Seful CJ Buzau Cristinel Bigiu si finul sau Florin Colgiu, presedintele organizatiei de tineret a PNL Buzau, retinuti. Presedintele CJ Buzau ar fi primit mita prin intermediul lui Colgiu

de I.C.     HotNews.ro
Duminică, 7 decembrie 2014, 11:18 Dosare Anticoruptie


Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bigiu, a fost retinut, sambata noapte, dupa aproximativ sase ore de audieri, fiind acuzat ca a luat mita 70.000 de lei, respectiv 50.000 de lei, pentru atribuirea unui contract, intermediarul banilor fiind Florin Colgiu, retinut si el, anunta DNA.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA sambata noapte, procurorii anticoruptie au dispus retinerea pentru 24 de ore a presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Buzau, Marian-Cristinel Bigiu, pentru luare de mita in forma continuata (doua acte materiale) si a finului acestuia, Florin Madalin Colgiu, pentru complicitate la luare de mita in forma continuata (doua acte materiale).

Conform sursei citate, in perioada decembrie 2013- decembrie 2014 Cristinel Bigiu i-a solicitat unuia dintre directorii din cadrul institutiei sa faca demersuri pentru declansarea procedurilor de achizitie directa (prin modificarea proiectului initial in cuantum de 400.000 de lei, legat de intocmirea Strategiei de dezvoltare durabila a judetului Buzau pentru perioada 2014-2020 si impartirea acestuia in trei componente, astfel incat sa fie evitata procedura de licitatie publica), sa identifice firme dispuse sa semneze, in mod formal, aceste proiecte si sa intocmeasca efectiv proiectele, relateaza Mediafax.

Procurorii DNA spun ca, dupa intocmirea acestor proiecte si dupa aprobarea platilor de catre Cristinel Bigiu, directorul respectiv din CJ urma sa ii dea mita presedintelui Consiliului Judetean jumatate din suma platita din bani publici, respectiv 200.000 de lei. Directorul urma sa recupereze banii de la firmele care figurau, in mod fals, ca executanti ai celor trei proiecte.

Anchetatorii mai spun ca in jurul datei de 20 decembrie 2013, directorul respectiv din Consiliul Judetean Buzau i-a remis lui Cristinel Bigiu, prin intermediul finului acestuia, Florin Colgiu, suma de aproximativ 70.000 de lei, sub forma de mita, reprezentand jumatate din contravaloarea unei facturi de 130.000 de lei, suma ce fusese virata unei firme identificate de director, careia i se atribuise anterior, in mod direct, contractul pentru prima componenta a Strategiei de dezvoltare durabila, si anume principalele directii de dezvoltare si analiza S.W.O.T. Directorul, la randul sau, primise suma respectiva de la reprezentantul legal al firmei.

Ulterior, in luna august 2014, Bigiu l-a insarcinat pe acelasi director sa inceapa procedurile de atribuire directa, in aceleasi conditii, pentru cea de-a doua componenta a Strategiei de dezvoltare durabila, fiind declarata castigatoare aceeasi firma. Urma ca lui Bigiu sa ii fie remisa, ulterior, ca mita, jumatate din valoarea contractului, respectiv 50.000 de lei.

Procurorii DNA mai noteaza ca in 4 decembrie Cristinel Bigiu i-a solicitat in mod expres aceluiasi director sa ii dea pana cel mai tarziu in 8 decembrie suma convenita de 50.000 de lei, indicandu-i ca intermediar care urma sa primeasca banii in numele sau o persoana de incredere a acestuia.

Sambata, directorul i-a dat intermediarului indicat de Bigiu o suma de bani, pentru ca acesta, la randul sau, sa i-o dea presedintelui Consiliului Judetean Buzau.

Tot sambata, intermediarul i-a dat lui Bigiu, in parcarea din fata blocului unde locuieste acesta, suma de 50.000 de lei, comunicandu-i ca banii i-au fost dati de catre director.

"Bigiu Marian Cristinel i-a indicat intermediarului modul in care urmau a fi distribuiti, respectiv pastrati banii, solicitandu-i ca suma de 6.500 de lei sa fie remisa finului acestuia, Colgiu Florin Madalin, iar restul sumei de 43.500 lei sa fie pastrata, la dispozitia lui Bigiu Marian Cristinel, de catre intermediar. In aceeasi zi (sambata -n.r.), intermediarul i-a remis 6.500 de lei lui Colgiu Florin-Madalin, care cunostea ca suma respectiva fusese primita cu titlu de mita de catre Bigiu Marian Cristinel, de la directorul respectiv", mai precizeaza procurorii DNA.

Potrivit acestora, in dosar sunt urmarite penal si alte persoane.

Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bigiu, si Florin Colgiu, presedinte al Organizatiei de Tineret a PNL Buzau, au fost adusi de anchetatori la sediul DNA central din Bucuresti sambata, in jurul orei 18.30.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2697 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    auzi.... "Institutul National de Administratie" (Duminică, 7 decembrie 2014, 11:52)

    TRABI [utilizator]

    vezi CV-ul banditului :
    - universitatea Petru Andrei- Iasi = ce cauta el in Iasi , de la Buzau vorbind ?
    - institutul national de administratie ,
    - perfectionari si formari POS-DRU ,
    - ocupa numai functii publice prin care hotaraste soarta cetatenilor
    Uite asa este plina tara de banditi care au distrus vietile oamenilor si societatile din care mai puteau castiga o paine cinstita .
    Va dati seama ca nici creier in capul lor nu au ....pai cand DNA este in verva cu orice aspect , aceste puslamale pretind in continuare mita si inseala vietile oamenilor profitand de functiile inalte ale tarii.
    Cei care va simtiti nedreptatiti sau cei care ati pierdut locurile de munca prin distrugerea lor , cei care aveti copii si nu au serviciu , uniti-va si actionati fara frica = denuntati orice bataie de joc din parte jogodiilor acestea .
    Cred ca este timpul ca oamenii adevarati , care muncesc pe cativa lei , sa-si elimine frica .
    Tot ce vi se pune in fata la TV , ziare , s.a. prin care se zice ca nu exista alta cale decat actionand asa cum va invata , sunt grupurile politice special constituite de partide asa zise " formatoare de opinie " care stau toata ziua prin televiziuni si va mint in continuu .
    Tot ce se intampla azi in Romania se numeste dictatura pentru sclavie a oamenilor de rand si tradare nationala .
    • +1 (1 vot)    
      2 bizoni (Duminică, 7 decembrie 2014, 16:44)

      snowflake [utilizator] i-a raspuns lui TRABI

      Pentru ca au incercat sa mai primeasca spagi dupa ce au vazut rezultatul alegerilor din 2 decembie nu pot decat sa ii numesc bizoni si totodata sa le cer iertare patrupedelor pentru ca acesti indivizi le sunt mult inferiori.
  • +4 (4 voturi)    
    G.I.O. (Duminică, 7 decembrie 2014, 11:57)

    tofu [utilizator]

    Aproape toti politicienii sunt grupati in grupuri infractionale mai mari sau mai mici, asta e singura diferenta ideologica intre ei...
  • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 7 decembrie 2014, 15:52)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by