Procurorii extind cercetarile in cazul senatorului Tudor Chiuariu, acuzat ca ar fi cerut o noua mita de 3 milioane de euro

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 15 ianuarie 2015, 19:06 Dosare Anticoruptie


Tudor Chiuariu
Foto: Rompres
Procurorii DNA au extins cercetarile in cazul senatorului Tudor Chiuariu, acuzat de aceasta daca ca i-ar fi cerut trei milioane de euro lui Gheorghe Sturdza Paltin pentru a-l ajuta sa i se retrocedeze 6.000 de ha de padure. Reamintim ca Tudor Chiuariu era cercetat deja sub acuzatia ca ar mai fi cerut mita de 2,5 milioane de euro.

Procurorii DNA Brasov afirma ca, "in contextul demersurilor infractionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafete de teren forestier catre inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe, la data de 12 aprilie 2013, dupa ce a incetat orice raport juridic intre Paltin Gheorghe Sturdza si Varga Ioan Gheorghe (coinculpati in prezenta cauza), la biroul SCA CHIUARIU SI ASOCIATII din Bucuresti a avut loc o intalnire intre Paltin Gheorghe Sturdza si Chiuariu Tudor Alexandru".

In cadrul acestei intalniri, Tudor Chiuariu l-ar fi asigurat pe Gheorghe Sturdza Paltin  ca are influenta asupra functionarilor publici din judetul Bacau implicati in procedura de punere in executare a deciziei Tribunalului Covasna de retrocedare si "i-a pretins acestuia suma de 3.000.000 de euro pentru a obtine, cu ajutorul influentei sale asupra respectivilor functionari, punerea in posesie a unui lot de aproximativ 6.000 de ha de padure".

In 10 ianuarie, procurorii DNA Brasov au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar, pe o durata de 30 de zile, din 10 ianuarie pana in 8 februarie inclusiv, fata de senatorul Tudor Alexandru Chiuariu.

Fostul ministru al Justitiei era acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si aderare la un grup infractional organizat, in dosarul privind retrocedarea a peste 43.000 de hectare de padure, in care sunt arestati preventiv fostul deputat Viorel Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam si beneficiarul retrocedarii, Gheorghe Paltin Sturdza.

Potrivit ordonantei de dispunere a controlului judiciar, in contextul demersurilor infractionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafete de teren forestier catre Paltin Sturdza, in noiembrie 2012, Ioan Gheorghe Varga si Daniel Constantin Calugar s-au inteles cu Tudor Chiuariu sa primeasca suma de 2,5 milioane de euro pentru a interveni pe langa functionarii publici ai Comisiei Judetene de aplicare a legilor fondului funciar din cadrul Institutiei Prefectului Judetului Bacau, RNP Romsilva - Directiei Silvice Bacau si OCPI Bacau, "cu scopul de a-i determina pe acestia fie sa urgenteze, fie sa-si indeplineasca in mod defectuos (ex. sa nu exercite actiuni in justitie) atributiile de serviciu privind punerea in executare a unei decizii a Tribunalului Covasna".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4286 vizualizari

  • +6 (8 voturi)    
    nu ii ajungeau doua ? (Joi, 15 ianuarie 2015, 19:08)

    un domn [utilizator]

    ce facea cu astea 3 ? isi lua gatar de aur a al clanul cioaba ? asta nu cumva e moldovean si la propriu si la figurat ?
  • +6 (6 voturi)    
    daca (Joi, 15 ianuarie 2015, 19:16)

    nash pandelica [utilizator]

    nici klauz, nici alinutza nu'l pot da afara, poate o face parchetul.
    dna sa puna in aplicare ce s'a votat la referendum, 300. :)
    • +6 (6 voturi)    
      normal daca nu vor nu-l dau afara (Joi, 15 ianuarie 2015, 20:04)

      linarel [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

      da ce-s prosti . A fi condamnat penal e o mindrie si o onoare pt sagetutele albastre ..... infractori
      • +2 (2 voturi)    
        hehe (Joi, 15 ianuarie 2015, 21:31)

        CocoMuc [utilizator] i-a raspuns lui linarel

        nu ai idee ce obraz gros au :)

        Se cred niste omuleti cu sange albastru, dar mai au putin si o sa vada rosu .....
  • +9 (9 voturi)    
    Comment sters de user (Joi, 15 ianuarie 2015, 19:23)

    polonyca [anonim]

  • +9 (9 voturi)    
    Un individ LAMENTABIL ! (Joi, 15 ianuarie 2015, 19:35)

    Azra [utilizator]

    Sa-i fie rusine acestui tzap cu barba! De pe scaunul de "pastrator al sigiliului", adica de ministru al justitiei, in loc sa pazeasca legalitatea si ordinea de drept in stat s-a manjit in afaceri de coruptie, compromitand atat credibilitatea functiei pe care o detinea cat si pe sine insusi-dar asta nu e nici o paguba fiindca e un individ de nimic,fara nici un caracter sau valoare. Trebuie dat afara imediat din Senat, pentru uzurpare de functie.Asemenea DEJECTIIi trebuie sa stea acolo unde le este locul si in nici un caz in Parlamentul Romaniei!!Mi-e scarba chiar ca trebuie sa vorbesc despre el.
  • +9 (9 voturi)    
    Acest individ penal (Joi, 15 ianuarie 2015, 20:34)

    soundtrack [utilizator]

    si fara scoala autentica a fost asezat in locul cheie pt a-i salva de puscarie pe cei ca el, care 'e multi' de tot.Spaga era pt. partid si puscariabili, nu pt. el. Obligatia lui era sa execute misiunea de a devaliza ce se mai poate si de a scapa turma de borfasi. Tineti minte vara 2012 si prima suspendare a lui Base. Multe lucruri ies la iveala , dar s-ar parea ca vin dopurile in functii sa astupe 'leaks'-urile. Ne-ar trebui hacker platiti de populatie sa sparga conturi si parole si sa-si asume riscuiri, sa aiba curaj si spirit de sacrificiu pt. ca presa e murdara, cetatenii apatici si din ce in ce mai tembelizati.
    Populatia n-are niciun interes sa oboseasca protestand sau muncind.
    So, what's the use of crying!
    La mai mare, baieti din foste si actuale servicii si interlopi!
  • +2 (2 voturi)    
    Alo, domnul Tariceanu ? (Joi, 15 ianuarie 2015, 22:08)

    Vlad-I [utilizator]

    10% dintre romani au cochetat cu ideea sa-l voteze pe Tariceanu care a pus acest specimen ca ministru al justitiei si a inchis aproape toate dosarele grele cu tupeu de borfas. iulie 2005, el a fost desemnat Șef al Departamentului pentru Lupta Antifraudă, tot acest hotoman.

    Acum Tariceanu visa la proiete marete cu PSD-ul.
  • +2 (2 voturi)    
    UNPR (Vineri, 16 ianuarie 2015, 1:58)

    MyGame [utilizator]

    Cred ca ar fi cazul sa va intrebati si verificati ce se intampla in UNPR. De ce toti penalii se inscriu in acest partid? Astazi Radu Stroe, ieri Valerian Vreme, cu cateva zile in urma Monica Iacob Ridzi.......what the fuck
  • 0 (0 voturi)    
    Hei, barbuta, (Vineri, 16 ianuarie 2015, 12:15)

    John M. [utilizator]

    Fenechiu e trist fara tine la mititica. El te-a adus la oras, el sa te ia la "acasa"


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by