Procesul lui Radu Mazare privind retrocedarile, amanat din nou din cauza expertizei

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 16 decembrie 2014, 14:57 Dosare Anticoruptie


Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis marti sa amane din nou, pentru 13 ianuarie, procesul in care primarul Radu Mazare este acuzat de retrocedarea ilegala a unor terenuri, dupa ce instanta nu a primit studiile de la Consiliul Judetean privind terenurile, in urma contraexpertizei cerute de inculpati, transmite Agerpres.

Ei au formulat o serie de obiectii la expertiza oficiala din dosar si s-au oferit sa plateasca o contraexpertiza, care insa intarzie sa fie trimisa instantei.

Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a cerut judecatorilor o derogare de la interdictia de a lua legatura cu membrii CJ si le-a promis ca vor avea 'studiile pe masa pana la termenul urmator'.

Completul CAB a refuzat acest lucru si a explicat ca nu poate interveni peste interdictiile stabilite de o alta instanta.

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazare a fost trimis in judecata de procurorii DNA, alaturi de alte 36 de persoane, in legatura cu restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din Constanta, Mamaia, plaja si faleza.

Potrivit DNA, prin faptele savarsite de cei 37 de inculpati s-ar fi cauzat un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























703 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Sper ca justitia stie ce face! (Marţi, 16 decembrie 2014, 18:45)

    analiza [utilizator]

    Cand "funia se va apropia de par" pentru grupul infractional din Primaria Constanta si se vor intrevedea gratiile pentru ei, personalitatile cele mai importante isi vor lua zborul catre tari mai calde (Brazilia are o clima calda, nu?). Nu degeaba si-au mutat din timp, in buna masura, averile in acele paradisuri din care nu pot fi extradati si cu care este foarte dificil sa negociezi chiar si obtinerea de probe judiciare.
    Atunci sa vedem cine va trebui sa dea explicatii privind intarzierile si impotenta organelor de ancheta sau judecata.
    Dar, "tot raul spre bine": va fi o ocazie excelenta sa se curete si o parte din magistratii care permit - nu degeaba - asa ceva.
    A-propos: nu uitati ca "baietii" au si cateva iahturi, cu care pot disparea in cateva ore din peisaj.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by