Nicusor Constantinescu scrie din penitenciar: Sunt victima deciziilor contradictorii ale instantelor din Romania

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 3 decembrie 2014, 17:34 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, aflat in penitenciar, sustine, intr-o declaratie de presa transmisa miercuri, ca este victima deciziilor contradictorii ale instantelor, fiind anchetat sub control judiciar intr-un dosar si arestat preventiv in altul, scrie Mediafax. Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, sustine ca a fost arestat in lipsa in doua dosare, desi instantele din Romania stiau situatia sa medicala si ca a revenit in tara "nesilit de nimeni".

"Ma adresez dumneavoastra in speranta ca deontologia profesionala va permite sa prezentati si opinia mea, cel care sunt acuzat, atacat mediatic si arestat preventiv in ciuda faptului ca functia de presedinte de Consiliu Judetean, sper ca nu exclude, in Romania statului de drept a anului 2014, prezumtia de nevinovatie acordata fiecarui cetatean roman. Va reamintesc ca, dupa ce instantele din Romania au dispus arestarea mea, in lipsa, in doua dosare, cu toate ca stiau situatia mea, din documentele medicale, de necontestat, puse la dispozitie de catre avocatii care ma reprezinta, am venit in tara liber si nesilit de nimeni. Am facut acest lucru in ciuda recomandarilor grupului de medici care ma tratau. Astfel, am considerat ca pot suporta un zbor pe distante lungi, respectiv din SUA in Europa. De altfel, nici Tribunalul Bucuresti, instanta care mi-a confirmat primul mandat de arestare preventiva, nu a sustinut in motivarea deciziei faptul ca nu as fi venit singur. Din acest motiv, contestatia mea, depusa la Curtea de Apel Bucuresti, a fost admisa, consfintind eliberarea mea definitiv si irevocabil", a afirmat Nicusor Constantinescu.

El a mai sustinut ca, in conditiile in care in dosarul de la Constanta este arestat preventiv, este victima deciziilor contradictorii ale instantelor.

"Instanta de apel a observat ca nu sunt probe impotriva mea si ca nici nu m-am sustras justitiei, motive pentru care mi-a fost anulat mandatul de arestare preventiva, in primul dosar. Prin urmare, in acest moment ma aflu din nou in situatia incredibila din luna august, fiind victima deciziilor contradictorii ale instantelor din Romania, chiar daca acestea judeca in baza acelorasi documente. Practic in dosarul de la Bucuresti s-a dispus eliberarea mea sub control judiciar, iar in cel de la Constanta sunt arestat!?", mai spune Constantinescu, sustinand ca masura arestarii il impiedica sa-si trateze corespunzator boala de care sufera.

"In final, fara a ma prevala de acest fapt, va reamintesc ca sunt bolnav de cancer, operat in Statele Unite si ca aceasta masura preventiva ma impiedica sa imi maximizez sansele de viata, cancerul de care sufar fiind unul agresiv, cu speranta de viata redusa la cativa ani, in cazul tratarii superficiale a acestei boli. Fiind un om politic, vreau sa le spun deontologilor, demagogilor de serviciu si politicienilor de ocazie ca abuzul in serviciu, fapta prezumtiva de care sunt acuzat, nu inseamna coruptie, eu nefiind invinuit in niciun dosar ca am pretins si am primit vreun folos material pentru vreuna din actiunile mele in calitate de presedinte ales al Consiliului Judetean Constanta", adauga presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta.

In prezent, Nicusor Constantinescu este incercerat la Spitalul Penitenciar Rahova, in baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul Constanta privind nefinantarea Centrului Militar Zonal. De asemenea, el este cercetat sub control judiciar in dosarul in care este judecat pentru ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, decizia fiind luata de Curtea de Apel Bucuresti, care i-a admis o contestatia la masura arestarii, dispusa initial si in acest dosar.

