Cum au ajuns procurorii la Elena Udrea. Mecanismul prin care banii negri se albesc

de Dan Tapalaga     HotNews.ro
Joi, 29 ianuarie 2015, 17:20 Dosare Anticoruptie



Elena Udrea la DNA / Foto: Agerpres

Elena Udrea a ajuns joi cu mandat de aducere la sediul DNA, dupa ce alte personaje - cheie in dosarul Microsoft au fost fie arestate preventiv, ca Dorin Cocos sau Gheorghe Stefan (Pinalti), fie sunt in arest la domiciliu, ca Gabriel Sandu sau Nicolae Dumitru (Niro), fie au colaborat cu procurorii, ca Dinu Pescariu si impotriva carora nu s-au dispus masuri speciale. De la izbucnirea scandalului incoace, Elena Udrea a negat tot timpul ca ar avea vreo legatura cu afacerea Microsoft, cu argumentul suprem ca nu stia nimic despre afacerile sotului, de care a si divortat in iunie 2013.
  • Ce date, indicii si probe incriminatorii ar putea avea procurorii? Cum au legat-o de afacerile sotului? Prin ce mecanism banii negri din afacerea Microsoft ar fi ajuns albi in posetele Elenei Udrea?
Intai de toate, sa recapitulam faptele. Dosarul Microsoft este mare, cu mai multe ramificatii, dar ne vom rezuma strict la felia din dosar in care este vizata Udrea.

Potrivit referatului de arestare a lui Dorin Cocos, acesta a pretins de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu suma de 9 milioane de euro pentru el, aproape 4 milioane de euro pentru Gheorghe Stefan si 2,7 milioane de euro pentru Gabriel Sandu cu scopul de a asigura adjudecarea contractului de licentiere Microsoft din anul 2009.

Problema e ca acesti bani negri trebuia cumva albiti pentru a putea fi utilizati. Protagonistii afacerii Microsoft ar fi aplicat cel putin doua metode de albire, dupa cum rezulta din datele procurorilor.

De pilda, spagile pentru Pinalti si Gabriel Sandu ar fi fost  plimbate prin off-shore-uri pentru a li se pierde urma. De acolo s-ar fi intors in firme controlate de apropiatii lui Gheorghe Stefan. Acestia, la randul lor, au calitate de martori in dosar, indiciu ca au colaborat cu procurorii. Este cazul lui Draghis Decebal Silviu, martor in dosar, proprietarul uneia dintre firmele off-shore implicate in circuitul spagii - DD Land Oil Corporate LTD.

Dorin Cocos nu ar fi apelat la metoda plimbarii banilor prin firme off-shore, ci ar fi aplicat metoda imprumutului, in varianta simpla sau ceva mai sofisticata.

Prin metoda imprumutului in varianta simpla nu pot fi spalate sume prea mari de bani fara ca asta sa bata la ochi.
In consecinta, sumele declarate public ca imprumuturi directe de la Dinu Pescariu sunt relativ mici: una de 200 de mii de RON, alta de 500 de mii de euro.

Fiind ministru, Elena Udrea trebuia sa declare orice imprumuturi luate in nume personal sau de catre sotul ei de la acea vreme.

Potrivit unei investigatii GSP
din octombrie 2014, in declaratia de avere depusa de Elena Udrea in 2009, aceasta raporteaza un imprumut de la Dinu Pescariu in valoare de 200.000 de RON (aprox 40.000 de euro), pe care l-ar fi luat in 2008. Tot intr-o declaratie de avere, Udrea raporteaza in 2012, adica trei ani mai tarziu, un imprumut de 500 de mii de euro pe care l-ar fi cotractat Dorin Cocos tot de la Dinu Pescariu.

De mentionat ca Pescariu are calitate de martor in dosarul Microsoft, nu a fost pus sub invinuire, ceea ce indica o posibila colaborare cu procurori.

In consecinta, procurorii au suspiciunea legitima ca o parte din spaga intermediata de Dinu Pescariu de la Claudiu Florica ar fi intrat direct in buzunarele Elenei Udrea prin metoda unor mici imprumuturi fictive.

Aceste suspiciuni s-au amplificat dupa o serie de perchezitii realizate de procurori.

