Primarul din Nehoiu, condamnat la inchisoare cu suspendare intr-un dosar pentru conflict de interese

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 23 ianuarie 2015, 21:10 Dosare Anticoruptie


Primarul suspendat al orasului Nehoiu, Florentin Lungu, aflat in arest la domiciliu intr-un dosar in care este acuzat ca i-a instigat pe unii angajati sa semneze in fals mai multe acte, a fost condamnat in alt dosar la doi ani si doua luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese, scrie Mediafax.

Potrivit portalului instantelor de judecata, primarul suspendat al orasului Nehoiu a fost condamnat de Judecatoria Patarlagele la doi ani si doua luni de inchisoare cu suspendare pentru doua infractiuni de conflict de interese, pe motiv ca, in timp ce se afla in functie, a avizat la plata o factura restanta catre firma sa pentru o serie de lucrari realizate la scoala din Nehoiu, dar si pentru atribuirea preferentiala a unui contract de lucrari.

Sentinta Judecatoriei Patarlagele nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs in termen de zece zile de la comunicare.

Florentin Lungu a iesit din arest preventiv in urma cu doua saptamani, in prezent fiind in arest la domiciliu.

Lungu este cercetat intr-un dosar in care este acuzat de noua infractiuni, el fiind, in prezent, suspendat din functia de primar.

Primarul suspendat al orasului Nehoiu este acuzat de conflict de interese, abuz in serviciu, fals intelectual, reducerea suprafetei fondului forestier fara drept, instigare la infractiunile de fals intelectual, abuz in serviciu, distrugere de inscrisuri, taiere si sustragere ilegala de arbori.

Florentin Lungu a fost arestat preventiv in 10 decembrie 2014, fiind acuzat ca i-a instigat pe unii angajati ai Primariei si ai Ocolului Silvic Gura Teghii sa semneze in fals mai multe acte, sa distruga si ulterior sa rescrie registre de evidenta a proceselor-verbale de punere in posesie.

Procurorii Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, care instrumenteaza dosarul primarului din Nehoiu, spuneau ca acesta a facut demersuri pentru a obtine un teren cu o suprafata de trei hectare si a intocmit "in mod defectuos" documente in acest sens. Astfel, in calitate de presedinte al Comisiei de fond funciar, primarul a semnat doua procese-verbale de punere in posesie a unei persoane cu o suprafata de teren, desi stia ca acestea contineau date nereale.

Anchetatorii sustineau, totodata, ca primarul Florentin Lungu i-a instigat pe unii angajati ai Primariei Nehoiu si ai Ocolului Silvic Gura Teghii sa semneze in fals mai multe acte, sa distruga si ulterior sa rescrie registre de evidenta a proceselor-verbale de punere in posesie, sa intocmeasca in mod defectuos un plan parcelar, sa taie fara drept si sa sustraga material lemnos aflat pe terenul de trei hectare, taiere care a fost fectuata pentru crearea unui drum de acces catre mai multe constructii care ii apartineau edilului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























782 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Corect (Sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 8:48)

    Advocatu' [anonim]

    Pai ce asta se crede sas ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by