Nicusor Constantinescu a stat mai multe luni in SUA, invocand faptul ca nu poate calatori cu avionul, intrucat se operase de cancer. In acest context, Romania a cerut autoritatilor americane extradarea presedintelui suspendat al CJ Constanta, insa solicitarea s-a lovit de un refuz. Ulterior, edilul suspendat a fost gasit in Turcia si retinut de autoritatile de acolo. O zi mai tarziu, in 6 noiembrie, Constantinescu a revenit in tara, fiind imediat preluat de politisti si dus la Tribunalul Bucuresti, pentru confirmarea mandatului de arestare emis in lipsa sa.

In perioada in care Nicusor Constantinescu s-a aflat in SUA, dupa emiterea primului mandat de arestare pe numele sau, in 23 iunie, reprezentantii Consiliului Judetean Constanta au trimis mai multe scrisori la care erau atasate documente medicale pentru a demonstra ca presedintele CJ nu poate fi transportat in tara si ca neefectuarea terapiei ii poate pune viata in pericol. De asemenea, Nicusor Constantinescu a trimis si el din SUA un comunicat de presa in care sustinea ca a informat mai multe institutii, intre care Ambasada SUA si Departamentul de Stat al SUA, despre ¬deciziile abuzive¬ luate impotriva sa.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1181 vizualizari

  • +7 (9 voturi)    
    lasa breh (Miercuri, 3 decembrie 2014, 17:40)

    un domn [utilizator]

    ca brutaria te ajuta sa ajungi suplu ca Brazialianul..fratili tau..ti pup nicushor !!!!
  • +10 (12 voturi)    
    Mazare si Nicusor / In acelasi dormitor! (Miercuri, 3 decembrie 2014, 18:06)

    Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator]

    Ca nu v-ati imbogatit din salarii
  • +10 (12 voturi)    
    Sigur nea Nicule (Miercuri, 3 decembrie 2014, 18:13)

    CiprianNicolae1 [utilizator]

    esti victima regimului băsist , stim textul . Tu esti nevinovat ca mai toti cei imbogătiti peste noapte imediat după ce au ajuns in politică . Am in minte imaginea ta in fata unei dube a politiei in care ii răspundeai unui reporter , inainte de alegeri , ceva de genul : ”Mai sunt câteva zile până la sfârsitul dictaturii ” ,. Nu stiu care era intrebarea , dar evident sperai că va câstiga Ponta si te va scăpa de brutărie . Woops !!!! Ghinion !!! La multi ani . La cât mai multi ani . Cu executare , desigur .
  • +1 (1 vot)    
    Săraca victimă (Miercuri, 3 decembrie 2014, 20:55)

    CititorulComentator [utilizator]

    Să-l victimizeze și ăia la pușcărie puțin așa...
  • +2 (2 voturi)    
    Nu ma-nnebuni, nea Nicu?! (Miercuri, 3 decembrie 2014, 21:15)

    ofCAER [utilizator]

    Comunicat CJ Constanta, 01 iule a.c.: "... Continutul scrisorilor medicale este fara echivoc si specifica clar ca Nicusor Constantinescu nu poate fi transportat avand in vedere starea sa medicala, precum si ca neefectuarea radio-terapiei cu echipamentele Clinicii de Oncologie a Spitalului Universitar Johns Hopkins, ii pune viata in pericol".
    Pesemne nea Nicu nu putea fi transportat din cauza de gabarit depasit... Da' mare (!) patriot cum il stie tot romanu' ortodox, a putut sa se "autotransporte", netransportabil fiind.
    Nimic, in declaratie, despre bratara la picior, dintr-aia de pun americanii la omu' infractor - unde ti-e deontologia, bre nea Nicule?!
    Da' cin te-o fi "atacat mediatic", bre nea Nicule, ca noi, poporu', iti respectam linistea si viata privata colo unde esti... Ca decit sa fii stresat de munca si sa te prinda somnu' taman in intersectie la Tomis cu Mamaia, de sa te riza tot poporu', zau ca mai bine stai retras...
    Aropo, faza aia cind cica erai beat - da' nu erai, niste jegosi reporerii aia! - n-a fost data in premiera pe Antena3?! Puah, ce reporteri, imi fac sila si mie ca si matale...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by