La perchezitii, procurorii au descoperit la domiciliul lui Dinu Pescariu 21 de chitante si cinci pixuri cu paste avand culori diferite. Anchetatorii sustin ca aceste chitante sunt fictive, antedatate si scrise cu pixuri diferite tocmai pentru a le da o aparenta de autenticitate atat lor, cat si "imprumutului".

Altfel spus, dupa ce Cocos a luat "imprumutul" de 500.000 de euro de la Dinu Pescariu in mai 2011 si raportat in declaratia de avere al Elenei Udrea din 2012, ar fi neglijat ani de zile sa lase vreo urma ca plateste cu adevarat "rate". S-ar fi grabit sa fabrice hartii abia dupa constituirea dosarului Microsoft, falsificand cele 21 de chitante pe baza carora pretinde ca ar fi platit diverse sume de bani lui Pescariu.

Intrebata in octombrie 2014 de HotNews.ro ce stia despre cele doua imprumuturi, Elena Udrea a raspuns: "Oricare dintre imprumuturi apartineau lui Dorin Cocos. Ambele au fost imprumuturile sotului meu, au o relatie de afaceri, e problema lui".

Pana aici, Udrea nu pare sa aiba o problema. De aici incolo, situatia se complica, la fel metodele de albire.

Cum spuneam, aceste sume sunt relativ mici. Ce s-a intamplat cu marea spaga de 9 milioane? Dorin Cocos ar fi primit in mana toti banii care trebuia cumva introdusi in circuitul familiei.

Aici intervine a doua metoda de albire. Potrivit procurorilor, Cocos a imprumutat firma Euro-Hotels in perioada septembrie - decembrie 2009, deci la cateva luni dupa ce ar fi incasat spaga de 9 milioane de euro, cu sume cuprinse intre 30-40.000 de RON (adica aprox 8-9 mii de euro). Ar acordat in total 14astfel de imprumuturi propriei companii hoteliere. Dar nici in acest mod n-au intrat pe circuit foarte multi bani din presupusa spaga de 9 milioane de euro, decat putin peste 100.000 de euro.

Insa procurorii retin alt aspect. Tocmai aceste imprumuturi acordate firmei nu apar in declaratia de avere a Elenei Udrea din anul 2010. Potrivit anchetatorilor, fostul ministru avea obligatia legala sa le mentioneze in declaratia de avere intrucat a declarat incasarea de dividende de la societatea Euro Hotels.

In fine, a treia metoda prin care procurorii suspecteaza ca ar fi fost spalati banii negri ar fi fost afacerile imobiliare ale familiei Udrea - Cocos.
Aici lucrurile sunt mult mai sofisticate si inca neclare.

Cert este ca in mai 2012, Dinu Pescariu ar fi platit 2, 5 milioane de euro catre Stelian Gheorghe, celebrul personaj implicat in afaceri imobiliare cu Dorin Cocos si protagonist in scandalul despagubirilor. In treacat fie spus, tot azi a fost chemata la DNA Alina Bica, trimisa in judecata in stare de arest in dosarul mafiei retrocedarilor de la Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor.

Procurorii mentioneaza ca in 2010 o persoana din anturajul lui Gheorghe Stelian a preluat creditul de 3,6 milioane de euro contractat de Elena Udrea pentru a cumpara un teren pe malul lacului Floreasca. Despre Alexandru Faur, revista Capital scria ca a fost partener de afaceri cu Gheorghe Stelian.

Intr-un interviu acordat HotNews.ro in iunie 2010, Elena Udrea declara ca are insomnii din cauza creditului de 3,6  milioane: “Nu pot sa dorm noaptea si va spun de ce nu pot sa dorm: pentru ca eu trebuie sa achit acest credit pana la sfarsitul acestui an“.

In prezent, terenul de pe malul Lacului Grivita cumparat de Elena Udrea  in 2007 cu un credit ipotecar de la BRD este scos la licitatie de banca. Procedura urmeaza sa aiba loc in 11 februarie 2015, dupa cum arata un document publicat in acest sens de catre banca, dupa cum scrie site-ul investigatiimedia.ro.

