Alba: Cinci retineri facute de procurorii DNA in cazul Molot

de Ionut Baias     HotNews.ro
Miercuri, 3 decembrie 2014, 23:54 Dosare Anticoruptie


Un viceprimar de comuna si un om de afaceri din Deva au fost retinuti, miercuri seara, in dosarul presedintelui Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot, retinut si el de procurorii DNA alaturi de vicepresedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint si de ginerele lui Molot, Roberto Patrik Venter, potrivit Agerpres.

Alte doua persoane, printre care directorul general al SC Apaprod SA Deva, Victor Arion, au fost audiate de asemenea, potrivit unor surse judiciare, de procurorii DNA Alba Iulia.

Cei cinci au fost retinuti dupa mai bine de sase ore de audieri si dusi in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Alba, urmand ca joi sa fie prezentati Tribunalului Alba cu propunerea de arestare preventiva. Alaturi de Molot, Balint si Venter, a fost retinut viceprimarul comunei Vorta, Pup Emanoil Milica, fost administrator al unei societati comerciale, precum si, potrivit unor surse judiciare, Victor Axinte, administrator si actionar al SC Viva Construct SRL.

Procurorii DNA Alba Iulia au extins, miercuri, urmarirea penala pe numele lui Mircea Molot, pentru savarsirea unor fapte de coruptie in legatura cu acordarea unor contracte din bani publici. Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES ca Mircea Molot este urmarit penal pentru trafic de influenta in forma continuata, luare de mita, infractiunea de fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; spalare de bani in forma instigarii, detinerea fara drept a unui document ce contine informatii secrete de stat.

Potrivit surselor citate, la sfarsitul anului 2011, in calitate de presedinte al CJ Hunedoara, Mircea Molot si-a traficat influenta reala pe care o avea asupra lui Victor Arion - director general al SC Apaprod SA Deva, societate al carui actionar majoritar este CJ Hunedoara (76,72%) alaturi de consiliile locale din judet, in scopul avantajarii SC Viva Construct SRL Deva, in cadrul procedurii de atribuire a contractului "Masuri temporare pentru tratarea apei uzate in Deva si Hunedoara prin aerarea artificiala a apei uzate deversate in raurile Mures si Cerna prin canalele deversate de la statiile de epurare a apei uzate" si a permis demararea lucrarilor inaintea finalizarii procedurii de achizitie.

In schimbul sprijinului oferit, Victor Axinte, administrator si actionar al SC Viva Construct SRL, a cedat executia unei parti din lucrarile pe acest contract catre SC Vivanty Industries SRL Soimus, societate controlata direct in calitate de asociat si administrator de catre Roberto Patrik Venter - ginerele lui Molot.

De asemenea, Mircea Molot si-a traficat influenta reala pe care o avea asupra lui Victor Arion, pentru ca, in schimbul unui alt contract, societatea acestuia sa asfalteze o strada din satul Martinesti, unde Molot detine un imobil.

Sursele judiciare au mai declarat ca in perioada 2010-2014, Mircea Molot a creat si pus in functiune un circuit financiar prin care fondurile publice legal aprobate pe proiecte au ajuns in conturile unor societati care nu indeplineau criteriile de calificare privind capacitatea tehnica si/sau profesionala, economico-financiara, precum si experienta similara, dar erau controlate de catre persoane din cercul sau relational, respectiv ginerele Roberto Venter si alte persoane interpuse devenite formal reprezentanti ai acestor societati.

De asemenea, la data de 19 octombrie 2014, Mircea Molot s-a folosit de autoritatea sa de presedinte al CJ Hunedoara si de functia de conducere intr-un partid pentru directionarea unor fonduri guvernamentale catre bugetul comunei Turdas, judetul Hunedoara, in transe, contrar dispozitiilor legale, suma finala fiind conditionata de modul in care alegatorii din comuna respectiva isi vor exprima optiunea de vot.

La perchezitiile din 7 noiembrie, procurorii DNA au gasit in biroul lui Mircea Molot din cadrul CJ Hunedoara un document clasificat secret de stat nivel "secret", document interzis la detinere de catre persoane neautorizate.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























849 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    sgh (Joi, 4 decembrie 2014, 0:28)

    adya428 [utilizator]

    Nu se mai satura COMUNISTI astia de furat ?
    Va prezint o lista cu JIGODILE psediste;

    1.Adrian Nastase, prim ministru, presedinte PSD, condamnat definitiv
    2. Liviu Dragnea, secretar general PSD, deputat PSD, trimis in judecata
    3. Viorel Hrebenciuc, cercetat penal
    4. Voicu Catalin, deputat PSD, condamnat definitiv
    5. Ecaterina Andronescu, ministru PSD, senator, cercetata pena
    6. Serban Mihailescu, senator, urmarit penal
    7. Miron Mitrea, vicepres. PSD, vicepres CDEP, condamnat la 2 ani cu executare in prima instanta.
    8. Dan Nica, europarlamentar PSD, cercetat penal
    9. Dan Sova, senator, vicepres. PSD, cercetat penal
    10. Ioan Adam, Senator PSD, cercetat penal
    11. Victor Mocanu, senator PSD, trimis in judecata
    12. Adrian Duicu, fost pres CJ, cercetat penal
    13. George Bunea Stancu pres. CJ Braila, cercetat penal
    14. Nicusor Constantinescu, presedinte CJ Constanta, trimis in judecata
    15. Ion Prioteasa, sef CJ Dolj, cercetat penal
    16. Sebastian Ghita, deputat PSD, trimis in judecata
    17. Ristea Priboi, deputat PSD, trimis in judecata
    18. Maior Lazar Dorin, deputat PSD, condamnat la inchisoare cu executare, nedefinitiv
    19. Dumitru Ion, deputat PSD, trimis in judecata
    20. Marian Oprisan, presedinte CJ Vrancea, trimis in judecata
    21. Bradisteanu Serban Alexandru, senator PSD, cercetat penal in dosarul Nastase, trimis in judecata pt. Abuz in serviciu
    22. Mazare Radu, primar Constanta, trimis in judecata
    23. Mirza Gavril, presedinte CJ Suceava, trimis in judecata
    24. Surupaceanu Mugurel, senator PSD, trimis in judecata
    25. Constantin Nicolescu, presedinte CJ Arges, trimis in judecata
    26. Ghiveciu Marian, deputat PSD, trimis in judecata
    27. Niculae Badalau, deputat PSD, cercetat penal
    28. Florin Paslaru, deputat PSD, cercetat penal
    29. Ion Stan, deputat PSD, cercetat penal
    30. Nicolae Vasilescu, deputat PSD, trimis in judecata
    31. Constantin Boscoldeala, primar PSD Buzau, trimis in judecata
    32. Constantin Contac, Presedinte CJ Botosani, condamnat definitiv
    33. Sebastian Secosan,


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by