DNA a retinut un fost ofiter SRI de la Prevenirea Teorismului, acuzat de trafic de influenta si spalare de bani. Fostul sef din SRI ar fi primit spaga de 2 milioane de lei

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 12 ianuarie 2015, 17:18 Dosare Anticoruptie


Directia Nationala Anticoruptie l-a retinut luni pentru 24 de ore pe locotenent-colonelul in rezerva Daniel Dragomir, fost ofiter  in cadrul Serviciului Roman de Informatii, acuzat de trafic de influenta si spalare de bani. Potrivit procurorilor DNA, in perioada octombrie 2012 - octombrie 2013, Daniel Dragomir, care indeplinea la acea vreme functia de sef grupare sectoare informativ-operative in Directia Generala de Prevenire si Combatere Terorism din cadrul Serviciului Roman de Informatii, beneficiind de ajutorul inculpatei Dragomir Marinela Zoica, a pretins si, ulterior, a primit de la un martor denuntator, administrator al unor societati comerciale, suma totala de 2.030.353,32 lei, echivalent a 462.567,61 euro. Daniel Dragomir a pretins aceasta suma pentru a-si folosi influenta, prin prisma functiei detinute, asupra unor functionari publici, factori de decizie in cadrul Ministerului Finantelor, Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Garda Financiara, pentru oprirea unor controale fiscale.

Dragomir Marinela Zoica, sotia lui Daniel Dragomir, inculpata si ea in acest dosar, este urmarita penal si se afla sub control judiciar pentru 60 de zile, pentru complicitate la trafic de influenta si spalare de bani.

Potrivit procurorilor militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari, in perioada octombrie 2012 - octombrie 2013, inculpatul Dragomir Daniel, care indeplinea functia de sef grupare sectoare informativ-operative in Directia Generala de Prevenire si Combatere Terorism din cadrul Serviciului Roman de Informatii, beneficiind de ajutorul inculpatei Dragomir Marinela Zoica, a pretins si, ulterior, a primit de la un martor denuntator, administrator al unor societati comerciale, suma totala de 2.030.353,32 lei, echivalent a 462.567,61 euro, compusa din:

- 1.648.400 lei, echivalent a 374.078,01 euro (desi initial a pretins suma de 400.000 euro), suma primita in numerar intr-un cont bancar deschis pe numele altei persoane,
- 309.952,32 lei (echivalent a 70.575,87 euro), reprezentand finantarea cheltuielilor necesare infiintarii, dotarii si asigurarii functionarii unei societati comerciale, incluzand si un autoturism de lux, marca Porsche Cayenne,
- 72.000 lei (echivalent a 18.000 euro), reprezentand salariul lunar de 8.000 lei, primit de sotia sa Dragomir Marinela Zoica, in calitate de administrator al acestei firme nou infiintate.

Sumele de bani mentionate mai sus au fost pretinse si primite de catre inculpatul Dragomir Daniel, pentru a-si folosi influenta, prin prisma functiei detinute, asupra unor functionari publici, factori de decizie in cadrul Ministerului Finantelor, Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Garda Financiara.

Totodata, inculpatul i-a promis denuntatorului ca-i va determina pe acei functionari publici sa indeplineasca sau sa nu indeplineasca acte ce intrau in sfera atributiilor de serviciu sau erau contrare acestora, in legatura cu rambursarea la timp, de catre firmele martorului denuntator, a unor sume de bani, solicitate cu titlu de TVA de la bugetul de stat, sau stoparea unor controale fiscale.

In aceeasi perioada, cei doi inculpati au transferat succesiv sumele de bani mentionate mai sus, in conturi apartinand acestora sau unor membri ai familiei, iar, ulterior, au constituit depozite si au cheltuit o parte din bani in interes personal, in scopul disimularii originii ilicite a sumei de 1.648.400 lei, reprezentand contravaloarea a 374.078,01 euro, produs al infractiunii de coruptie.

In aceasta cauza, procurorii DNA au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























7325 vizualizari

  • +11 (11 voturi)    
    Votez DNA (Luni, 12 ianuarie 2015, 17:51)

    Peraspera [utilizator]

    Pare sa fie cea mai eficienta institutie publica din Romania, cel putin in ce priveste eliminarea unor metehne ale societatii, gen coruptia (mie ce imi iese..), traficul de influenta (hai ca ne intelegem noi cumva, ca doar oameni suntem..) sau abuzul si neglijenta in serviciu (fac ce vreau eu sunt seful.. lasa ca merge si asa..).

    E foarte incurajator sa vezi ca absolut nimeni nu scapa de mana legii cand intra pe fir procurorii DNA, nu conteaza ca e fratele lui Basescu, un presedinte de CJ, ministru, parlamentar, judecator, miliardar sau ofiter SRI, adica toti cei despre care pana acum cativa ani se credea ca sunt de neatins.

    Urez un an 2015 cat mai bun celor de la DNA si din toata inima un "La multi ani cu executare" tuturor coruptilor !
    • -5 (5 voturi)    
      DNA e de ochii lumi (Luni, 12 ianuarie 2015, 18:42)

      gigi1 [utilizator] i-a raspuns lui Peraspera

      Problema cu dna este ca de marea coruptie nu se atinge, doar de mici functionari ca in exemplul din articol, au fost doar cateva exemple mai mari inainte de alegeri si toate imptotriva vechiului psd care statea in calea smecherilor din noul psd, acum ca avem usl si la presedintie o sa fie liniste si o sa avem doar astfel de mici exemple, pestii mari o sa stea linistiti.
      • +5 (5 voturi)    
        DNA (Luni, 12 ianuarie 2015, 19:00)

        un anonim [utilizator] i-a raspuns lui gigi1

        De undeva trebuie sa incepa si ei, sa-si faca mana.
        Sa avem rabdare sa vedem unde se ajunge.
  • +4 (6 voturi)    
    SRI (Luni, 12 ianuarie 2015, 18:59)

    un anonim [utilizator]

    Observ ca toate articolele despre dosarele DNA se incheie cu "In aceasta cauza, procurorii DNA au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii."

    Nu stiu daca sa ma bucur ca DNA isi face bine treaba sau sa-mi fie frica de puterea imensa de care dispune SRI.
  • +1 (1 vot)    
    Prevenirea "Teorismului" (Luni, 12 ianuarie 2015, 19:16)

    boogiewoogie [utilizator]

    Teoria asta ...
    • +1 (1 vot)    
      era comentariu pentru HN (Luni, 12 ianuarie 2015, 23:12)

      boogiewoogie [utilizator] i-a raspuns lui boogiewoogie

      ati gresit in titlu ;)
  • +3 (3 voturi)    
    Fleosc (Luni, 12 ianuarie 2015, 19:16)

    gheorghe12 [utilizator]

    Prind unul odata la 10 ani...mare branza. Nimeni nu se intreaba ce au facut Serviciile dupa ce a disparut Dunarea S.A. Din ce au mai facut bani? Ceva a trebuit sa inlocuiasca veniturile fostei Securitati, actualelor Servicii de informatii. Daca s-ar lua la puricat toate neamurile angajatilor din servicii, o sa ramana lumea masca. Mii de firme prospere sunt detinute de ei, mai ales in IT, Real Estate si Horeca.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by