Aici nu e clar ce a castigat cuplul Cocos - Udrea dintr-o schema complicata, desi s-ar putea ca planurile lor sa fie date peste cap de criza izbucnita in 2008. Udrea marturisea in interviul din 2010 pentru HotNews.ro ca intentiona sa dezvolte o afacere imobiliara:

"M-am gandit la vremea aceea ca pe acel teren pot sa dezvolt un condominium, nu-i asa mare, e de 6.000 de metri, cateva case am gandit ca pot sa construiesc, sa le vand sa platesc creditul si sa am si eu un profit. Dar, ca dovada, ca inca o data in viata am primit o lectie, ca nu trebuie sa fac lucruri la care nu ma pricep, a venit criza imobiliara si am ramas cu terenul. N-am construit absolut nimic".

Daca Alexandru Faur era intr-adevar un om din anturajul lui Gheorghe Stelian, care luase 2,5 milioane de euro de la Dinu Pescariu drept spaga in afacerea Microsoft, se poate intelege ca Faur urma sa achite creditul preluat de la Udrea cu banii din mita. Altfel spus, ar fi actionat ca interpus, dar nu sunt probe clare in acest sens.

Cele trei situatii de posibila spalare de bani - prin imprumuturi fictive directe, prin creditarea propriilor firme cu bani din spaga sau dezvoltarea unor afaceri imobiliare suspecte cu personaje implicate in afacerea Microsoft sau prin interpusi - i-au determinat pe procurori sa formuleze acuzatii de spalare de bani si fals in declaratii impotriva Elenei Udrea.

Anchetatorii mai invoca un argument in favoarea lor. Si anume, faptul ca in perioada 2009 - 2013 Elena Udrea a declarat (vezi aici ultima declaratie de avere) achizitionarea mai multor bunuri imobile (terenuri, case) a caror valoare depaseste veniturile obtinute din leafa de ministru. In consecinta, se prezuma ca a utilizat venituri din alte surse - imprumuturi, dividende - si ca si-a asumat si raspunderea pentru provenienta acestora.

Potrivit art. 29 alin. 1 lit. c din Legea 656/2001, dobandirea sau folosirea de bunuri, cunoscand ca acestea provin din savarsirea de infractiuni, constituie infractiunea de spalare a banilor. Procurorii sustin ca "Udrea Elena Gabriela cunostea provenienta fondurilor utilizate pentru achizitionarea de bunuri comune, avand cunostinta si de intentia inculpatului Cocos Dorin de obtinere a unor chitante false privind restituirea pretinsului imprumut de la Pescariu Dinu".

In referatul procurorilor prin care s-a dispus retinerea lui Cocos, apare o singura referire la "Elena", intr-un dialog cu Dinu Pescariu pe tema "imprumutului":

Dorin Cocos: Las-o asa, ca e mai bine. Las-o asa. Ca am vorbit si cu ...cu Elena si a zis: Foarte bine.
Dinu Pescariu: Da?
Dorin Cocos: Da.
Dinu Pescariu: Bravo
Dorin Cocos: Cand...Am spus...Cam am stat si m-am gandit...Bai, acolo nu scrie ca trebuie sa-i dau decat dupa 10 ani. Pai incep sa-i dau de maine. Ce? Hai sa fim drepti. Si cu asta basta. Si tu lasa-le acolo!
Dinu Pescariu: Mi-a fost frica sa le duc acasa.
Dorin Cocos: Foarte bine! Esti nebun? Mai bine da-le incoace!
Dinu Pescariu: Da.
Dorin Cocos: Lasa-le, dracu'! Ei, usor, asa!

Elena Udrea si-a construit intreaga aparare pe argumentul suprem ca nu stia nimic despre afacerile sotului. Asta a sustinut si joi, la iesirea de la DNA, sugerandu-le jurnalistilor sa-l intrebe pe Dorin Cocos despre sumele de bani.

In octombrie 2014, am intrebat-o pe Elena Udrea intr-un interviu pentru HotNews.ro cum de nu a simtit in bugetul familiei ca au intrat 9 milioane de euro, in caz ca acuzatiile din dosarul Microsoft se dovedesc reale. Elena Udrea a raspuns:

"Eu cred ca nu a existat aceasta situatie, dar chiar daca ar fi fost altfel tot ce tine de afacerile sotului meu e un lucru care niciodata nu m-a interesat. Sa-mi fac timp sa ma gandesc la problemele cu care eu ma luptam era mai important decat orice altceva".

