Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In ceea de priveste masurile preventive, au fost arestate 251 persoane, dintre care 37 la domiciliu. Totodata, in 31 de dosare s-a hotarat controlul judiciar asupra unor inculpati.

Politistii DGA au facut, anul trecut, 141 de actiuni de prindere in flagrant, care au vizat 158 de persoane cercetate pentru fapte de coruptie sau asimilate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























503 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by