Deputatul PDL Mircea Toader sustine ca fostul prefect de Galati Emanoil Bocaneanu se afla in vizorul DNA privind organizarea alegerilor din 2012

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 16 ianuarie 2015, 21:08 Dosare Anticoruptie


Deputatul PDL Mircea Toader sustine ca fostul prefect al judetului Galati Emanoil Catalin Bocaneanu se afla in vizorul procurorilor DNA, in urma unei plangeri penale privind organizarea alegerilor locale din 2012, pe care Toader a depus-o impotriva lui Bocaneanu, informeaza Mediafax.

Mircea Toader a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Galati, ca, la sfarsitul anului trecut, a fost chemat la DNA unde i s-au cerut anumite documente intrucat procurorii fac cercetari in cazul lui Emanoil Catalin Bocaneanu in legatura cu o plangere penala privind organizarea alegerilor locale din 2012, pe care deputatul a depus-o impotriva fostului prefect, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Toader a precizat ca in anul 2012, in calitate de presedinte al organizatiei judetene a PDL Galati, i-a facut o plangere penala lui Emanoil Catalin Bocaneanu, prefect al judetului Galati la acea vreme, pe motiv ca acesta a numit discretionar presedinti si vicepresedinti la sectiile de votare de la alegerile locale din 2012, fara sa tina cont de propunerile primarilor asa cum prevede legea.

"Au inceput din nou cercetarile pentru abuzurile facute de domnul prefect de atunci Emanoil Bocaneanu. Noi am facut o plangere penala in 2012 referitor la modul in care a selectat si a incalcat legea alegerilor locale privind presedintii si vicepresedintii sectiilor de votare care trebuiau sa fie propusi de catre primari. El nu a respectat legea si a pus pe liste pe cei pe care si i-au dorit presedintii de organizatii PSD din comunele respective. De exemplu, la Matca presedintele sectiei de votare a fost o persoana care avea doar patru clase. DNA ne-a cerut documentatia si o vom pune la dispozitie. La cate belele are domnul Bocaneanu ii mai vine una, dar trebuie sa inteleaga fiecare ca legea trebuie respectata pentru ca nu se stie niciodata cum se intoarce roata istoriei", a afirmat Toader.

Fostul prefect al judetului Galati Emanoil Catalin Bocaneanu a fost scos din arest preventiv, in 14 ianuarie, si plasat in arest la domiciliu, in urma unei decizii a Tribunalului Galati.

Fostul prefect al judetului Galati Emanoil Catalin Bocaneanu a fost arestat preventiv in octombrie 2014, pentru aprobarea finantarii FCM Dunarea cu 970.000 de lei, in conditiile in care clubul de fotbal avea interdictie la bani de la stat, din cauza datoriilor. De asemenea, anchetatorii au mai stabilit ca Bocaneanu a sustras si a distrus mai multe documente care atestau ca FCM Dunarea Galati a obtinut, in mod ilegal, finantare de la bugetul de stat.

In noiembrie 2014, fostul prefect de Galati a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, sub acuzatiile de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si sustragere sau distrugere de inscrisuri.

In februarie 2014, Emanoil Bocaneanu fusese trimis in judecata intr-un alt dosar, tot pentru fapte de coruptie comise in calitate de prefect al judetului Galati, respectiv noua infractiuni, printre care trafic de influenta, santaj, delapidare si abuz in serviciu.

In luna mai, Bocaneanu a fost arestat dupa ce a incalcat conditiile eliberarii conditionate, el plecand din Galati la Braila, unde s-a intalnit cu un barbat pentru a discuta despre angajarea unui asasin pentru uciderea unuia din denuntatorii din primul sau dosar sau de coruptie. El a fost eliberat in iunie si arestat din nou, in octombrie, in noul dosar.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























491 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by