Intre timp insa s-au mai petrecut cateva evenimente care au starnit reactii nervoase din partea Elenei Udrea: Cativa martori in dosar au colaborat cu procurorii. Nu se stie ce si cat au spus, impotriva cui au depus marturie. Cert este ca Udrea a postat pe Facebook, la data de 26 ianuarie, o postare care incepe asa:

"Nu comentez masura luata de instanta in dosarul Microsoft, la cererea DNA, de a-i elibera pe Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru, dupa trei luni de arest preventiv, desi este grav ca s-a ajuns sa fii liber daca spui orice despre oricine, sau despre cine trebuie, adica daca faci acuzatii la adresa cuiva, chiar nedovedite. "

De aici incolo, aceasta va fi batalie marea batalie in instanta. Procurorii vor incerca sa dovedeasca faptul ca Udrea era unul din marii beneficiari ai spagilor din dosarul Microsoft si ca stia de traficul de influenta exercitat de fostul ei sot. Pe de alta parte, Udrea va sustine pana in panzele albe ca habar nu avea de unde veneau milioanele de euro plimbate prin conturile, afacerile si averea familiei, care cresteau de la un an la altul.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























32044 vizualizari

  • -9 (59 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 29 ianuarie 2015, 17:42)

    [anonim]

    • -19 (35 voturi)    
      Iohannis e in spatele mizeriilor (Joi, 29 ianuarie 2015, 18:06)

      NU s epaote demonstra nimic [anonim] i-a raspuns lui

      Nimic adevarat, doar speculatii. Nimic care sa se poata demonstra ca Udrea stia ce face Cocos sau partenerii sai de afaceri.
      Dle Tapalalga, nu asa se face jurnalistica, dupa cum va convine. Ce dovezi aveti ca Udrea stia ceva?!
      Nu cred nimic. dar pot spune ca Maior n-a picat din senin. Ca Iohannis, Blaga ar dormi si n-ar lucra? Nu-si asigura linistea dosarelor?
      Sa nu va scape aspectul caderii lui Maior. Iohannis cu el la SRI nu putea opri colaborarea cu DNA pe dosarele lui Blaga si tota mafia PNL.
      • +3 (17 voturi)    
        E bine pentru PMP! (Joi, 29 ianuarie 2015, 20:31)

        AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui NU s epaote demonstra nimic

        PMP se reformeaza in timp ce mizeriile PSD si PNL nu se pot reforma decat prin disparitie...Cu Ludovic Orban, Victor Ponta, Nini Sapunaru, Liviu Dragnea si Mihaita Calimente nu poti face Romania lucrului bine facut...
      • +2 (2 voturi)    
        curat in spate (Vineri, 30 ianuarie 2015, 8:54)

        amycus [utilizator] i-a raspuns lui NU s epaote demonstra nimic

        da umflati-i!
    • +18 (26 voturi)    
      Da multe lumanari trebuie ca ai tinut (Joi, 29 ianuarie 2015, 18:45)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui

      de ai ajuns la aceste adanci cugetari.
      • -8 (14 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Joi, 29 ianuarie 2015, 19:41)

        [anonim] i-a raspuns lui ty

        • 0 (0 voturi)    
          Desteptii din Romania au rabdare (Vineri, 30 ianuarie 2015, 14:22)

          ty [utilizator] i-a raspuns lui

          Nu vad de ce trebuie sa bage in seama racnetele isterice si trivialitatile.
      • -2 (14 voturi)    
        nu au fost lumanari (Joi, 29 ianuarie 2015, 22:03)

        Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui ty

        Au fost aparate foto, la ceas de noapte. Cand se ducea sa consilieze pe el presidente la cotroceni, pe la 2-3dim. Ah, da... nu mai era consiliera, dar profesionismul in meserie se mentine prin practica, in special pentru clientii fideli si speciali.
    • +4 (6 voturi)    
      whooop-whooop! (Vineri, 30 ianuarie 2015, 8:25)

      amycus [utilizator] i-a raspuns lui

      cine-i saltat in ianuarie,
      hai sus,
      hai sus,
      hai sus!
    • -3 (9 voturi)    
      la perdeluta... (Vineri, 30 ianuarie 2015, 8:53)

      amycus [utilizator] i-a raspuns lui

      adio pd, adio pdl...
      welcome pmp... partidul marilor puscariabili

      ti-am pregatit un pres la noi in celula!

