Deputatul Mircea Rosca si varul sau, Adrian Rotila, in arest la domiciliu

de I.R.     HotNews.ro
Duminică, 25 ianuarie 2015, 16:05 Dosare Anticoruptie


Deputatul PNL Mircea Rosca, cercetat de DNA pentru fapte de coruptie, si varul acestuia, Adrian Rotila, au iesit din arestul preventiv, fiind plasati in arest la domiciliu, informeaza Agerpres.

Surse judiciare au declarat duminica, pentru Agerpres, ca magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis contestatia formulata de cei doi inculpati impotriva deciziei instantei de prelungire a arestului preventiv si au dispus inlocuirea acestei masuri cu arestul la domiciliu.

Mircea Rosca si varul acestuia se aflau in arest preventiv din luna noiembrie a anului trecut.

Rosca este cercetat pentru trafic de influenta intr-un dosar in care mai sunt vizati varul acestuia Adrian Rotila, dar si presedintele PNL Azuga, Gabriel Popescu, acestia din urma fiind acuzati de cumparare de influenta si dare de mita.

Potrivit DNA, in anul 2011, in calitate de vicepresedinte al organizatiei judetene PNL Prahova, Mircea Rosca a pretins de la un denuntator suma de 20.000 euro pentru a-si exercita influenta asupra lui Gabriel Popescu si asupra celorlalti membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a inlesni dobandirea unor terenuri in localitate de catre firma denuntatorului.

Procurorii sustin ca din aceasta suma Mircea Rosca a primit efectiv 5.000 euro, prin intermediul lui Popescu, iar 11.000 euro au fost folositi in interesul formatiunii politice pe care o conducea la nivel judetean.

"Diferenta de 4.000 euro a fost remisa de acelasi inculpat secretarului Primariei Azuga, Diana Dumbrava, in vederea indeplinirii unor acte ce intrau in atributiile sale de serviciu si care vizau desfasurarea propriu-zisa a procedurii de achizitie publica si desemnarea castigatoare a firmei denuntatorului", arata DNA.

Sursa citata mentioneaza ca, in perioada 2011-2014, Mircea Rosca a intervenit pe langa factorii de decizie din institutii publice din judetul Prahova (Consiliul Judetean, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului - Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Persoane Adulte cu Handicap Calinesti, Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat - Sucursala pentru Reprezentare si Protocol Sinaia) asupra carora avea influenta prin prisma calitatilor pe care le-a detinut in mod succesiv la nivelul autoritatilor publice locale centrale si la nivel politic, in vederea atribuirii catre societatile detinute de Adrian Rotila a unor contracte de achizitii publice.

"In schimbul acestor 'interventii', Mircea Rosca a primit de la Adrian Rotila bani si alte foloase (suma de aproximativ 90.000 lei, constructii in valoare de 35.418, 39 lei si folosinta unui autoturism marca Audi A8)t', au mai retinut procurorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1195 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by