Un nou termen in dosarul lui Miron Mitrea, la instanta suprema

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 20 ianuarie 2015, 8:55 Dosare Anticoruptie


Un complet de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie dezbate marti un nou termen al dosarului in care deputatul PSD Miron Mitrea a fost condamnat, in prima instanta, la doi ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita in dosarul referitor la renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari. Marti este al doilea termen al apelului declarat de Miron Mitrea, dupa ce pe 12 ianuarie dosarul a fost amanat deoarece Mitrea si Irina Jianu au declarat ca nu si-au angajat avocati, anunta Agerpres.

Pe 15 octombrie 2014, deputatul PSD Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, judecatori dispunand si confiscarea sumei de 169.000 lei.

In acelasi dosar, fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii, Irina Jianu, a fost condamnata la cinci luni inchisoare.

Cei doi au declarat apel.

Potrivit DNA, in perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite in cuantum de 927.420 de lei in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector-sef adjunct si inspector-sef al ISC.

DNA sustine ca aceasta suma reprezinta contravaloarea lucrarilor de constructii, amenajare si dotare efectuate cu titlu gratuit si in lipsa unor contracte de antrepriza sau subantrepriza de SC Conimpuls SA Bacau, SC Vertcon SA Bacau, SC Durimpuls SRL Bacau si SC Regal Glass SRL Bacau la un imobil din judetul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























839 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by