      hai basescu la putere!
  • +28 (46 voturi)    
    ignore (Joi, 29 ianuarie 2015, 18:14)

    Mazeta [utilizator]

    Udrea nu știa nimic despre afacerile lui Cocoș, așa cum Microsoft SUA nu știa nimic despre afacerile Microsoft România.
    • +3 (27 voturi)    
      Udrea, buna pentru puscarie! (Joi, 29 ianuarie 2015, 19:17)

      cenzuratul [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Udrea, buna pentru Romania, buna pentru puscarie!
    • +4 (10 voturi)    
      Ca-n capra cu trei iezi (Joi, 29 ianuarie 2015, 19:41)

      Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      le-au tras-o americanii, au pus sarmalele deasupra gropii cu jăratic de s-au îngrămădit toţi hapsânii.
    • +1 (7 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Joi, 29 ianuarie 2015, 20:49)

      [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

    • +4 (8 voturi)    
      Pareri si pareri (Joi, 29 ianuarie 2015, 21:51)

      acer [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Microsoft SUA nici nu stie unde e romania pe harta.
    • -3 (9 voturi)    
      basistii sunt groggy (Vineri, 30 ianuarie 2015, 8:55)

      amycus [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      au ajuns sa voteze comentariile mazetei! :)))
      • 0 (0 voturi)    
        comentariile (Vineri, 30 ianuarie 2015, 14:14)

        nahir [utilizator] i-a raspuns lui amycus

        pertinente si argumentate (logic macar, daca nu si pe baza de realitati), iau intotdeauna mai multe "+" decat "-".
        asa e si cazul @mazetei, aici, cu ironia fina din postarea lui.
        ce treaba are asta cu basismul, habar n-am. tu stii?
    • -3 (5 voturi)    
      Sa se dovedeasca! (Vineri, 30 ianuarie 2015, 9:56)

      fit [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      Dovezi, dovezi! Si sa se aplice aceleasi masuri la toata lumea!
  • +16 (20 voturi)    
    Conturi offshore (Joi, 29 ianuarie 2015, 18:42)

    Claudiu [anonim]

    Dar voi de conturi offshore nu ati auzit?
    De ce te-ai chinui sa albesti dintr-o data o intreaga suma de 8-9 milioane de euro ?
  • +19 (21 voturi)    
    De vazut. (Joi, 29 ianuarie 2015, 18:42)

    Azra [utilizator]

    Nu rezulta din acest material de unde au avut Claudiu Florica si Dinu Pescariu milioanele de Euro oferite drept spaga lui: Cocos (9), pinalti (4), Gabriel Sandu(2.7) etc.Potrivit legii, raspund penal atat cei care iau spaga cat si cei care o dau. Asteptam provincia deci.
    Referitor la spalarea "dificila" de catre Cocos a sumei de 9 milioane Euro primita, care ar fi reusit doar partial, prin acele imprumuturi de sume relativ mici, ar trebui lamurite de catre procurori si informatiile care au circulat in mass media in ultimii doi ani, potrivit carora Cocos ar fi transportat in Dubai, cu avionul, "geamantane de bani", evident spre a fi spalati.Poate asa se va da de urma celei mai mari parti a sumei de 9 milioane de Euro.
  • +6 (20 voturi)    
    s-a lucrat din greu in acest dosar... (Joi, 29 ianuarie 2015, 18:43)

    ..13 [utilizator]

    Munca cu indentificatul traseului imi pare ca vine din alta parte.

    Sa fie primit si dus pana la capat!.
    Uite cum tehnologia asta, tocami de la Bill Gates, a ajuns sa o umileasca tocmai pe saraca Udrea....

