Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean ramane in arest

de Narcis Anton     HotNews.ro
Sâmbătă, 6 decembrie 2014, 6:07 Dosare Anticoruptie


Crinuta Dumitrean
Foto: AGERPRES
Fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean ramane in arest in dosarul in care este cercetata alaturi de fosta sefa a DIICOT Alina Bica, doi deputati si alte persoane pentru acordarea unei despagubiri pentru un teren supraevaluat cu 62 de milioane de euro, a hotarat instanta suprema, informeaza Mediafax.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins contestatia fostei sefe a ANRP la masura preventiva, decizia fiind definitiva.

De asemenea, instanta suprema a respins contestatia Oanei Vasilescu, fost vicepresedinte al ANRP, care va ramane sub control judiciar.

Pe 25 noiembrie instanta suprema a decis arestarea Crinutei Dumitrean, in timp ce Oana Vasilescu a fost plasata sub control judiciar. Dumitrean si Vasilescu sunt acuzate de abuz in serviciu, dupa ce au facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, care, in 2011, a acordat o despagubire de 377.282.300 de lei pentru un teren din Capitala supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro).

Tot de abuz in serviciu sunt acuzati si ceilalti fosti membri ai comisiei: fosta sefa a DIICOT Alina Bica, Lacramioara Alexandru, Dragos Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, toti fiind arestati preventiv, deputatul PDL Florin Catalin Teodorescu si Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit in ianuarie presedintele PNL Sector 1, in cazul carora procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar si deputatul UDMR Marko Attila.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























494 vizualizari

Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by