Director din Primaria Targu Jiu, retinut intr-un dosar care vizeaza renovarea sediului institutiei

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 4 decembrie 2014, 19:36 Dosare Anticoruptie


Un director din Primaria Targu Jiu a fost retinut, joi, pentru abuz in serviciu, intr-un dosar care vizeaza renovarea sediului institutiei si in care, la inceputul lunii septembrie, au mai fost retinuti o angajata a primariei, o consiliera de la Directia de Cultura Gorj si un arhitect, relateaza Mediafax.

Seful Serviciului Investitii din Primaria Targu Jiu, Raul Chiriac, a fost audiat, joi, la sediul Politiei Judetene Gorj, la finalul audierilor el fiind retinut pentru abuz in serviciu.

"Din cercetarile facute de politisti de la Politia Gorj a reiesit ca in perioada iulie - septembrie barbatul s-a ocupat de derularea unor lucrari de constructie la o cladire monument istoric din Targu Jiu, fara respectarea reglementarilor legale in domeniu, desi avea cunostinta de demersurile si autorizatiile necesare lucrarilor de constructii", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Gorj, Catalin Buse.

Cladirea monument istoric este sediul Primariei Targu Jiu.

Raul Chiriac va fi prezentat, vineri, instantei cu propunere de arestare preventiva.

La inceputul lunii septembrie, in acest dosar au mai fost retinuti o angajata a Primariei Targu Jiu, o consiliera de la Directia de Cultura Gorj si un arhitect, ei fiind acuzati ca au facut demersuri pentru autorizarea lucrarilor de renovare a sediului primariei doar dupa ce Politia Gorj a deschis o ancheta si a solicitat documente in acest sens.


Surse judiciare afirmau atunci ca documentele solicitate de oamenii legii nu au fost prezentate imediat intrucat acestea nu existau, iar in urmatoarea zi dupa formularea cererii toate actele necesare au fost redactate de catre Mihaela Orzan din Primaria Targu Jiu, Monica Vladaianu, consilier la Directia de Cultura Gorj si arhitectul Iulian Camui, ultimul fiind implicat si in restaurarea operelor lui Constantin Brancusi din Targu Jiu, dar si a altor cladiri de patrimoniu din municipiu si judetul Gorj.

Lucrarile de renovare la sediul Primariei Targu Jiu au inceput in luna iulie, iar in septembrie a fost emisa autorizatia de constructie, insa dupa declansarea anchetei politistilor a fost oprita orice actiune de renovare, operatiunea urmand sa fie reluata, cel mai probabil, in primavara anului viitor.

Costul lucrarilor de renovare se ridica la aproximativ 200.000 de lei, acestea presupunand refacerea tencuielii, a fatadei exterioare, a ornamentelor si a usilor de acces in cladire.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























658 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by