    Rai, dar buni de tot, americanii astia!
  • +9 (29 voturi)    
    Traian Băsescu : (Joi, 29 ianuarie 2015, 18:48)

    deveselu [utilizator]

    Elena Udrea este cel mai cinstit politician!! Clar :)))
    • +7 (15 voturi)    
      Acum chiar ca se face curatenie! (Joi, 29 ianuarie 2015, 20:07)

      Primula [anonim] i-a raspuns lui deveselu

      Bravo, Base!
      Am convingerea ca tot ce vedem i se datoreaza lui! Daca ar fi intervenit in sprijinul fratelui sau, ori in favoarea Elenei Udrea ar fi compromis toata aceasta actiune a DNA! As zice asa: Pazea! Cei care ati facut potlogarii, le veti lua urma! Apele se vor separa!
      La sfarsit, vom avea o lume mai curata. "Trebuie sa se stie ca nimeni nu este mai presus de lege! ". Astea au fost ultimele cuvinte ale lui Traian Basescu intr-o ultima conferinta de presa.
      Inteleg acum de ce s-a despartit de PDL. Inteleg de ce a refuzat sa paseasca pe "covorul rosu" pregatit la PMP.
      Mai avem multe de descoperit! Calatoria continua...
      • -4 (8 voturi)    
        Basescu a plagiat (Vineri, 30 ianuarie 2015, 8:34)

        xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Primula

        dupa Constitutie,acolo se spune ca nimeni nu este mai presus de lege!!!
  • +4 (28 voturi)    
    Zero dovezi (Joi, 29 ianuarie 2015, 19:06)

    andrey23 [utilizator]

    Nici o dovada clara si multe banuieli (pana acum). In conditiile in care DNA-ul vine de regula cu dovezi si stenograme incontestabile.
    • +3 (7 voturi)    
      adica ? (Vineri, 30 ianuarie 2015, 2:08)

      inmono [utilizator] i-a raspuns lui andrey23

      nume mentionat de martori, bani nejustificati prin incasari din salar + dividente, bani nedeclarati in declaratia de avere, mentionata intr-o stenograma etc. ... suficiente motive pentru control judiciar pana la clarificarea situatiei. daca exista o dovada clara era retinuta ca si videanu. momentan e suficient ;)
  • +30 (34 voturi)    
    N-ar fi exclus... (Joi, 29 ianuarie 2015, 19:34)

    Radu I [utilizator]

    ca divorțul intempestiv al celor doi și „recăsătorirea” (la fel de intempestivă) a lui Cocoș să facă parte din același plan de „albire” a șpăgii.
    Nu-mi pot reprima amărăciunea, revolta, la gândul că am ajuns în fundătura în care suntem datorită acestor decăzuți, bolnavi de putere, pentru care politica nu este decât o rampă de lansare către minciună, hoție, îmbogățire rapidă. În timp ce 40% dintre români se zbat în cea mai cruntă sărăcie...
    • +2 (8 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Joi, 29 ianuarie 2015, 19:38)

      [anonim] i-a raspuns lui Radu I

    • -1 (11 voturi)    
      Credeti-ma pe mine (Joi, 29 ianuarie 2015, 22:53)

      Traienel [anonim] i-a raspuns lui Radu I

      Credeti-ma pe mine, Udrea n-ar fi pus mana pe nimic fara ordinul meu! E fata cumine si politician puternic etc
  • +8 (10 voturi)    
    acum (Joi, 29 ianuarie 2015, 20:30)

    Snitzelvienez [utilizator]

    Se intelege de ce Macovei a iesit din PMP si a fost sabotata de toti
  • +3 (11 voturi)    
    Intrebare... (Joi, 29 ianuarie 2015, 20:36)

    Tati [anonim]

    Dar cei de la ANI de ce nu s-au uitat in declaratiile ei de avere, cand toate televiziunile tipau, ca sunt inadvertente ?
    La altii erau foarte " scrufulosi " !
    A trebuit sa-si puna DNA- ul intrebari cu declaratiile ei de avere, in timp ce altii care au treaba asta ca obiect al muncii...
    • -1 (3 voturi)    
      Poate iese (Vineri, 30 ianuarie 2015, 8:35)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Tati

      Giumbix sa ne dea oarece explicatii!!!
  • +6 (8 voturi)    
    tone de vrajeala (Joi, 29 ianuarie 2015, 20:53)

    meandmyfriends [utilizator]

    Elena Udrea, tone de vrajeala !!!
  • +8 (10 voturi)    
    Nici offshore-ul... (Joi, 29 ianuarie 2015, 21:30)

    MarinPuscas [utilizator]

    ... nu mai e ce-a fost odata :D
  • -3 (15 voturi)    
    Te-asteptam ... (Joi, 29 ianuarie 2015, 22:50)

