Cererea de anulare a pedepsei primite de Dan Voiculescu in dosarul ICA, analizata marti de instanta
Completul de divergenta care va decide cu privire la solicitarea lui Voiculescu este alcatuit din trei judecatori: Dan Lupascu, Isabellle Tocan si Corina Cornelia Daescu.
In decembrie, Lupascu si Tocan nu au putut sa cada de acord asupra unei decizii privind contestatia, astfel ca a fost format completul de trei care va lua hotararea definitiva in acest caz.
Judecatoarea Corina Cornelia Daescu, intrata in completul de divergenta alaturi de Lupascu si Tocan, este astfel cea care ar urma sa incline balanta. Daescu judeca si dosarul retrocedarilor al primarului Radu Mazare, aflat pe rol de sase ani, noteaza gandul.info.
In cazul admiterii contestatiei, judecatorii pot decide eliberarea lui Voiculescu si rejudecarea apelului din dosarul ICA.
La judecarea pe fond a cererii lui Dan Voiculescu, avocatul acestuia, Gheorghita Mateut, a cerut anexarea la dosar a inregistrarilor sedintelor de judecata in dosarul ICA, intrucat, sustinea aparatorul, se va putea observa comportamentul completului, "care fost constant de rea-credinta".
"Se observa pornirea instantei orientata clar in obtinerea unei solutii de condamnare, de la primul la ultimul termen de judecata", a spus Mateut, in sala de judecata.
Pe de alta parte, procurorul de sedinta a aratat atunci ca nu i se pare normal ca in sala de sedinta sa se faca aprecieri cu privire la capacitatea unui judecator.
"Completul de judecata din dosarul ICA a dat dovada ca a lecturat dosarul. Suntem pe un domeniu pur speculativ, iar legea nu ne permite asa ceva. (...) Petentul discuta chestiuni ce tin nu doar de incompatibilitate, ci si de procedura de solutionare a incompatibilitatii, chestiuni total diferite. In faza contestatiei in anulare nu se discuta procedura", a spus procurorul DNA.
In 15 octombrie, Curtea de Apel Bucuresti a admis in principiu judecarea cererilor de anulare a pedepselor formulate de Dan Voiculescu si Sorin Pantis, condamnati la zece, respectiv sapte ani de inchisoare, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).
Avocatii lui Voiculescu au depus, in 18 august, la Curtea de Apel Bucuresti, o contestatie in anulare cu privire la pedeapsa primita de acesta in dosarul ICA, iar imediat dupa acest demers au formulat o cerere de stramutare a cauzei la o alta curte de apel din tara. Motivele invocate de avocatii lui Voiculescu au fost legate de mediatizarea excesiva a dosarului, dar si de faptul ca magistratii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea nu ar fi fost impartiali atunci cand au dat sentinta in cauza.
Cererea de stramutare a procesului in care Dan Voiculescu solicita anularea pedepsei a fost insa respinsa ca nefondata de catre judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care au dispus astfel ca acest proces sa fie analizat in continuare de magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti.
In 8 august, completul de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti format din magistratii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, si pe fostul ministru Sorin Pantis la sapte ani de inchisoare.
In acelasi dosar, fostul director al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de inchisoare, iar Jean Catalin Sandu, fost sef al Directiei Juridice din ADS, a primit sase ani de inchisoare. Tot la sase ani de inchisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Savulescu, fost sef al Directiei de Privatizare-Concesionare din ADS.
Flavius Adrian Pop, fost sef de serviciu in ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin si Constantin Baciu au primit patru ani de inchisoare cu suspendare, iar Vica Ene si Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.

Un uriaș adormit ar putea ucide viața din oceane / Mark Zuckerberg și-a făcut de râs metaversul / Noi filme „Lord of The Rings” la orizont
Când vremea o ia razna pentru o lună - O „plimbare” virtuală printre extremele de frig și căldură în cele 12 luni ale anului
„Nu mai vorbiți veverițelor, că vă iau și vă prind de coadă și apoi mă excit”. Girl Up, rețeaua adolescentelor care luptă împotriva abuzurilor sexuale din școli
Zelenski spune că situația de pe front devine din cea în ce mai grea. Hanna Maliar: Rușii și-au desfășurat toate forțele pentru a încercui Bahmut
Răsturnare de situație în cazul morții Dariei Dughina. Un grup clandestin anti-Putin a ucis-o pe fiica lui Aleksandr Dughin, susține un fost deputat rus
![]() | Proiect finantat de Uniunea Europeana |
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor. Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania. |
- 15 ani 9 luni
- 15 ani 5 luni
- 15 ani
- 11 ani 4 luni
- 11 ani 2 luni
- 4329 zile
- 4132 zile
- 3798 zile
- 3712 zile
- 3712 zile
- 7650 zile
- 4323 zile
- 5889 zile
- 6464 zile
- 3876 zile
- 3728 zile
- 6315 zile
- 5668 zile
- 6273 zile
- 3770 zile
- 4335 zile
- 6008 zile
- 6842 zile
- 5412 zile
- 5339 zile
- 6394 zile
- 6367 zile
- 3424 zile
- 4575 zile
- 6368 zile
- 3827 zile
- 3643 zile
- 4637 zile
- 5441 zile
- 5455 zile
- 6275 zile
- 5436 zile
- 3720 zile
- 3687 zile
- 4560 zile
- 6078 zile
- 4600 zile
- 5861 zile
- 4153 zile
- 6207 zile
- 4714 zile
- 3650 zile
- 3873 zile
- 4985 zile
- 3663 zile
- 3909 zile
- 6725 zile
- 5633 zile
- 4922 zile
sunt 2 contra 1 - Lupascu si Daescu l-ar fi eliberat si pe Bin Laden daca ar fi depins de ei.
Procurorii nu pot face contestatie la randul lor??Termenul Definitiv va capata alte sensuri. Si Varanul va merge apoi la CEDO. Macar de ar ramane fara bani si A3. Asta il doare cel mai tare ..oricum nu rabdda de foame.