    Traienel [anonim]

    Te-asteptam Base, grabeste-te sa prinzi un loc pe prici langa Nutzica ta draga, vezi ca e inghesuiala - Videanu, Stefan, Cocos (toata familia) vine si Boculetz. Hai, nu pierde ocazia!
  • -3 (9 voturi)    
    draga de EA (Vineri, 30 ianuarie 2015, 0:16)

    spectator47 [utilizator]

    doamna Joitica nu aveti loc de ea.......ei si ce vreti voi acum sa o pateasca rau!
    NUUUUU................ va spun finalul, va fi exact ca in piesa "O SCRISOARE PIRDUTA" =PUPAT IN PIATA INDEPENDENTEI=sampania va rog........sa traiasca coana Joitica ca este dama buna..........
  • +1 (9 voturi)    
    Tano Tanev si pixul insangerat (Vineri, 30 ianuarie 2015, 0:57)

    krampus [utilizator]

    Ce-i asta ?! "La perchezitii, procurorii au descoperit la domiciliul lui Dinu Pescariu 21 de chitante si cinci pixuri cu paste avand culori diferite." Asta e dovada ?! E un roman politist bulgaresc ?
    • 0 (4 voturi)    
      Si chitantele scrise (Vineri, 30 ianuarie 2015, 8:36)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui krampus

      cu acele pixuri,de astea ai uitat!!!
  • +4 (10 voturi)    
    Cristian80 (Vineri, 30 ianuarie 2015, 3:22)

    CititorulComentator [utilizator]

    Unde esti sa-ti aperi poseta minune?
  • +4 (12 voturi)    
    Tapalaga (Vineri, 30 ianuarie 2015, 6:52)

    CipriCiprian1309940547368 [anonim]

    Draga Tapalaga,
    imi pare rau sa-ti transmit ca nu pari a fi impartial.
    Amesteci ceea ce a facut Cocos, cu ceea ce a facut Udrea. Si tatal meu este om de afaceri, dar mama nu stie de afacerile lui, cui a dat bani in imprumut, de la cine a primit bani. Doamna udrea a scris in declaratia de every foarte multe, si utie ca un mic procentaj n-a fost trecut. Fiind un procentaj mic este probabil sa fie din gresala sau necunoastere.
    Draga Tapalaga, daca to vrei sa te vorbesti despre fosti pdl-isti, de ce nu scrii despre Blaga? Eu stiu despre blaga multe de acum zeci de ani, din surse personale, si de pe vremea cand blaga era vames.
    Nu ne scrii ceva despre neamurile lui blaga, care-s mari antreprenori.
    • -2 (6 voturi)    
      Subscriu (Vineri, 30 ianuarie 2015, 8:10)

      Dana Bob [anonim] i-a raspuns lui CipriCiprian1309940547368

      Va dau perfecta dreptate!
      Pe langa asta parca am fi in evul mediu : insetati de sange , dornici de executii publice!
      De ce oare dna Udrea trebuie tratata diferit ? Nu are drept la prezumtia de nevinovatie?
      Oare nu facem asta din ura si gelozie? Din frustrare ?Nu ni se par strugurii prea acri?
      Intreb si eu .
    • +3 (7 voturi)    
      negustor de piei de closca (Vineri, 30 ianuarie 2015, 8:31)

      amycus [utilizator] i-a raspuns lui CipriCiprian1309940547368

      draga cipri,

      daca nu se marita cu elena udrea, ce influenta mai tranzactiona cocos?
      voi chiar sunteti natangi sau sunteti si voi beneficiari ai spagilor?
      • 0 (0 voturi)    
        draga amice. (Vineri, 30 ianuarie 2015, 14:20)

        CipriCiprian1309940547368 [anonim] i-a raspuns lui amycus

        Eu cred ca domnul cocos avea influenta si fara doamna udrea. Domnul cocos era deja super bogat inainte de a fi casatorit cu udrea. Banii aduc influenta. Daca ai bani, ai influenta in toate partidele. Ca simplu exemplu, vezi cati au ajuns dupa gratii din cauza influentei/spagii si toti nu erau casatoriti cu udrea!
    • 0 (0 voturi)    
      esti naiv ! (Vineri, 30 ianuarie 2015, 16:23)

      AdiN [anonim] i-a raspuns lui CipriCiprian1309940547368

      Mama ta, probabil se duce la un serviciu ca oricare femeie simpla din tara asta sau sta acasa sa-ti incalzeasca ciorba...
      D-na Udrea se ocupa de
      "business-ul" tarii, de o parte din mediul de afaceri al Romaniei si de crosetat mintile naivilor ... (undeva pe la 5-6 %, pot sa le spun chiar fraieri)
  • -1 (5 voturi)    
    Grandeur et decadence! (Vineri, 30 ianuarie 2015, 8:08)

    hotnewsfil [utilizator]

    Romanii, cand vad ticalosia, incultura, fariseismul, populismul dezgustator, etc. care definesc politicianul de azi, gandesc : unde este un Caragiale care sa le faca un tablou plin de : 'haz-de-necaz'?
    Tot asa, poporul isi doreste un Balzac al nostru, cei de azi, care, inspirat de viata Elenei Udrea, sa scrie versiunea romaneasca : 'Grandeur et decadence'.
  • +2 (6 voturi)    
    Veriga lipsa (Vineri, 30 ianuarie 2015, 9:19)

    Marian [anonim]

    Ma tot gindesc si eu ca prostu - ala care trebuia sa semneze ia 2,7 milioane OK. Avea omul datorii la pinalti si Cocos - unul ia 3 milioane iar celalalt 9???? De aici lipseste ceva - Cocos ia de 3 ori mai mult - pentru ca probabil a trebuit sa imparta cu cineva - dind la fiecare 3 milioane la fiecare. Oare cui - asta-i veriga lipsa. Nu de alta dar Cocos nu putea sa faca trafic de influenta decit pentru protectie juridica/politica decit pe linga cameristele de la Eurohotel daca rupem veriga lipsa! Restul e abureala inca. Oare nu a sesizat nimeni ca masura judiciara impotriva Elenei Udrea este in fapt cel mai bun lucru care i s-ar fi putut oferi? Procurorul nu are dreptul sa-i mai ceara arestarea preventiva. Poate totusi nu era cazul, cine stie.
    • 0 (0 voturi)    
      Pai ca la avicola (Vineri, 30 ianuarie 2015, 15:02)

      unu' [anonim] i-a raspuns lui Marian

      2,7 mil = 2 oua (mai mici)
      3 mil. = 2 oua clasa unu
      9 mil = 2 oua clasa unu + parandarat 6 mil pentru unu care detine 4 oua.
      Dixit!
  • -1 (9 voturi)    
    Udrea BUNA pentru Romania !? (Vineri, 30 ianuarie 2015, 9:44)

    PSD-erbedeul [utilizator]

    PMP-ul s-a dus dracului
    NU stiu care va fi deznodamantul pentru Basescu !?
  • 0 (4 voturi)    
    tot despre Microsoft (Vineri, 30 ianuarie 2015, 11:21)

    coca [anonim]

    Foarte bine cu Udrea, dar as vrea-o si pe Andronescu.
  • 0 (0 voturi)    
    Conteaza ca nu stia? (Sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 13:33)

    Nu stiu nimic! [anonim]

    Cand spune ca nu a stiut de provenienta banilor e ca si cum m-as duce in strainatate cu masina, as merge cu 130km/h pe toate drumurile si cand m-ar amenda m-as apara ca nu stiam ca nu e voie. Chestia e ca puteam si trebuia sa stiu la fel cum doamna Udrea ca om politic responsabil(vorba vine) putea si trebuia sa stie de unde vin banii pentru garderoba si accesoriile de mii de euro ale dansei. Pentru ca un om care traieste cinstit din salariu nu cred ca isi poate permite sa dea atatia bani
    pe haine si posete, mai ales cand traieste cu frica ca nu are cu ce sa plateasca ratele la banca.
    Iar de cealalta aparare iti vine sa razi, cineva de la servicii are ceva cu ea. De ce? Ca are informatii mai bune ca ei? Din barfa cu celelalte neveste disperate probabil... LOL
  • 0 (0 voturi)    
    Că cam aşa e. (Duminică, 1 februarie 2015, 6:18)

    Rangă [anonim]

    Poate să-i blondesc, nu să-i albesc, bre.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by